Günümüz akıllı telefonlarında kullanıcıların en çok şikayet ettiği konu pil ömrü oluyor. Çoğu cihaz, tüketicilere sadece bir günlük kullanım süresi sunabiliyor. Bu konu için harekete geçen Monash Üniversitesi araştırmacıları yeni pil teknolojisi geliştirerek bu sorunu ortadan kaldırmayı hedefliyor.

28 yıl sonra bir ilk: Apple, CES 2020’de!

28 yıl sonra bir ilk: Apple, CES 2020’de!

Apple CES 2020 için müjdeli haber verildi. 1992 yılından bu yana etkinliğe resmi olarak katılmayan şirkette bu kez işler değişiyor. 28 yıl aradan sonra şirket, etkinliğe resmi giriş yapacak...

Telefonların şarj kullanım süresi 5 güne çıkabilir

Kullanmakta olduğumuz cihazların çoğunun bataryası Lityum-İyon (Li-Ion) teknolojisi ile üretiliyor. Araştırmacılar ise uzun bir süredir konuşulan Lityum-Kükürt piller üzerinde çalışıyor.

Ekibin üzerinde çalışıp geliştirdiği bu pillerin, telefonlarda kullanıldığında 5 güne kadar şarj kullanım süresi sunacağı iddia ediliyor. Laboratuvar ortamında üretilen ve geliştirme sürecine devam edilen teknolojinin, tüketicilere ne zaman ulaşacağı konusunda kesin bir öngörü bulunmuyor.

Yeni pil teknolojisi, Avustralya’daki otomobillerde test edilecek

Monash Üniversitesi’nin araştırma ekibi geliştirdikleri pilin patentini de aldılar ve pili laboratuvardan çıkarıp test sürecine başlayacaklar.

Avustralya’daki elektrikli otomobillerde ve güneş enerjisi şebekelerinde bu yeni teknolojinin denenmesi planlanıyor. Eğer testler başarılı olursa, pil teknolojisinde yeni bir dönem başlayacak diyebiliriz.

Ancak ürünün son tüketici için piyasaya çıkması pek de kolay değil. Bu tür çalışmaların başarıya ulaşması durumunda bile diğer örneklere bakıldığında, kullanıcılara yansımasının biraz zaman aldığı bir gerçek.