Teknoloji Haberleri

    Facebook ofisinde Corona virüs görüldü!

    Facebook çalışanının Corona virüs testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Bir süredir çalışanlarını uyarak Facebook, Corona virüs salgınını ofisinde yaşıyor.
    facebook corona virüs

    Corona virüs salgınının teknoloji firmaları üzerindeki etkileri her geçen gün artarken, Facebook’tan da dikkatleri üzerine toplayan bir haber geldi. Facebook tarafından yapılan açıklamaya göre şirketin Seattle’daki ofisindeki bir çalışanında, COVID-19 testi pozitif olarak sonuçlanmış.

    Çalışana yapılan testin sonucunun kesinleşmesiyle beraber de Facebook, Corona virüsün yayılmasını önlemek için gerekli adımları atmaya başlamış durumda.

    Corona virüs nedeniyle Amerika’da Facebook ofisi kapatıldı

    Doğrudan doğruya Facebook tarafından yapılan açıklamaya göre yaşanan bu olaydan sonra, şirketin Washington Seattle bölgesinde yer alan ofisi, 9 Mart 2020 tarihine kadar kapatıldı. 9 Mart 2020 sonrasında ise ofisin yeniden açılması bekleniyor.

    facebook corona virüs

    Ofisin kapatılmasının yanı sıra Facebook Corona virüs sebebi ile çalışanlarına 31 Mart 2020 tarihine kadar ofise gelmemeleri, evlerinden çalışmalarını sürdürmelerini tavsiye ediyor.

    Facebook ofisinde Corona virüs görülmesinden sonra diğer teknoloji firmaları tarafından da önemli adımlar atılmaya başladı. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz ay Amazon’un ofisinde de benzer bir olay ile karşı karşıya kalınmıştı. Ayrıca Amazon’un İtalya’daki ofisinde de iki çalışanda COVID-19 görüldüğü açıklanmıştı.

    Başta Amazon, Apple, Google, Facebook ve Microsoft olmak üzere Amerika’daki birçok teknoloji şirketi, çalışanlarının seyahatleri konusunda da kısıtlamalara gidiyor. Bir süre önce Twitter’ın da çalışanlarının evden çalışmasına yönelik attığı adımların detayları paylaşılmıştı.

    Anlaşılan o ki bu ve buna benzer adımların, çalışan sayısı oldukça yüksek olan şirketlerde atılmaya devam ettiğine ilişkin gelişmeler yaşanmaya devam ediyor olacak.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    1 Yorum

    1. Teknoloji Dostu

      Facebook kapanması yakındır Toyota korona

    Yorum Yap Yorum Yap

    Yorum Yaz

    SDN Network