Yerli görüntülü görüşme programı HAVELSAN Diyalog geliştirildi. Son günlerde kullanımı artan görüntülü görüşme programları için harekete geçen firma, programın geliştirmesinde sona geldi.
Zoom, Google Meet gibi programları kullanan kullanıcılar sınırlamalarla karşılaşıyor. Ancak HAVELSAN tarafından geliştirilen programda sınırlandırmalar ortadan kaldırılacak.
Yerli görüntülü görüşme programı: HAVELSAN Diyalog
Salgın önlemleri kapsamında evde olduğumuz günlerde görüntülü görüşme programlarına rağbet artmış durumda. Özellikle yabancı ülkelerde geliştirilen programların kullanım oranlarında büyük artış yaşanıyor. Geçtiğimiz haftalarda bu programların bazıları için güvenlik ve gizlilik ihlali çıkmasından sonra HAVELSAN harekete geçti. Geliştirilen program hem bilgisayar hem Android hem de iOS cihazlar üzerinde kullanılabilir olacak.
Yerli görüntülü görüşme programı HAVELSAN Diyalog ismiyle kullanıcılarla buluşacak. Program, kullanılan kurumların sunucusunda çalışacak. Böylelikle güvenlik ve gizlilik konusunda kurumlar daha rahat olabilecek. Ayrıca son kullanıcılar da programı kullanacak.
Kamu kurumları tarafından ilgi görmesi beklenen program, kişi ve süre sınırlaması da uygulamayacak. Aynı anda sınırsız kişi görüşmeye katılabilecek ve yapılan görüşmenin süre kısıtlaması olmayacak. Bu iki özellik yerli programın diğer programların önüne geçmesine olanak sağlıyor.
Uçtan uça şifreleme, ekran paylaşımı, güvenli sesli görüşme, güvenli video konferans, güvenli mesajlaşma, HD ve 4K görüntü desteği bulunan program, siber güvenlik uzmanları tarafından da test edildi. Bu denemeler yoğun bir şekilde yapılmaya devam ediyor.
Program iç ihtiyacı karşıladığı gibi ihracat potansiyeli de taşıyor. Tarayıcılar ve mobil uygulamalar üzerinden erişilebilir olacak olan program şu anda eğitim ve yargı alanında çalışmaya hazır olduğu belirtiliyor.
Testlerin sona ermesinin ardından programın bu ay içinde kullanıma açılacağı belirtiliyor.
Emeğinize yüreğinize sağlık. Allah razı olsun. Ama işte Adanada ki bir sahra hastanesi etmiyor 🙏🙏
Yazılımcılar hastane mi yapsın
Adam ironi yapmış konuşulmuyor diye 😁😁
Üniversitelerin internet çıkışı bireysel hatlardan hızlı olsa da kullanıcı sayısına kıyasla yetersiz kalabiliyor. Bu tarz hizmetlerden verim alınması için öncelikle internet ve sunucu altyapısının geliştirilmesi lazım.
Üniversiteleri evet interneti 700Mbit ve üzeridir. Ama öğrenciler için hız sınırlandırması mevcut. Çünkü öğrenci öğrencilik dışında herşeyi yapıyor. O nedenle öğrencilere 2Mbit sınırlama uygulanıyor.
İnşaallah bir an önce çıkarda bu alanda tekel olur ülkemizde.
Şu editörünüzün soyadını hep Brutus olarak okuyorum 🙂
🙂
Umarım biz vatandaşın kullanacağı kadar kaliteli olur.
Devlet Memurları whatsapp kullanıyor.
En azından memurlara zorunlu ve gerekirse ücretsiz internet alabilir şekilde kullanır.
Not;memur değilim ama devletimiz için faydalı olacaktır.
Bir ara yerli mesajlaşma programı vardı. İnşallah sonu onun gibi olmaz
Uygulamayanin adı ne
İnşallah hemen çıkar
Emeği geçen herkese teşekkürler yerli olması gurur verici mükemmel 🙂🙂🙂🙂
HElal Aselsan da olmasa ülkede iş yapan yok
Eminmisin ? Destek veriliyorda geliştiriciler mi yapmıyor ASELSAN diyaloga verilen Desteğin yarısı verilse neler ortaya çıkar. Bir geliştirici bu şekilde bir uygulamayı desteksiz geliştirmesi ona 10 15 bin TL’ye mal olur. Bunu ücretsiz piyasaya sunması gerekeceğinden kazancı çok düşük olacaktır. Belki 10 yılda zor kazanır buna yaptığı yatırımı. Çıkacak 1 2 tane bilgisiz o kadar nasıl tutsun diye 1 siber güvenlik uzmanını 1 ay çalıştırmak 5 8 bin lira arasında değişiyor.
Bizim millet yine diğerlerini (yabancıları) kullanır. Bip i kaç kişi kullanıyor veya pardus u
Bip sözde yerli yerli felan değil
pardus mu yerli ? linux temeli üzerine kurulmuş ara temalar bitti yerli mi oldu ? Bi halta da yaramıyo . yerli milli diyenlerin hiç biri pardusu kullanmıyor . hepsinin bilgisayarlarında windows , mac var
hocam dünya hangi işletim sistemi yerli? teknoloji çağındayız. lütfen adapte olun bu çağa yoksa Darwin yasaları gereği nesliniz tükenecek 😀
Bu sitede ne çok boş yorum yapan varmış
Diyalog ne ya, Türkçesini kullansalardı keşke.
Pardus, linux çekirdeği üzerine kurulu olduğu için yerli olmadığını söyleyenler var. Açık kaynak kod ne demek, linux nedir, bunları önce bi araştırın, sonra gelip burda konuşun.
eba canlı yayın programın zoom uygulamasından, HAVELSAN Diyalog geçiş yapması kaldı. O zaman yerli derim
neredeyse harsey unix üzerine kurulu linux da iphone de pardus da mac vs hepsi önemli olan kimsenin müdahele edememesi unix sisteme kimse müdahele edemiyor cromium da bu sistem uzerine kurulu beles sisteme düna kadar para verip ipone alirken düsünmeyen gerizekalilar simdi havelsanin yaptigi calismaya bok atarken önce bilgisayari acsin google iQ yazip f 13 bassin iq sunu ögresin ondan sonra burda ahkam kessin 😉