Özellikle salgın döneminde evden yaptığımız çevrimiçi toplantıların sayısı epey bir çoğaldı. Durum böyle olunca görüşme uygulamalarına da talep arttı. Talebin artış gösterdiği bir görüşme uygulaması da Zoom oldu. Daha önce adını pek duymadığımız Zoom’un adını sıklıkla duyar olduk. Peki, Zoom nasıl başarılı oldu? İşte Zoom başarı hikayesi!
Zoom devleri nasıl perişan etti?
Zoom’un hikayesinde kurumsal hayattan girişimciliğe geçiş yer alıyor. Şimdi dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri “Zoom başarı hikayesi” videomuzla baş başa bırakalım. İyi seyirler…
Zoom başarı hikayesi
Zoom’un kurulduğu sıralarda dünyada birçok görüşme uygulaması geliştiren şirket vardı. Üstelik bunlar, teknoloji devleri arasında yer alıyordu. Görüşme uygulamasına sahip olan şirketlerden biri de Cisco oldu. Ancak Cisco’nun kurumsallığı bu uygulamanın başarısız olmasına sebep olmuştu.
Bu düşünceye sahip olan Cisco ekibi ise, çalıştıkları şirketten ayrılarak yeni bir görüşme uygulaması geliştirmek için kolları sıvıyorlar. Bu görüşme uygulamasının adı ise Zoom oluyor.
Bu zamana kadar kullanıcı deneyimini en iyi şekilde değerlendiren ve analizler yapan ekip, Zoom uygulaması ile birlikte bir başarı elde ediyor.
Reklam tarafında ise çalışmalara da önem verilmiş. Silikon Vadisi gibi potansiyel konumlara tabela reklamları verilmiş. Bu reklam çalışmaları halen daha devam ediyor.
Kaynak: https://twitter.com/i/status/1244281308588716032
Bedava ve çok kişi ye izin veriyor. Başka ne olabilir ki
guvenlik aciklari hakkinda ne dusunuyorsunuz peki ?
Bir süre sonra paralı olması çok saçma. Zoom’u kullananlar hayatında ya skpye kullanmamıştır yada Discord gibi programları keşfetmemiştir
Skype varken neden zoom kullanıldığını anlamış değilim
Zoom programının eğitimde ve canlı derslerde kullanılmasının en büyük nedeni ekran paylaşımı yapmanın kolay olması, annatote eklentisi ve whiteboard eklentilerinin çok güzel çalışması. Daha önce denediğim bir kaç programda işimize yarayacak bu tür çözümlerinin olmamasından dolayı sadece görüntülü görüşme yaptıran whatsapptan veya skype den farkı yoktu. Zoomda ise white boardda (tahta) yazı yazarak anlatma, ekran paylaşımda annotate ile paylaştığımız ekranın üzerine yazı yazma eğitimde kullanılmasının önünü açtığını düşünüyorum. Microsoft teams ise microsotf office 365 üye yapmak istemesi ve eposta adresi olarak eğitim kurumu eposta adresi istemesinden dolayı deneyemeden baştan kaybetti.
valla zoom baktım inceledim ve sevemedim..
Matematik anlatıyorum tabletle kalemi kullanarak yazıyorum belge ve ekran paşlaşımı yapıyorum ders çok iyi geçiyor. Hiçbir programda bu yok işte farkı bu görüşte öğrensin zoom u kötüleyen ve kıskananlar…
Diğerlerini de denedik fakat iyi görüntü, ses kalitesi, farklı uygulaması ile zoom a tekrar döndük
Zoom güvenlik açıklıklarıyla bizim şirketin güvenini kaybetti