İçerisindeki bataryaları sayesinde akıllı telefon, bilgisayar, tablet ve akıllı saat gibi elektronik cihazları şarj edebilen powerbankler tabiri caizse hayat kurtarıyor diyebiliriz. Özellikle seyahat, uzun süreli dışarıda kalma veya acil durum gibi senaryolarda yardımımıza yetişen bu tür ürünler arasından doğru olanı seçmek ise oldukça önemli. Zira, pazardaki modellerin büyük bir kısmı şarj fonksiyonunu yerine getirse de hızlı şarj gibi özelliklerden yoksun olarak geliyor.

Bu tür durumlarda satın almadan önce bir araştırmak yapmak en doğrusu. Örneğin, bir powerbank satın almadan önce toplam kapasitesini, güç çıkışının kaç ‘W’ olduğunu ve hızlı şarj desteğinin olup olmadığını öğrenmek kaliteli bir kullanıcı deneyimi için olmazsa olmazlardan. Peki, an itibariyle en hızlı powerbank modelleri hangileri?

Not: Teknolojik ürünlerin fiyatları değişkenlik gösterebilir, bu nedenle içerik yayınlandıktan sonra fiyatların değişebilme ihtimali söz konusu. Bunun yanı sıra, daha fazla powerbank seçeneğini genel listemizde bulabilirsiniz.

Listemizin ilk sırasında Mcdodo 0561 modeli bulunuyor. Powerbank, 25.000 mAh’lik bir kapasiteye sahip ve 100 watt’a kadar güç çıkışı ve üç şarj portu (iki USB-C ve bir USB-A) ile dizüstü bilgisayar, telefon ve tablet gibi elektronik cihazları aynı anda şarj edebilmenize imkan sağlıyor. Şirketin iddiasına göre, iPhone 15’i yaklaşık 4,3 kez ve Samsung Galaxy S23’ü yaklaşık 4 kez şarj edebiliyor.

Üreticinin bir diğer iddiası ise bu modelin MacBook Pro gibi dizüstü bilgisayarları 30 dakikada yüzde 41 oranında şarj edebiliyor. Şarj seviyesini takip edebileceğiniz bir ekrana ev sahipliği yapan ürün, ısınmaları gözlemleyebilmek için ikili NTC sensörlerine sahip. Bu powerbank modelinin fiyatı 6 bin 210 TL.

Listemizdeki bir diğer ürün Xtorm XB403. Bu powerbank modeli 27.000 mAh‘lik bir batarya kapasitesiyle geliyor ve toplamda 200W’lık enerji sağlayan dört adet USB-C PD çıkışına sahip. Bunu biraz daha açacak olursak, 2x 140W USB-C PD ve 2x 30W USB-C PD çıkışlarıyla kullanıcılara hızlı bir şarj imkanı sunuyor.

Ürün, iki 140W USB-C PD çıkışı sayesinde bir MacBook’u ve diğer güçlü USB-C dizüstü bilgisayarları ekstra hızlı şarj etmek için optimize edildi. Ayrıca, iki 30W USB-C PD portu sayesinde akıllı telefonları, tabletleri ve diğer taşınabilir cihazları kolayca şarj edebilirsiniz. Bu modelin fiyatı ise 6 bin 151 TL.

Anker 735 Prime modeli toplamda 20.000 mAh’lik bir batarya kapasitesine sahip. Bununla birlikte, toplam 200W şarj hızıyla 40 dakikada bir MacBook Pro’yu yüzde 50’ye kadar şarj edebiliyorsunuz. Ayrıca, ürünün kendisi ise 100W hızlarında şarj olabiliyor. Bununla birlikte, tek bir portundan maksimum 100W enerji sağlıyor.

Modelde kısa devre koruması, aşırı voltaj koruması ve sıcaklık kontrolü gibi birçok güvenlik özelliği bizlere sunuluyor. Kısacası, hem hızlı şarj imkanı hem de bunu yaparken güvenli bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Bu ürünün fiyatı ise 5 bin 999 TL.

Baseus Adaman Overseas Edition modelinde toplam 24.000 mAh’lik bir batarya kapasitesi kullanıcılara sunuluyor. Toplamda 140W şarj desteği sağlayan powerbank, şarj durumunu görebilmeniz için ise sağ köşesinde bir ekrana sahip. Bununla birlikte, 3 adet USB-C ve bir adet USB-A portuyla geliyor. Modelin fiyatı ise 5 bin 999 TL.

Listemizdeki bir diğer model ise Buff BP16. Bu powerbank toplamda 27.000 mAh’lik bir batarya kapasitesi ile geliyor. 145W çıkış gücüyle kullanıcılara hızlı bir şarj deneyimi sunan üründe 2 adet USB-C ve bir adet USB-A portu bulunuyor.

Aynı anda üç farklı elektronik cihazı şarj etmenize olanak sağlayan powerbank modeli aynı anda iki dizüstü bilgisayarı şarj edebiliyor. Bununla birlikte, telefonların bataryalarını sadece 30 dakikada yüzde 85 oranında doldurabiliyor. Bu modelin fiyatı ise 5 bin 399 TL.