Genel incelemelerimizden farklı olarak bu incelememizde giriş seviyesi ekran kartlarının gücünü sizlere göstermek istedik. Normal hayatta kullanmadığımız sentetik testlere göre, kendisinden oldukça pahalı ve çok daha fazla güç çeken kartlarla karşılaştırmadık. Daha çok sizin uygun fiyatlı giriş seviyesi GeForce ekran kartları ile neler yapabileceğinizi araştırdık.

Giriş seviyesindeki ekran kartları hakkında pek doğru bilgilere sahip değiliz. Genelde giriş seviyesi ekran kartlarını fazlasıyla küçümsüyoruz. 100 lira seviyesindeki Nvidia tabanlı Galaxy GT 520 ve GT 430 gibi ekran kartları, pek çok ağır işin üstesinden rahatlıkla geliyor ve bilgisayarınıza gelişmiş bir multimedya deneyimi kazandırıyor. 

Pek çok kullanıcı için orta ve üst seviye ekran kartları gereksiz. Çünkü onların gücünü tam olarak kullanamıyoruz. Fakat bizlere yanlış olarak gösterilen bilgiler ile etkileniyor, daha iyisi olsun düşüncesine kapılıyoruz.

Giriş seviyesi ekran kartları ile neler yapabiliriz ve bu ekran kartları bizlere neler sunabilir? İşte sizler için hazırladığımız bu videoda Galaxy GT 430 ve GT 520 gibi giriş seviyesi ekran kartları ile neler yapabileceğinizi sizlere gösteriyoruz. İyi seyirler.

#video_6268#

{pagebreak::2}

Teknik Özellikler Fiyat ve Sonuç:

Galaxy GT 520:

Cuda İşlemci Sayısı: 48

GPU Hızı: 810 MHz

Paralel İşlemci Hızı: 1620 MHz

Bellek Hızı: 1 GHz

Bellek Tipi: GDDR3

Bellek Arayüzü: 64 bit

Bellek Boyutu: 2GB

Fiyat: 105 TL

Galaxy GT 430:

Cuda İşlemci Sayısı: 96

GPU Hızı: 700 MHz

Paralel İşlemci Hızı: 1400 MHz

Bellek Hızı: 1.6 GHz

Bellek Tipi: GDDR3

Bellek Arayüzü: 128 bit

Bellek Boyutu: 1 GB

Fiyat: 115 TL

Sonuç:

Videomuzda izlediğiniz gibi bu iki ekran kartı da pek çok teknolojiyi destekliyor ve başarılı bir şekilde vazifesini yerine getiriyor.

Ortalama çözünürlük ve ayarlarda akıcı oyun performansı, CUDA ile C++ hızlandırması, fotoğraf ve video işleme programlarında işlemcinin üzerinden yük alma ve daha hızlı çalıştırabilme, 3D Vision teknolojisi ve HD BluRay filmlere verdiği destek ile bilgisayarınızı multimedya üssü yapabilecek güçteler.

Siz de bilgisayarınızda daha fazlasını yapmıyorsanız, Nvidia’nın giriş seviyesi ekran kartları yeterli olacaktır.

:: Giriş seviyesi ekran kartı kullanıyor musunuz?