Akıllı telefon piyasasındaki rekabet hız kesmeden devam ediyor. Şirketler, sahip oldukları teknolojileri bir üst seviyeye çıkarmak için birbirleri ile adeta yarışırken, bu noktada yapılan patent başvurularının da önemi ortaya çıkıyor. İşte bu şirketlerden biri olan Apple, son günlerde almış olduğu yeni patenti ile teknoloji dünyasını fazlasıyla heyecanlandırdı.

Apple, Mac’teki çileden çıkaran soruna el attı

Apple, Mac’teki çileden çıkaran soruna el attı

macOS işletim sistemli cihazlarda Safari tarayıcı açılırken çıkan hata mesajına Apple'dan resmi açıklama ve geçici çözüm geldi.

Apple’ın yeni patenti ekran kırıklarını tespit edebilecek

Özellikle Apple’ın katlanabilir telefonlar üzerinde çalıştığı iddialarının artmasının ardından ortaya çıkan patent, esnek ekranlı cihazların panellerinde oluşan kırık veya çatlakların tespit edilmesini kapsıyor. Aynı zamanda oluşan bu hasarların boyutlarının yanı sıra ekranın neresinde oluştuğunu tespit edebilen yeni teknoloji, bu işlemleri ekranın altına konumlandırılan çatlak tespit direnci adı verilen bir devre yapısı sayesinde gerçekleştiriyor.

Sistemin çalışma mantığı ise şöyle; devre yapısı, cihazın ekran hatlarını detaylı bir şekilde tarayarak oluşan dirençleri ölçüyor. Teknoloji, yüksek direnç tespit edilmesi halinde çatlak ve kırıkların boyutunu ve bunların ekranın neresinde olduğunu kullanıcılara rapor ediyor. Aynı zamanda gelecekte meydana gelebilecek potansiyel kırık ve çatlakları da tespit edebilen yeni patentin özellikle esnek ekranlı cihazlar için ciddi şekilde koruma sağlayacağı düşünülüyor.

Şu an için piyasada Apple’ın esnek ekranlı cihazları bulunmasa da, Samsung’un bu konuda ciddi ilerleme kaydettiğini söyleyebiliriz. Ancak esnek ekranlar, sabit cam kaplı panellere göre çatlaklara daha yatkın olduğu için Apple’ın almış olduğu yeni patent ile yaşanabilecek potansiyel sorunların da önüne geçilebilecek.

Şu an için patent ile ilgili ortaya çıkan tüm bilgiler bu kadar. Ancak Apple, son dönemde iddia edildiği gibi esnek ekranlara sahip katlanabilir akıllı telefonlar üzerinde çalışmıyorsa, patentin süresi dolana kadar şirketin bünyesinde kalmasını ve daha sonra teknoloji tarihinin tozlu raflarına kaldırılmasını bekliyoruz. Maalesef tarihte bunun gibi yüzlerce örnek bulunmakta. Bu nedenle şirketten gelecek resmi açıklamayı beklemek daha sağlıklı olacaktır.