GPU üreticisi Nvidia, 2020 yılının Eylül ayında teknoloji ağını genişletmek için büyük bir adım atmaya karar vermişti. Bu doğrultuda şirket, SoftBank’tan çip tasarımcısı şirketi Arm’ı 40 milyar dolara satın aldığını açıklamıştı. Anlaşma, başından beri yoğun düzenleyici incelemesiyle karşı karşıya kaldı. Görünüşe göre bu inceleme süreci satın alma işlemine zarar verdi.
NVIDIA, ışın izleme teknolojisinin performansını artıracak!
NVIDIA, RTX ekran kartlarındaki ışın izleme teknolojisinin performansını yüzde 20 oranında artıracak yeni bir teknik keşfetti.
NVIDIA, ışın izleme teknolojisinin performansını artıracak!
NVIDIA, RTX ekran kartlarındaki ışın izleme teknolojisinin performansını yüzde 20 oranında artıracak yeni bir teknik keşfetti.SoftBank, anlaşmanın iptali için 1,25 milyar dolar tazminat alacak
Arm mimarisi, dünyanın önde gelen birçok teknoloji devi ile çalışmalarını sürdürüyor. Tüm Apple Silikon yongaları dahil olmak üzere birçok mobil ve masaüstü işlemciye güç sağlayan şirket, Nvidia ile yaptığı büyük çaplı ortaklığı sürdüremedi. İddialara göre “işlemin doğrudan bilgisine sahip” olarak nitelendirilen üç isimsiz kaynak anlaşmanın geçtiğimiz günlerde sona erdiğini duyurdu.
Nvidia, işlemi gerçekleştiremediği için Arm sahibi SoftBank’a muhtemelen 1,25 milyar dolara kadar ayrılık bedeli ödeyecek. Eylül 2020’de duyurulan anlaşma, endüstrinin şimdiye kadarki en büyüklerinden biri olması bekleniyordu. Ancak anlaşma üzerinde yapılan incelemeler Nvidia ile ortaklığa gölge düşürmeye devam etti.
Bu haberin gündeme düşmesi Nvidia’yı olumsuz etkiledi. Eylül 2020’de ortaklığın açıklanmasının ardından şirketin hisselerinde önemli bir artış olmuştu. Ancak resmi olmayan bu anlaşma iptal haberi bile şirket hisselerinde gözle görülür bir düşüşe neden oldu.
Konuyla ilgili Nvidia’dan henüz bir açıklama gelmedi. Teknolojinin önde gelen şirketleri, hiçbir zaman bu anlaşmadan hoşnut kalmamışlardı. Arm’ın NVIDIA tekelliğinden faydalanmak suretiyle kendilerine negatif ayrımcılık yapacağından endişe ettiler. Bu endişeler, geçtiğimiz Ekim ayında Avrupa Komisyonu’nun inceleme başlatmasına neden olmuştu.