Ürettiği fotoğraf kameralarıyla dünya çapında ün yapmış Olympus firması, 2020 yılında kamera üretim bölümünü satmaya karar vermişti. Japon bir yatırım fonuna satıldıktan sonra OM Digital Solutions adını alan şirket, kamera üretimi üzerinde çalışmalarını devam ettirdi. Bir süredir sessizliğini koruyan oluşum, ilk kamerasını tanıttı.
Yeni amiral gemisi fotoğraf makinesi: OM System OM-1
OM serisi, Olympus kullanıcılarının geçmişte sıklıkla kullandığı fotoğraf makinelerine ev sahipliği yaptı. Öyle ki şirket, OM-1 isminde bir fotoğraf makinesi, 1972’de başlayan serinin ilk ürünüydü. Olympus artık satılmış olmasına rağmen yeni ürünün isim kısmında kendine yer buluyor. OM System OM-1 isimli ürün, birçok bilgiye göre şirketin son Olympus imzalı ürünü olacak.
OM System OM-1 cihazı, Olympus kamera işini satın alan OM Digital Solutions şirketinin ilk üst düzey Micro Four Thirds aynasız kamerası olma özelliğini taşıyor. Yüksek hızda çekim yapmasının yanı sıra çeşitli hesaplamalı fotoğrafçılık modları da sunuyor.
OM System OM-1, dolu batarya ile 90 dakikaya veya harici güçle iki saate kadar 60 fps’de 4K video çekebilecek şekilde tasarlandı. Cihaz, 20 megapiksellik CMOS sensöre sahip. Ayrıca otomatik odaklama ve otomatik pozlama ile saniyede 50 kare çekebiliyor. Buna ek olarak poz ayarıyla saniyede 120 kareye kadar fotoğraf çekmesine olanak tanıyan yükseltilmiş bir işlemciyle piyasaya çıktı.
Cihazın gövde kısmı yeniden tasarlanmış olsa da önceki Olympus ürünleriyle benzerlik gösteriyor. 1,62 milyon noktalı 3 inç eklemli dokunmatik ekranı bulunan cihazın hava sızdırmazlığı IP53 olarak derecelendirildi. Ayrıca Vizör 5,76 milyon noktalı OLED panele yükseltildi.
OM System OM-1 fotoğraf makinesinin temel özellikleri
- 20 MP dört piksel AF Yığılmış CMOS sensör
- Otomatik odaklama ve AE ile 50 fps’ye kadar, AF ve AE kilitliyken 120 fps’ye kadar seri çekim
- IP53 dereceli çevresel sızdırmazlık
- 7 EV düzeltme dereceli görüntü sabitleme
- 1053 X tipi AF noktaları
- 8 veya 10 bit seçeneğiyle 60p’ye kadar 4K
- İkiz UHS-II kart yuvaları
- Tanıma tabanlı konu takibi
Siz bu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi SDN Forum‘da veya yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!