Elon Musk 2013 yılında, araçların yüksek hızlarda daha verimli bir şekilde yol alması için yeni ulaşım sistemi planlarını açıklamıştı. Hyperloop projesi ile düşük basınçlı tüneller yardımıyla araçların 1000 km/s hıza çıkabileceğini belirten Musk’ın bu planı hayata geçirmek için The Boring Company isimli şirketi kurdu.
Bu şirket şimdiye kadar hyperloop projesi yerine sadece tüneller yapmakla yetindi. Las Vegas’ta 4.3 km’lik bir yeraltı tüneli inşa eden şirket, Tesla markalı araçlar ile burada ulaşımı sağlıyor. Ancak yakın zamanda bu durum değişecek gibi görünüyor.
Boring Company tam ölçekli Hyperloop testlerine başlıyor!
The Boring Company, twitter’da yaptığı paylaşım ile bu yıl içerisinde ilk “tam ölçekli” Hyperloop sistemini test etmeye başlayacağını duyurdu. Bu açıklamanın ardından uzun süredir beklenen yeni ulaşım teknolojisi hakkında için yıl içerisinde büyük bir gelişme bekleyebiliriz.
Hyperloop, uçakların yüksek irtifalarda düşük basınçtan yararlanarak yüksek hızlara çıkmasını hedef alarak bunu yer altına indirmeyi hedefliyor. Bu sayede yolculukların süresi önemli ölçüde azaltmayı planlayan şirket, bu sistemin birçok avantajı olduğunu savunuyor.
Uçakların aksine iniş ve kalkış sırasında da zaman kaybetmeyecek olan Hyperloop, aynı zamanda uçağa binmek için erkenden havaalanına gelme zorunluluğunu da ortadan kaldırmak istiyor. Elon Musk bir açıklamasında bu sistemi Tesla’nın fabrikaları arasında kullanarak lojistik maliyetleri de azaltabileceklerini belirtmişti.
Bu teknoloji hayatımıza girdiği takdirde İstanbul-Ankara arası yolculuk süresinin yarım saate inme şansı bulunuyor. Peki siz Hyperloop hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında ya da SDN Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.
alçak basınçtan bahsediliyor, peki bu nekadarlık bir alçak basınç olacak. Aracın havalandırması yada penceresi açık olursa bir problem olacak mı?
Bence her araç için bir kapsül tasarlanmalı ve kapsül içerisinde güvenle yolculuk edilmeli.
Bravo Tony! Yetkililer bu söylediklerini umarım dikkate alır