WhatsApp, geçen yıl Kasım ayında yeni masaüstü uygulamasını Microsoft Store’da yayınladı. Evrensel Windows Platformu (UWP) tabanlı olan uygulama henüz beta aşamasında olup, sadece Windows 10 ve üzeri sürümlerde kullanılabiliyor.
Şirketin yeni bir Mac uygulaması üzerinde de çalıştığı uzun süredir biliniyor. Şu ana kadar herhangi bir detay paylaşılmamıştı. Ancak ilk ekran görüntüsü WABetaInfo’dan geldi. WhatsApp’ın yeni özelliklerini önceden açığa çıkarmasıyla ünlenen kaynak, macOS işletim sisteminde yerel olarak çalışan uygulamadan bilgiler verdi.
WhatsApp Mac uygulaması Android cihazları da destekliyor
Ekran görüntüsünde de görüleceği üzere, WhatsApp’ın yeni Mac uygulaması ilk kez açıldığında, QR Kod aracılığıyla telefonu bağlamak gerekecek. WhatsApp’ın mobil uygulamasında “Bağlı cihazlar” kısmına girip “Cihaz bağla” seçeneğine tıklandığında açılan kamerayla kod tarandığında senkronizasyon gerçekleşecek.
Üstelik sadece iPhone kullanıcıları değil, Android kullanıcıları da telefonunu WhatsApp macOS uygulamasına bağlayabilecekler. Böylelikle herhangi bir engele takılmadan Mac ile mesajlaşabilecek ve arama yapabilecekler. Yeni uygulama geliştirilmeye devam ediyor ve arayüzünü gösteren bir fotoğraf henüz bulunmuyor.
Yerel olarak çalışacak
Halihazırda WhatsApp’ın Mac App Store’dan indirilebilen bir uygulaması var. Ancak bu doğrudan Web sürümünü çalıştırıyor. Mac Catalyst ile oluşturulan yeni uygulama ise macOS’ta yerel (native) olarak çalışacak. Bu bağlamda daha performanslı ve akıcı bir deneyim sunacağını öngörmek mümkün.
Şirketin UWP tabanlı masaüstü uygulaması Microsoft Store’dan indirilebiliyorken; Mac uygulaması App Store’a henüz eklenmedi. Ancak geliştirme süreci tamamlandığında beta olarak yayınlanacağı tahmin ediliyor. Bu arada WhatsApp, aynı hesabı iki farklı telefonda kullanma özelliğini de yakında getirecek.
Sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda veya SDN Forum’da paylaşabilirsiniz.
Windows storeden alınan uygulama bir çok hata barındırıyor ki saç baş yoldurur. O nedenle uygulamanın web üzerinden dağıtılan sürümünü kullanıyorum. Daha rahat ve başarılı. Evet web tabanlı ama daha stabil. Yani yerelde çalıştığında daha iyi performans beklemek hata olur