Donanım

    Sapphire Radeon HD 3450 512 MB

    Test merkezimize ulaşan, Sapphire‘ın Radeon HD 3450 modeli, 512 MB belleğiyle belki olay çıkartmıyor, ama giriş seviyesinde Hyper Memory‘li 256 MB’lık ürüne göre makul bir fark yaratmasını biliyor. Fiyat açısından oldukça makul seviyelere bulabileceğiniz ürün, tamamen fansız çalışması ve çift dijital çıkışla iş ortamları için de uygun.

    Ürünün fiyatı 55 dolar + KDV seviyesinde. Nedense içimizde bu ürünün fiyatı, siz bu satırları okurken biraz daha düşecekmiş gibi bir his var. Haydi hayırlısı diyoruz ve kartın görünümüne ve testlere geçiyoruz.
    {pagebreak:: Onden Gorunum}
    Önden Görünüm

    Kartın ön tarafındaki soğutucu sadece tek bir slot kaplıyor. Dolayısıyla yer sıkıntısı çekmiyorsunuz. ayrıca testler sırasında, kartın ön tarafından 50 derece civarı ölçümler aldık. yani gayet ılık çalıştığını söyleyebiliriz.
    {pagebreak:: Goruntu Cikislari}
    Görüntü Çıkışları

    Kartın üzerinde iki tane sayısal çıkış olan DVI bir tane de S-Video çıkışı mevcut. Kutu içinden DVI’dan analoğa dönüştürücü çıkıyor.
    {pagebreak:: Arka Taraf}
    Arkası

    Kartın arkasında dikkat çekici bir şey yok. Sadece belleklerin soğutulmadığını görüyoruz. Zaten DDR2 bellek kullanıldığından olsa gerek, modüller serin serin çalışıyorlar.
    {pagebreak:: Test Bilesenleri}
    Test Sistemi ve Şekli

    Testimizde kullandığımız bileşenler şu şekildedir:

    Anakart: Sapphire Pure Hybrid Crossfire 780G
    İşlemci: AMD Phenom X4 9600
    Bellek: 2x 1 GB OCZ Platinum DDR2 800 4-4-4-12
    Sabit Disk: Seagate 7200.10 250 GB / 8 MB
    Güç kaynağı: PC Power&Cooling Silencer 610 W

    Testimizde, Sapphire Radeon HD 3450 512 MB ürününü, AMD RS780G tümleşik grafik işlemcisi, HD 3450 ürününün 256 MB bellekli Hyper Memory destekli sürümü ve bu iki grafik işlemcisinin Hybrid CrossFire olarak birleştirilmiş hallerine karşı test ediyoruz.
    {pagebreak:: 3D Mark 2005}
    3D Mark 2005


    {pagebreak:: 3D Mark 2006}
    3D Mark 2006


    {pagebreak:: Crysis}
    Crysis


    {pagebreak:: World in Conflict}
    World in Conflict


    {pagebreak:: Company of Heroes}
    Company of Heroes


    {pagebreak:: Sonuc}
    Sonuç

    Bu kartın giriş seviyesi olduğunu düşündüğümüzde verdiği performans, soğutucu sesiyle kafa ağrıtmadan oyunları düşük ayrıntı seviyesinde oynamanıza imkân sağlıyor diyebiliriz. Bunun haricinde, bu tür giriş seviyesi kartlardan beklenen, Full HD video bile izleseniz işlemcinin üzerinden yükü kaldırmasıdır. Bu şekilde de sisteme yardımcı olabiliyor.

    Diğer taraftan, eğer bizim testimizde kullandığımız AMD RS780G yongasına sahip bir anakart kullanıyorsanız, tümleşik grafik işlemcisiyle bu ürünün gücünü bir araya getirebiliyorsunuz. Her ne kadar orta sınıf bir grafik kartından daha az performans alıyorsanız da, en azından oyunlar biraz daha oynanabilir hale geliyor.

    Sapphire Radeon HD 3450 512 MB
    Grafik kartı

    Grafik İşlemcisi: RV620LE
    Bellek: 512 MB DDR2
    Frekanslar:

    İşlemci: 600 MHz
    Bellek: 1000 MHz Etkin

    Arabirim: PCI Express 16x
    Çıkışlar: DVI x2, S-Video

    Üretici: Sapphire
    Fiyat: 59 dolar + KDV Satın al!

    :: Düşüncelerinizi SDN forumlarında paylaşın.

    Bilgi için: Sapphire
    Hazırlayan: Berkin Bozdoğan
    SDN – http://shiftdelete.net

    Henüz yorum yok İlk Yorumu Yaz
    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    Yorum Yaz

    SDN Network