NASA, eylül ayında başarısız olan Artemis I görevi için tekrar sahnede. Ay görevi için önemli bir yere sahip olan Artemis I uçuşu nihayet gerçekleşti.

Yeni Ay görevi için gerçekleştirilen Artemis I uçuşu başarılı oldu

Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’ndeki fırlatma rampasındaki Orion uzay aracı, Ay görevinin ilk adımını tamamladı. 97 metre yüksekliğindeki SLS roketi ile uzaya gönderilen Orion, 3 aşamadan oluşacak Artemis görevlerini üstleniyor.

Yeni Ay görevi için gerçekleştirilen Artemis I uçuşu başarılı oldu

Yetkililer, Artemis I görevinin keşif amacı taşıdığı için mürettebatsız olduğunu vurguladı. Test görevi başarılı olursa NASA, Artemis II görevi için aynı uçuş yoluna astronot gönderecek. Ardından, muhtemelen 2025’te Artemis III, elli yıl içinde ilk insanlı ay inişinde ay yüzeyine ilk kadını ve ilk renkli insanı yerleştirmeye çalışacak.

ABD’nin “gizli uzay aracı” 3 yıl sonra Dünya’ya döndü

ABD’nin “gizli uzay aracı” 3 yıl sonra Dünya’ya döndü

ABD Uzay Kuvvetleri'nin fırlattığı X-37B, 908 günlük yolculuğun ardından iniş yaptı. Peki uzay aracının misyonu ne?

NASA’nın uzun süreli mürettebatlı görevlerde kullanmak için, bir Ay üssü inşa etmek istediği tahmin ediliyor. Artemis görevleriyle inşa edileceği düşünülen Ay üssü, 2030 yılından önce tamamlanacak. Bununla birlikte, 2030’ların sonlarında Mars’a yapılacak ilk astronot görevi için Artemis I görevinin önemli role sahip olduğunu hatırlatmakta fayda var.

NASA ile ortak çalışma yürüten Northrop Grumman’da sevk sistemleri başkan yardımcısı olan Wendy Williams, “Sürekli ürün iyileştirmeleri, NASA’nın Artemis programı için SLS’yi kullanma konusundaki uzun vadeli misyonunu gerçekleştirmesine yardımcı oluyor. Yeni nesil sistemlerde erken öğrenme fırsatı, 2031 yılına kadar SLS roketinin daha büyük yük taleplerini karşılamasına olanak tanıyacak. Bu da gelişmiş bir güçlendirici (Booster) üretmemize yardımcı olacak.”

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.