Elektrikli araç menzili artırma çalışmaları, elektrikli araç üreticilerinin ana çalışma konusunu oluşturuyor. Toshiba, elektrikli araç menzilinin 3 kat artmasını sağlayan ve sadece birkaç dakikada tam olarak şarj edilebilen pi geliştirdi.
İnsan beyni gibi çalışan Intel çipi!
İnsan beyni çalışmasını inceleyen Intel, sinapslardan ilham alarak, nöromorfik teknoloji ile Loihi isimli yeni bir çip tasarımı gerçekleştirdi.
İnsan beyni gibi çalışan Intel çipi!
İnsan beyni çalışmasını inceleyen Intel, sinapslardan ilham alarak, nöromorfik teknoloji ile Loihi isimli yeni bir çip tasarımı gerçekleştirdi.Elektrikli araç menzili için yeni SCiB
Toshiba’nın 2007’den beri çeşitli biçimlerde haberlere konu olan SCiB’si (Süper Şarjlı İyon Pil), sadece 5 dakikada yüzde 90 şarj olabilmesiyle biliniyor. Aynı zamanda, 10 yıllık ömrü ve yüksek seviyede güvenlik seviyesine sahip olan pil, elektrikli araçlar için kullanılmaya başlandı. Mitsubishi’nin i MiEV ve Honda’nın Fit EV’i de dahil olmak üzere birçok önemli elektrikli araçta kullanıldı.
Mevcut SCiB’lerde anot olarak lityum titanyum oksit kullanılırken, yeni nesil SCiB titanyum niobyum oksit adı verilen malzemeden anot kullanıyor. Yeni pilin 50 Ah sürümünü test eden Toshiba, 5000. şarj döngüsünden sonra pil kapasitesinin yüzde 90’ının korunduğunu tespit etti. Emniyetli ve uzun ömürlü yeni pil, standart bir elektrikli araca entegre edildiğinde elektrikli araç menzili 3 katına kadar artabilecek. Sadece 6 dakikalık ultra-hızlı şarj sonrasında 320 km yol gidilebilecek.
Elektrikli araç menzili 320 km olacak
Toshiba yetkilileri pil performansını iyileştirmek için çalışmaya devam edeceklerini ve 2019’da yeni pili piyasaya sürmeyi hedeflediklerini açıkladı. Elektrikli araç menzili ve performansında önemli bir artış sağlayacak olan yeni pil, elektrikli araçların yaygınlaşmasında kilit rol oynayabilir.
:: Toshiba’nın yeni elektrikli araç pili hakkında ne düşünüyorsunuz?
Ufak bir not: grafikteki 3 kat menzil farkı, aynı sürede (6 dakikada) şarj edilmiş eski ve yeni bataryalar arasındaki menzil farkını ifade ediyor. Yani yeni bataryayı 6 dk şarj ederek eski bataryadaki 6 dk şarj ile gidebileceğimiz menzilin 3 katına ulaşabiliyoruz. Yani mevzu tam şarj edilmiş bir bataryanın menzilini 3 kat artırmak değil. Ancak başlığa baktığımızda toplam menzil artışı gibi anlaşılıyor. Yazı ve emek için teşekkürler.
Tesla nin araci 500 KM ye kadar ulasabiliyor. Sen 320 KM yazmissin.