Ülkemizde popüler olan birçok yerli markayı isimlerinden ötürü yabancı menşeili sanabiliyoruz. Oldukça yaygın olan bu yanılgı; yeme – içme, kozmetik, giyim ve teknoloji gibi alanlarda birçok markayı kapsıyor. Bu yazımızda, birçoğumuzun yabancı sandığı ancak aslında yerli olan markaları listeleyeceğiz. İşte yabancı sanılan Türk markaları

Gratis

Gratis, kozmetik sektöründe hizmet veren Türk girişimi bir markadır. Demir Sabancı’nın kurmuş olduğu popüler markanın ismi, Latince dilinde ‘Bedava’ anlamına gelen ‘Gratis’ sözcüğünden gelmektedir. Ürün yelpazesi ve isminden ötürü genellikle yabancı menşeili olduğu düşünülen marka, pazardaki yerini günden güne büyütmektedir.

Gratis

Beymen

Giyim sektöründe hizmet vermekte olan Beymen markası, hem yerli hem de uluslararası pazarda yer almayı hedefleyen bir Türk girişimidir. Kurulduğu dönemde yalnızca erkek müşterilere hizmet vermeyi planlayan Beymen’in marka ismi; Türkçe ‘Bey’ ve İngilizce ‘Men’ sözcüklerinin birleşimi sonucu oluşmuştur. Her iki tarafın da gönlü olsun, öyle değil mi? 🙂

TikTok mavi tik nasıl alınır?

TikTok mavi tik nasıl alınır?

TikTok platformunda mavi tik almak istiyorsanız izlemeniz gereken bazı adımlar bulunmaktadır. İşte TikTok mavi tik alma süreci
Beymen

Bellona

Diğer markalarda da olduğu üzere isminden ötürü yabancı sermayeli olduğu düşünülen popüler mobilya markası Bellona, tamamıyla yerli bir marka. Fonetiği sebebiyle İtalyan markası olduğu düşünülen markanın bir Türk markası olduğu ve hatta üretiminin Kayseri’de yer alan bir tesiste gerçekleştiği gerçeği, duyanları şaşırtıyor.

Bellona

English Home

Alışveriş merkezlerinin olmazsa olmazı konumunda olan English Home, marka isminden ötürü İngiltere’ye aitmiş gibi görünüyor olsa da aslında bir Türk markası. Marka, İngiliz tarzını ülkemizdeki evlere taşımayı hedeflediğinden bu şekilde adlandırılmış.

English Home

Greyder

İsmi ve kapsamı göz önünde bulundurulduğunda pek de yerli bir markaymış gibi görünmeyen Greyder, aslında bir Türk markası. Güzide Çorum ilimizin bize kazandırdığı bu marka, ayakkabı sektöründe başarılı bir konumda.

Greyder

Koton

Popüler giyim markası Koton, sanılanın aksine aslında bir Türk markası. İstanbul kökenli olarak hizmet vermeye başlayan marka, günümüzde Avrupa pazarında da ülkemizi temsil etmeye devam ediyor.

Koton

PastaVilla

Bir makarna markası olan PastaVilla, yabancı sanılan Türk markaları arasında yer alıyor. Batmak üzere olan Kartal Makarnaları’nın isim değişikliğine gitmesiyle ortaya çıkan marka, günümüzün başarılı makarna markaları arasında yer alıyor. İsim değişikliği, gerçekten de isabetli bir hamleymiş. 🙂

Madame Coco

İngiliz markası olduğu düşünülen English Home’un karşı komşusu Madame Coco, aslında Türk evlerine Fransız dokunuşu yapmak isteyen yerli bir marka. İsmi kuruluş amacıyla orantılı olarak Fransız havası içeren Madame Coco, ev tekstili pazarında güzel bir konum yakalamış durumda.

Bu yazımızda, aslında bizlere ait olsa da yabancı olduklarını düşündüğümüz markaları derledik. Söz konusu markalar hem ülkemizde hem de Avrupa pazarında bizleri başarıyla temsil etmeye devam ettiklerinden son derece önemliler. Peki sizler, bu markalar hakkında neler düşünüyorsunuz? Türk sermayeli olduğunu duyduğunuzda şaşırdığınız markalar var mı? Görüşlerinizi bizlerle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.