Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen akıllı telefon ve tablet gibi mobil cihazların son yıllarda oldukça etkin bir şekilde kullanılmaya başlandığı alanlardan birisi de, silahlı kuvvetler yani ordular oldu.
Askeri personelin işini oldukça kolaylaştıran bu mobil cihazlar ile yaşanan en büyük sıkıntı ise, pili tükendiğinde iletişim kesildiği için askeri yedek batarya veya güç kaynağı gibi ek çözümleri taşımak zorunda bırakması.
ABD ordusunda görevli uzmanlar, pillerin oluşturduğu yükü hafifletmek için gerçekleştirdikleri araştırmalarda, kullandıkları deneysel malzemelerden birisinin suyla temas halinde yüksek miktarda enerji ürettiğini tespit etti.
1 kilogram toz ile 220 kilovat enerji üretilebilir!
Ubergizmo’ya göre ABD’nin Maryland eyalatinde bulunan ABD Kara Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarı‘nda görevli uzmanlar, nanogalvanik alüminyum bazlı bir tozu su ile karıştırdıklarında, su üzerinde kabarcıklar oluştuğunu fark ederek daha detaylı bir inceleme yapmaya başladılar.
Uzmanlar detaylı bir inceleme sonucunda meydana gelen reaksiyonun, suyun oksijen ve hidrojen elementlerinin birbirinden ayrılmasına neden olan bir hidrolizin sonucu olduğunu tespit ettiler.
Az miktarda su ile karıştırılan tozun uzaktan kumanda ile kontrol edilen oyuncak bir tankı çalıştırmayı başardığını ifade eden uzmanlar, yaklaşık 1 kilogramlık bir toz ile sadece üç dakika içerisinde 220 kilovat enerji üretilebileceğini hesapladıklarını belirtiyorlar.
Laboratuvarın silah ve malzeme araştırma direktörlüğünü yürüten fizikçi Anit Giri, bu gelişmenin oldukça heyecan verici olduğunu ancak günlük hayatta kullanılabilmesinin şu anda mümkün olmadığını ifade ediyor.
:: Sizce, ilerleyen yıllarda cihazlarımıza farklı kaynaklardan enerji sağlayabilecek miyiz?
watt enerji birimi, adamlar deneye deneye bir şey buluyor. güzel haber.
Kilowatt enerji birimi degildir, guc birimidir.