Güney Kore hükümeti ülkedeki interneti ortamını domine eden teknoloji şirketlerine karşı, Avrupa’nın ardından en sert düzenlemeleri yürürlüğe koyacaklarını açıkladı. Kore Adil Ticaret Komisyonu, geçtiğimiz Aralık’ta Başkan Yoon Yuk Yeol’un talimatıyla özellikle Amerika teknoloji şirketlerine karşı çeşitli yasal düzenlemeler yapacağı konuşulmuştu.
Bu düzenlemelerin, büyük oranda Avrupa Birliği Dijital Pazarlama Yasaları’ndan esinlendiği biliniyor. Ancak yeni yasaların sadece Amerikan şirketlere değil, Güney Kore’nin yerli firmaların tekel olma girişlerine karşı çeşitli tedbirler getirdiği öne sürülmekte.
Güney Kore, teknoloji sektöründe tedbir alacak
Gelecek yeni düzenlemeye göre, Güney Kore yönetimi belirli şirketleri tekel olarak etiketleyip, bu şirketlerin belli sektörlere girmesini sınırlayacak ya da tamamen yasaklayacak. Ancak ülkede yoğun olarak faaliyet yürüten yerli ve yabancı şirketlerin bu düzenlemeye gösterdiği güçlü muhalefet, Adil Ticaret Komisyonu’nun hızını kesmişe benziyor. Yapılan son açıklamada, getirilecek yasalar hakkında bir süre daha müzakere edileceği ve daha farklı görüşlerin dinleneceği belirtildi.
Şu an için, söz konusu düzenlemelerin hangi maddeleri içereceği ya da ne zaman yayınlanacağı belli olmuş değil. Ülkede Nisan ayında yapılacak seçimlerin ise bu konuda etkili olabileceği konuşuluyor. Çünkü Güney Kore halkının büyük bir kısmı, küçük esnafın gelirini azaltan teknoloji şirketlerinin varlığından oldukça rahatsız ve onların güçlerini sınırlayacak kapsamlı düzenlemeler getirilmesini talep ediyor.
Buna karşın, ülkede faaliyet gösteren teknoloji şirketleri yasal düzenlemelerin gecikmesinden oldukça memnun. Zaman kazandıklarını düşünen şirket yöneticileri, getirilecek olası sınırlamaların Güney Kore ekonomisine zarar vererek Çin’in işine yarayacağını savunuyor.
Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Güney Kore’nin stratejisi doğru mu? Yanıtlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için değerli.
Önce köle gibi çalıştırılan işçi ve yarış atı gibi davranılan öğrencileri düzeltsinler, konserve kutusu gibi daracık eve sıkışan halktan utanmadan çöp başına aldığı vergi yetmiyormuş gibi birde üstüne yine vergi alacağı yemek atığının poşetinden bile ayrıca para alıyorlar.
Doğru tabi. Bunlar yüzünden çarşı denen bir şey kalmayacak.Millet gezecek alış verişe çıkacak çarşı bulamayacak.Bunların tekeline mahkum olacak.İşsizlik de cabası. Küçük esnafları bitiriyorlar.Bazı engellemeler şart .
Keşke bizde de olsa bu yasa ama nerede bizim yasa yamalı bohça gibi her tarafından delik var!! ne tarafından deliği tıklarsanız öbür çelikten ya giriyorlar ya geri çıkıyorlar!!
Güney Kore’ye boşuna “Küçük Amerika” demiyorlar. Kore’de kendi çapında bir nevi Amerika sayılır. LG, Samsung, Hankook, Hyundai, Kia, Sssangyong, Korean Air, Asiana Airlines, Missha hepsi dünya çapında markalar Kore sadece otomotivde değil elektronikten, beyaz eşyaya hepsi tüm dünyada kendini ispatlamış kanıtlamış markalardır. Kore her alanda Almanya, Amerika, Japonya gibi ülkeleri de geride bırakmaya devam ediyor. Bizim TOGG ile başlayan Türk akımı da her sektöre yansır tıpkı G.Koreli kardeşlerimiz gibi her alanda bizde aynı başarıyı yakalarız