Çevrimiçi ödeme sistemi Google Pay, Amerika operasyonunu da bitirmeye karar verdi. 4 Haziran itibariyle yürürlüğe girecek bu kararla birlikte, sistem sadece Singapur ve Hindistan’a özel olacak. Böylece, Google Pay’in Google Wallet’a dönüşme süreci de neredeyse tamamlanmış oluyor.
Pay’i daha da basitleştirmek isteyen Google, 2022 yılından itibaren Wallet markasını benimsemişti. 180 farklı ülkedeki kullanıcıların alışveriş deneyimini iyileştirmeye çalışan bu sistemin, önümüzdeki dönemde giderek daha fazla yaygınlaşması bekleniyor. İşte tüm detaylar…
Google Pay, Amerika macerasını sonlandırıyor!
Google’ın ödeme yöntemi sektöründe oldukça zorluk çektiğini söyleyebiliriz. İlk etapta Apple Pay ile büyük bir rekabete giren Google Pay’in, rekabetten sıyrılmak için sürekli bir değişim içinde olması ve karmaşık özellikler sunması, birçok kullanıcıyı uygulamadan soğutmuştu.
Fakat Wallet’a olan büyük yatırım ve sistem arayüzü konusunda gösterilen hassasiyet sayesinde, dünyanın dört bir yanındaki kullanıcıların yeniden cezbedilmesi bekleniyor. Google Wallet sadece basit bir ödeme aracı olarak kalmayıp; birçok ülkede ulaşım kartı, pasaport, kimlik ve ehliyet gibi resmi belgelerin de yerine geçebiliyor.
Nvidia, Google Gemma için devreye girdi!
Son dönemlerin en popüler firmalarından Nvidia, bu kez de Google'ın yeni Gemma projesi için devrede. İşte detaylar...Türkiye’de ise bazı hukuki düzenlemelerin, Wallet’ın uygulama alanını oldukça kısıtladığını söyleyebiliriz. Özellikle son dönemdeki kişisel veri sızıntılarının da etkisiyle, birçok devlet çevrimiçi ödeme araçlarına büyük bir şüpheyle yaklaşmaya başladı.
Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Google’ın stratejisi doğru mu? Siz çevrimiçi bir ödeme sistem kullanıyor musunuz? Yanıtlarınızı aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle kolayca paylaşabilirsiniz. Görüşleriniz bizim için çok değerli.
Google tam bir dolandırıcı sahtekâr firma. Ben Android geliştiricisiyim. Mesai kaydetme hesaplama uygulaması geliştirdim. Gregoryen Calendar sınıfını kullanarak Özel bir adaptör üzerinde takvim listesi oluşturdum. Ayın gününe kullanıcı tıkladığı zaman fazla mesai saatini girip sqlite veri tabanına kayıt yapıyordu. Cihazın kendi hafızasını kullanıyordu. Hiç bir erişim izni istemiyordu kullanıcıdan. Google Play iznceleme ekibi 2 defa red etti uygulamam gizlilik politikasını ihlal ediyormuş. Sebep ise ekran görüntüsünü gönderdiğim uygulamam eski versiyonun görüntüsüymüş. Kıl tüy aramaya başladılar bahaneden bende küfürü bastım. Chatgpt denen aşağlık uygulama Amerika firması olduğu için onu yayınladılar. Chatgpt Whisper sesten metne dönüştürme yapay zekâ modeli gizlilik politikasının kralını ihlal ediyor ona neden ses çıkarmıyorlar? Telefonun tuş kilidi kapalı halde mikrofon açık halde kalıyor. Chatgpt ortam dinlemesi yapıyor bu veriler bulut veritabanına gidip oradan cevap geliyor. Veri madenciliği yapmadığını nereden bileceğim? Çünkü chatgpt gibi Büyük dil modelleri Büyük veri setine ihtiyaç duyuyor devamlı kendini cümle kelime ile eğitip derleyip öğrenmesi gerekiyor. İnternette bütün haber köşe yazılarını çaldığını herkes biliyor. Kaç milyon Android kullanıcısı var bunların konuşmalarını depolamadığını nereden biliyor Google
Hangi dil ve ya framework ile yazdın uygulamayı. Dediğinde haklısın bazen google hata yapıp uygulamalara red verebiliyor. Ama itiraz ettiğinde hataları varsa tekrar düzenliyorlar. 2 kez red yediysen büyük ihtimalle senden kaynaklı bir hata mevcuttur. İhlal edilen politikayı paylaşabilirsen bir bakayım. Uygulamaya gerekli izinleri eklemeyi unutmuş olabilirsin