Otomotiv dünyasında koltuklar hızla değişirken, Toyota’nın hibrit-öncelikli stratejisi, piyasada büyük karlar elde etmesini sağlıyor. Tesla’nın yükselişi ve diğer büyük üreticilerin elektrikli araçlara yönelik hamleleri arasında, Toyota’nın farklı bir yolu tercih etmesi otomobil devlerini düşündürüyor.
Toyota’nın hibrit stratejisi otomotiv sektöründe büyük karlar getiriyor
Tesla’nın elektrikli araç sektöründe sağlam bir yer edinmesi ve General Motors ile Ford gibi devlerin bu alana yaptığı büyük yatırımlarla birlikte, Toyota’nın elektrikli araçlarda geride kaldığı düşünülebilir. Ancak Japon otomobil üreticisi, elektrikli araçlara geçişte daha ölçülü bir yaklaşım benimseyerek, benzin-elektrik hibritleri ve şarj edilebilir hibrit araçlara odaklandı.
Geçtiğimiz aylarda, elektrikli araç satışlarının yavaşlaması ve hibrit araçlara olan talebin artması, Toyota’nın satışlarında ve kârlılığında büyük bir artışa neden oldu. Toyota’nın hibrit araçları, yakıt verimliliği ve düşük emisyonlar sayesinde özellikle Amerika’da büyük ilgi gördü.
Toyota’nın bu stratejisi, otomotiv endüstrisinin ne kadar hızla değiştiğine dair önemli bir hatırlatma olarak karşımıza çıkıyor. Gelişen teknolojiler ve dinamik piyasa koşulları, hatta en hızlı ve iyi yönetilen üreticilerin bile rotasını değiştirebiliyor.
2023’te 11 milyondan fazla araç satışıyla dünya çapında liderliğini sürdüren Toyota, yıllar içindeki sabırlı ve kararlı büyümesiyle tanınıyor. Toyota’nın hibrit stratejisi, hem güçlü hem de uzun vadeli mantığa dayanıyor.
Hibrit araçlar, elektrikli araçlara oranla daha düşük maliyetli ve geniş kitlelere daha erişilebilir durumda. Bu durum, Toyota’nın pazar payını artırmasına ve geniş bir müşteri tabanını korumasına yardımcı oluyor.
Çin gibi büyük pazarlarda zorlansalar da, Toyota’nın temkinli yaklaşımı genel olarak işe yarıyor. Diğer büyük otomobil üreticileri de Toyota’nın bu yoluna yaklaşmaya başladı. Mercedes-Benz ve Ford gibi firmalar, elektrikli araçlara geçiş hedeflerini geri çekiyor veya yeniden değerlendiriyor.
Toyota’nın otomotiv sektöründeki bu başarılı stratejisi, geleceğin elektrikli araç pazarında nasıl bir yer edineceği konusunda önemli ipuçları veriyor. Siz Toyota’nın bu stratejik hamlesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle paylaşın…
o hatayı bir kere yaparım Toyota’nın satış stratejisi ihraçtır markaya güvenip ürünü satın alan müşterisini mağdur eder. yeni kasa çıkartır tepeden fiyatını koyar kampanya diye insanların gözünü boyar piyasanın imkansızlıklarından istifade eder çıkarttığı yeni kasadan birkaç ay sonra da full olarak bütün donanımlarla oynar orta ve üst pakette aldığınız araç baz seviyesine iniverir siz de sadece seyredersiniz bence uzak durması gereken bir marka
Model yıl fiyat verebilirmisiniz
Yahu toyotanin kalitesi dayanıklılığı yenilikler konusunda öncülüğü ile bilinir fiyat olarak otomotiv pazarlama strateji genel bir durumdur
Öncü de demezsin.
Ah be ercü ilk defamı araba aldın beğenmediysen Volvo al ne bileyim BMW mercedes takıl ma böyle
Bunu tüm markalar yapıyor sen birde Fransız Alman markalarının eline düş ocağın söner..en iyisi yeni çıkan kasadansa makyajlı diye 2 yıl sonra çıkanı almak zira o modeller bi öncekinin kusur ve hatalarıda giderilip çıkıyor
Yani diyosun ki yatırım yaparım ama tutmaz. Adamın senin ikinci elde kar ettirmek gibi bir zorunluluğu mu var. Tsbi ki talepler doğrultusunda yeni model çıkaracak. Senin bu fikrin Türkiye hariç bu dünyanın hiç bir yerinde savunulmaz.
Malesef aynı konudan muzdaribiz kalite dedikleri 2023 1.5 corollanın kronik sorunu bitmiyor
Bece siz yanlış bir strateji içindesiniz Toyota 3 öodel spek çıksrtır, baz orta full genelde ve full ün üstüne çıkarmaz araya model çıkartabilir fiyata göre
Babam 93’ten beri ben 2010’dan beri her kasa Toyota’yı kullandık hiç de böyle sorunlar yaşamadık.
1997 model Toyota Carina arabam var bu konfor bu sağlamlığı 2017 Passat comfortline de bulamadım adamlar 28 yıl önceki donanımları günümüz teknolojisindeki d segmenti araçlarla aynı kullanmislar şu anda iki aracım var u gidişle Passat i bana sattiracak Toyota o kadar keyifle biniyorum.
Ben şoyle bir yol buldum :
2006 model Volvo S60 veya XC70 2.4 dizel araç alıyorum. Bu araç 1 milyon km gidiyor. Pert olana kadar kullanıp kilo ile satıyorum.
20 dkk sarj veya dolumla 1000 km giden bir araç çıkarsa, onun da 2. Elini alıp pert olana kadar kullanıcam.
Toyota modellerini detaylıca incelemenizi öneririm. Japon mühendisliği fiyat karşılaştırmasıyla tenkit edilecek seviye de değildir. Yıllarca masrafsız kullanabileceğiniz acımasız testlerden geçen araçlar işlerine olan saygılarını ispatlıyor.
Bencede çok mantıklı 2017 de chr araç aldık çok da memnunuz tekrar değiştirirsen yine hibrit araç ve Toyota ile olur sorunsuz araç
En mantıklısı elektrikli onu da en iyi yapan tesla. Üikemizde benzinli mazotlu araç bana göre mantıklı değil.
En iyi yapan BYD
En iyi yapan Xiaomi
En iyi yapan Togg
En iyi yapan Piranha
İşten anlamayan için murat 131 de en iyisi olabilir.
Broadway
Toyota can dir gerisi heyecan
Toyoto ve hibrit daha ne olsun
Elektrikli araca güvenmiyorum
Elektrikli araçlarda cep telefonu gibi ileride sıkıntı olacak
fosil yakıta devam
en iyi at
Çocukların 70 derece hava sıcaklığında yaşarken de fosile devam jettir baba yaparsın tabi siz küresel ısınmaya da inanmazsınız
Pil kullanımının hendikapları,önce wolkmande, sonra diskplayerde,bilahare şarj edilebilir pillerde ve şarjlı ev süpürgelerinde tüketicilere yüksek maliyetlerle yaşatıldı.Bugün şarjlı süpürgelerin satış fiyatına yakın yeni pil değişim paraları isteniyor.Bu gerçeğin katlanmış devasa faturasıyla ,elektrikli taşıtların eskiyen pillerinin ikinci el fiyatını düşürmesinde veya pil değişiminin maliyetinde karşılaşılacağı aşikar.
Katılıyorum
Kesinlikle hibrit
Olumlu
Gelecek elektrikli taşıtların ancak en az 5 yıl hibrit en iyi çözüm. Bataryaların en fazla 5 dk. içinde tam şarj olabilme yeteneği oluşuncaya kadar elektrikli araçlar sadece şehir içi kullanımına uygun olabilir. Toyota’nın strajesisi doğru.
Gelecek elektrikli araçların ancak en az 5 yıl hibrit en doğrusu. 5 dk. içinde tam şarj olabilen piller geliştirilene kadar elektrikli araçlar sadece şehir içi kullanımına uygun olabilir. Toyota’nın stratejisi doğru.
Su andaki batarya teknolojisi maalesef hala çok yetersiz ve gelişmesi lazım, en az 10 yıl sonra elektrikliye geçerim, şu an için hibrit mantıklı.
Kardeşim yorumunun altına imzami atıyorum eklenecek bişey yok nokta.
Dünyanın en iyi otomobil markası, yine yapacağını yapıyor. Elektrikli otomobiller, tıpkı doğalgaz gibi bağımlılık yapan sistemdir.
Hybrid e yatırım yapmak bu kadar düşündürücü olmamali..tabiki aklın yolu bir..insanlar elektrikli araca geçmeyi şarj problemi menzil problemi hava sartlari vs vs den dolayı temkinli.mben diğer otomobil devlerini anlamiyordum zaten..koca koca sirketleri beyinsizler yönetiyor..hayret ediyordum..yıllar sonra doğruyu buldular
Bence olumlu bir strateji
Toyota bilir işini
Bence kesinlikle doğru bir yaklaşım henüz elektrikli otomobil alt yapısı çok iyi değil o yüzden hibrit otomobiller şimdilik ilk tercih olabilir
Toyota uretim sistemi kaizen ve yalin felsefesine dayanir ve surekli gelisim ile hep oncu olmaya devam edecektir
Türkiye de satiş sitarejesi bence mantıkli değil 1800 motor olmasi vergi ücreti konusunda sıkıntılı Türkiye şartlarında 1600 motoru geçmemesi lazım 1600 motor olsa 2 kati satiş yapar
Toyota Emin adımlarla ilerliyor
Toyota Emin adımlarla ilerliyor
Toyata önce dürüst güvenilir en önemli etken toyataya yönlendiriyor insanları
Hibrit Benzin En doğru yaklaşım Birde Ticari Panelvan larda da Hibrit Benzin Olursa Mükemmel Olur
Anca miyavlar
Doğru bir düşünce .
Pazar payındaki liderliği zaten sonucu ortaya koymuyor mu? Ama asıl darbeyi hodrohen motorları ile vuracaklar.
Bence Toyota tek tercihim..
2013 de aldığım RAV4 den vaz geçersem yöneleceğim model hibrid olur. Tam elektrikli araçların ilk önce bataryaların güvenliğini hele bir hal etsinler de sonra konuşuruz..
Japonların ne kadar akıllı oldukları bir kez daha onaylandı özellikle Toyota nın👏👏👏👏👏
Akıllıca. Ben elektrikli araç olayını, cep telefonları ilk çıktığında pillerinde yaşanan sıkıntılara benzetiyorum. Elektrikli araçların daha çok geliştirilmesi ve özellikle güvenli hale getirilmesi gerekiyor. Toyota akıllıca bir fikir ile hibrit motoru kullanarak ve ke di kendini şarj olayını da işin içine sokunca. Sonuç ortada.