Reklam

Yeni oyun, Epic Games ile ücretsiz olacak!

33
Reklam

Ücretsiz oyun denilince akla ilk gelen firmalardan birisi Epic Games oluyor. Ücretsiz oyun politikasıyla birlikte bu zamana kadar pek çok oyun dağıtan şirket, GTA V ile işi tepe noktaya çıkarmıştı. Epic Games Store’a o kadar çok kişi girmişti ki, sunucular bu yoğunluğu kaldıramamıştı. Gelen haberlere göre bu politika kapsamında, A Total War Saga: TROY ücretsiz olarak oyuncularla buluşacak.

13 Ağustos tarihinde tanıtılacak olan oyun, Epic Games Store’da yerini almasının ardından 24 saat içerisinde ücretsiz olarak kütüphanenize eklenebilecek.

İşte Epic Games’in verdiği oyunların toplam değeri!

A Total War Saga: TROY ücretsiz olarak Epic Games tarafından sunulacak

Sıra tabanlı strateji oyunları denilince, akla ilk gelenlerden birisi de kuşkusuz Total War oyunları oluyor. Antik Roma döneminden Osmanlı Devleti dönemine kadar birçok geniş tarihi kapsayan seri, oldukça popüler. Sega’nın çıkaracağı yeni Total War oyunu ise ücretsiz bir şekilde Epic Games Store üzerinde sunulacak.

Reklam

13 Ağustos’ta çıkış yapacak oyun, Steam platformuna 2021 yılında gelecek. Oyun Epic Games Store’da yerini aldıktan sonra, 24 saat içerisinde ücretsiz olarak kütüphaneye eklenebilecek. Epic Games ücretsiz oyun politikasını agresif bir şekilde devam ettiriyor. Son olarak, Borderlands: The Handsome Collection ücretsiz olarak oyunculara sunulmuştu.

Sega Europe Baş Stüdyolar Sorumlusu Tim Heaton konuyla ilgili, “Epic sayesinde, lansman gününde A Total War Saga: TROY ücretsiz olarak sunabilecek. Oyuncular için yapabileceğimiz şey, çok heyecan verici şey. Bu durum, yalnızca Truva’nın masallarını ve efsanelerini Epic’in devasa platformu aracılığıyla geniş bir kitleye getirebileceğimiz anlamına gelmiyor, aynı zamanda yeni oyuncuların Total War’u ilk kez deneyebilecekleri anlamına da geliyor.” açıklamasında bulundu.

Sistem gereksinimleri henüz bilinmeyen oyun, Truva Savaşının yaşandığı Antik Yunan dönemlerine odaklanıyor.

Oyunun Epic Games Store sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Siz, Epic Games’in ücretsiz oyun politikası hakkında ne düşünüyorsunuz? Oyun satın alırken hangi platformu tercih ediyorsunuz?

33 Yorum

  1. Epic yakında ücretsiz mağaza olacak he az kaldı. Adamlar steam’in yıllarsır biriktirdiği kullanıcıyı ve o kadar yatırım ile elde etmesini 1-2 yılda büyük yatırımla topluyor. Tek eksiği oyunların mod için atölyeye sahip olmaması. Umarım atölye yakında gelir

  2. sırf bedava oyunları sayesinde tanıştığım yeni oyunlar sayesinde oyun konusunda ufkum açıldı farklı yerlere gitti hani o yüzden ve indirim kuponları sağolsun aynı fiyattan steam’de olsa bile epic’ten alıyorum. Witcher ikisinde de 22.50 liraydı epicten aldım açıkcası. oyun alacağım zamanda epic’e bakıyorum önce. bedava oyun dağıtımının işe yaramadığını söyleyen varsa çok yanılıyor bence iş yapmasa piyasayı elinde toplayacak kadar güçlü ve iyi hareket eden şirket bunu devam ettirmez zaten.

  3. Bende steam yerine epic satın alıyorum sayesinde oyun oynayabildik steam cocuk oyunları verip duruyordu oda 40 nazla ücretli oyunları bile epic aldım

  4. Epic games sayesinde birçok yeni oyunla tanıştım. Hayatım boyunca belkide hiç oynamayacağım oyunlarla tanışma fırsatını yakaladım. Epic’in bu yaptığı gerçekten güzel bir şey. Devamını bekliyorum. (Keşke detroit de gelse)

  5. Bundan sonra Epic Games dışında oyun almam. Steam’a Origin e o kadar para verdik. Hiç jest görmedik.

  6. Epic games uygulaması itibariyle steamin yanına bile yaklaşamaz. Öte yandan yapmış olduğu bedava oyun politikaları onları sadece bir yere kadar götürebilir, devamlılığı sağlayabileceklerini düşünmüyorum. Epic games’i ücretsiz oyun almak için kullanıyorum. Eğer bir oyun almak istersem de steam’i tercih ediyorum çünkü portal olarak kullanıcıya bir sürü seçenek sunuyor ve çok güzel bir topluluk oluşmuş durumda. Oyunları sadece oynamaktan ziyade hakkında tartışmalara katılabilmek, içerik üretebilmek ve başkalarıyla bunları paylaşabilmek’te önemli.
    Ha bir de unutmadan ücretsiz oyun meselesi dışında yapılan indirimler hemen hemen aynı düzeyde oluyor. Bir arkadaş epicten Witcher 3 goty 22.5 liraya aldığını söylemiş, steamde 20 liraya düştüğünü görmüştüm.
    Özetle epic games steam’i tahtından etmek istiyorsa kullanıcı arayüzünü geliştirmeli ve topluluk konusunda adımlar atmalı

    • Bilgisayarlarda özellikle tarayıcılar, steam, epic games ve bu tip store uygulamaları (spotify WhatsApp gibi) bilgisayarın RAM diye bilinen belleğini çok ciddi derecede yorar (gerçekten ciddi derecede, şaka yapmıyorum). Bu nedenle kendi bilgisayarının yetersiz RAM kapasitesi yüzünden milyarlık şirketin, en değerli iletişim kanalı olan bu platformu karalamaya çalışman çok cahilce olmuş seni bu vizyonsuzluğun yüzünden kınıyorum.

  7. Epic’in amacı bedava oyun dağıtarak store üye sayısını arttırmak. İstediği rakamlara ulaşınca oyun üreten firmalara benim bir sürü kullanıcım var oyunlarını gel benim markette sat deme gücüne ulaşacak.İşte o zaman hem steam de hem de epic store da daha fazla indirimli ve bedava oyun görmeye başlarız.Bizim işimize gelir..

  8. Steam ve epic game karsilastirmasi yapmissiniz ama bedava oyun vs steam tahtindan oynatir veya oynatamaz diye ama herkes sunu unutuyor ps5 ve xboxin yeni konsolunda epic gamesin oyun motorlariyla oyunlarin cogu yapilacak unreal engine ve yapiliyorda 🙂 epic games zaten oyun satisindan elde edecegi geliri oyun motorundan kat kat fazlasini kazaniyor demem o ki beyler bayanlar yani yapilan oyunlarin ticari kazanci oldugunda belli miktarina da ortak oluyor bu adamlar 😀 ama uplay olsun steam olsun veya bu epic games olsun hepsinden bedava ve indirimli, kaliteli oyunlar bekleriz

  9. Yalnız bu sanki 24 saatliğine bedava olacak gibi. Umarım yanlış anlamışımdır. Yani 24 saat sonra 14 ağustosta hesaptan düşecek gibi anlıyorum.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version