Reklam

ABD, Akıllı Telefonda Liderliği Kaptırdı

4
Reklam

Akıllı telefon dünyasında büyük bir değişim yaşanıyor. Araştırma şirketi Canalys’e göre Amerika artık dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı değil. Şirketin açıkladığı raporun detaylarına göre en büyük artık Çin!

Bu yılın ilk çeyreğinde 146 milyon akıllı telefon satılmış. Bu geçtiğimiz yılın aynı periyoduna göre yüzde 45 daha fazla. Büyüme sadece belli başlı ülkeler için geçerli değil. Amerika yıllık bazda yüzde 5’lik bir büyüme elde ederken Asya Pasifik bölgesi şaha kalkarak yüzde 81’lik bir büyüme oranı elde etmiş.

Reklam

Çin ise akıllı telefon satışlarında geçtiğimiz yılı ikiye katlayarak küresel akıllı telefon satışlarında yüzde 22’lik bir pay elde ederken Amerika tüm satışların yüzde 16’sını alabilmiş.

Çin’e en fazla satış yapan Samsung yüzde 22 ile ilk çeyreği tamamlarken, Apple yüzde 19 ile ikinci sırayı alıyor. Lumia serisiyle yeniden tırmanışa geçmesi öngörülen Nokia üçüncü sırada yer alırken, yerel üreticilerden ZTE, Huawei ve Lenovo da yükselişte.

Android temelli telefonlar Çin’de rağbet görürken ilk çeyrekte tüm droid telefonların dörtte biri Çin’e akmış. Üstelik Google Play’e erişim de yok. Canalys raporuna göre bu pazar boşluğu diğer uygulama pazarları tarafından doldurulmuş bile.

:: Amerika’nın liderliği kaptırması diğer ülkelerin akıllı telefona geçiş konusunda geciktiğini mi gösteriyor?

 

4 Yorum

  1. Üretip tüketmeyen bir toplumdan tüketici toplumuna doğru geçen bir çin. Yakın zamanda çinden en büyük tüketim toplumu olarak bahsetmeye başlayacağız gibi görünüyor. Alın bu haberi Amerika göktaşlarında maden aramaya hazırlanıyor haberiyle beraber okuyun. Sonra benim aylar önceden yapmaya başladığım gibi yeni yüzyıl Çin’in olacak diyen mükemmel (!) Analistlere ağzınızı bırakıp başka yerinizle gülmeye başlayın.

  2. Tam bir komedi çin de üretiliyor amerikan bazlı şirketler tekrar çine satıyor ve payını alıyor. üreten çin alan çin, kâr amerikanın

  3. çine tekrar satıyor ama uygun fiyatlarla orada satılıyor ve çin de her ypaılan ürünün çakması olduğunuda düşünürsek kalitesi orginal lerine yakın çin her halukarda abd den fazla kar elde ediyor bu döngüden

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version