ABD-Çin ticaret savaşı yeni bir boyuta mı taşınıyor?

17

Trump’ın göreve geldiği günden bu yana adım adım ilerlettiği ABD-Çin ticaret savaşı yeni bir boyuta mı taşınıyor? Şimdiye kadar ABD hamlelerini karşı atak yapmayan Çin, ülkesinde iş yapan ABD’li şirketleri tek tek uyardı.

Uyarının içeriğine bakılırsa Çin, ABD’nin yeni bir hamlesine karşı hazırlık yapıyor gibi görünüyor. Peki ama Çin tam olarak nasıl bir uyarıda bulundu?

Çin’in uyarısı ABD-Çin ticaret savaşı için ne anlam ifade ediyor?

Çin, ABD‘nin Huawei yasağı hamlesi sonrası bekleme politikasını tercih etti. Ancak ABD firmalarından ardı ardına gelen yasaklama hamleleri sonrası Çin‘in sabrı taşmışa benziyor.

Çin yaptığı uyarıda ülkede iş yapan, ya da Çin‘li şirketlerle tedarik ortaklığı yapan firmalara uyarıda bulundu. Eğer bu firmalar Çin şirketlerine karşı ticari bir savaşın cephesinde yer alırsa, Çin ile olan ticari ilişkileri sona erecek.

putin

Her ne kadar Huawei‘nin ismi metinde geçmese de Çin, Huawei‘ye karşı gün geçtikçe artan yasak furyasının da önüne geçmek istiyor.

Uzmanlara göre Çin‘in bu hamlesi sadece basit bir uyarı mektubu olmanın ötesinde. Uyarı mektubu, ABD-Çin ticaret savaşı için yeni bir cephe açılması durumunda bu krizin çok daha derinleşeceğinin habercisi.

ABD-çin ticaret savaşı, huawei yasağı

Teknoloji dünyası için önemli bir tedarik zincirinin önemli iki oyuncusunun arasında ki bu gerginlik Huawei yasağı ile sınırlı kalmayacak gibi görünüyor.

Peki siz ne düşünüyorsunuz, ABD-Çin ticaret savaşı daha da şiddetli bir hale gelebilir mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

17 YORUMLAR

  1. HUAWEİ ALANLAR PİŞMAN OLUYOR EKRANLARI YEŞERİYOR ŞARJLARI SORUNLU MİLLET BİN PİŞMAN HERKES SAMSUNG ALIYOR O YÜZDEN SAMSUNG KULLANIYORUZ BİZENE HUAWEIDEN ZATEN KALİTESİZ PARAMIZ BOSA GITMEZ BATSIN HUAWEI

  2. Asıl savaşan perde arkasinda ABD ve Ingiltere, Çin biraz piyon…biraz fil, biraz kale duruma gore degisiyor. Abartmayın lutfen. Brexit ile ingiltere AB projesini zayiflatti ve ittifaklara yola cikali cok oldu. ABD de cevap veriyor…

  3. Abd maliyet olarak yukarıda kalacağı için Çin ile bir şekilde uzlaşmak zorunda. Çin muadili ürünler dünyada üretilen ürünlerin aşırı fiyat artışına mani oluyor. Üretim olarak Çin orta ve alt tabakada yaşayan insanlar için sigorta niteliği taşıyor. Dünyada üretilen yarı iletkenler vb. üretimi zor olan yarı mamül ürünlerde Abd ye ve diğer müttefiklerine ambargo gelebilir.

  4. Artık ABD elinde bulundurduğu DOLAR ve Silah gücüyle kabadayılık ve eşkiya misali tehdirlerine son demenin zamanı geldi geçiyor eğer AB bu oyunda ABD tarafını seçerse kaybeden en çok AB olur……

  5. Abd ye ekonomi dersi verecek bi ülke varsa o da Çin’den başkası değildir. Geç olsun güç olmasın sonunda sesini çıkardı Çin. Ne yaparsa yeridir. geç kalınmış bir adım..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version