Dünya virüs sonrası normalleşmenin yollarını ararken, ABD’de semptomlarını daha kolay bulabilen bir Corona virüs sensörü geliştirildi.
Northwestern Üniversitesi ve Shirley Ryan AbilityLab tarafından geliştirilen, ufak yara bandı boyutunda olan sensör boğazınıza yapıştırılarak kullanılıyor.
Corona virüs sensörü nasıl çalışıyor?
Corona virüs sensörü, semptomlarını göstermeden önce hastalığın tespit edebilmesini sağlamak için geliştirilmiş. Özellikle boğaz bölgesinde ve tat alma duygusuna ilk olarak etki eden hastalığın, sensör sayesinde daha önceden tespit edilebilmesi amaçlanıyor.
Bu yeni sensör, boğaz bölgesine yapıştırılıyor. Herhangi bir kablo ya da bağlantı çıkışı olmayan sensör, boğaz bölgesinde yaşanan solunum zorlukları, öksürük gibi verileri topluyor.
Daha sonrasında ise sensör, iPad ile eşleştirilmiş kablosuz bir cihaz üzerinden bu verileri bir bulut sistemine aktarıyor. Günde bir kere bu şarj cihazı üzerine yerleştirdiğiniz cihaz, özel bir yapay zeka yazılımına sahip olan bulut sistemi üzerinden verilerinizi semptomlarla eşleştiriyor.
Sensörde, gizlilikle ilgili bir endişe olmaması için mikrofon kullanılmamış. Bunun yerine nefes alma ve öksürük ayrıntılarını yakalamak için ve cildin yüzeyinin hareketini ölçmek için yüksek bant genişliğine sahip, üç eksenli bir ivmeölçer bulunuyor.
Henüz yeni geliştirilen bu sensörün virüs tespitinde ne kadar etkili olacağını daha sonra göreceğiz.
Özellikle normalleşmeye başlayan dünyanın, aşı bulunana dek Corona virüs mücadelesi devam edecek gibi görünüyor. Sizce erken teşhis için bu tür sensörler işe yarayabilir mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.
Parmak izi yetmedi, yüz tanıma yetmedi. Birde bunu takın arkadaş. Ne bulutmuş doymadı bilgiye. Çip takana kadar bununla idare edin
ABD hep bi bok geliştir zaten
… adı altında insan takip sistemi