Güvenlik

    ABD noktayı koydu! Huawei ve ZTE için yolun sonu

    ABD, Huawei ve ZTE ekipmanlarının ithalatını yasakladı. Bu markaların telekomünikasyon ekipmanları altyapıda kullanılmayacak.

    ABD ve Çin arasındaki siyasi gerilim, şirketleri etkilemeye devam ediyor. Başkan Joe Biden tarafından imzalanan son kararla birlikte ABD, Huawei ve ZTE’den telekomünikasyon ekipmanı alımını durdurdu. Ülkenin ulusal güvenliğini gerekçe göstererek bu iki şirketin kullanımını yasakladı.

    ABD, Huawei ve ZTE dahil Çinli şirketleri yasaklıyor

    CNN’de yer alan habere göre, eski Başkan Donald Trump döneminde yürürlüğe giren Huawei ve ZTE kararı devam edecek. ABD Federal İletişim Komisyonu’nun açıklaması, çeşitli Çinli firmaların ülkede kullanılmasının yasaklandığını ortaya koydu.

    Huawei ve ZTE’nin yanında başka Çinli şirketler de bu karardan etkilenecek. Video gözetim ekipmanları üreten Dahua Technology, Hangzhou Hikvision Digital Technology ve telekom firması Hytera Communications’ın satışı durdurulacak. Bu markaların ekipmanlarının satışı veya ithalatı yasak olacak.

    FCC Başkanı Jessica Rosenworcel yaptığı açıklamada, “Yeni kurallar, Amerikan halkını telekomünikasyonu içeren ulusal güvenlik tehditlerinden korumak için devam eden eylemlerimizin önemli bir parçası” ifadelerini kullandı.

    ABD’li yöneticiler bir süredir Çinli firmaların ulusal güvenlik oluşturduğunu iddia ediyor. Huawei ve ZTE gibi üreticilerin verileri Çin hükümetiyle paylaştığını söylüyor. Hatta bu gerekçeye dayanarak ABD ordusuna bağlı kişilerin TikTok kullanması yasaklandı.

    ABD’nin ambargo uygulayacağı söz konusu Çinli şirketlerden henüz açıklama gelmiş değil. Ancak Huawei ve ZTE daha önce iddiaları reddetmiş ve telekomünikasyon ekipmanlarına ilişkin verilerin ABD’de tutulduğunu söylemişti.

    Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın!

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    30 Yorum

    1. Cebdur

      Belki kendi topuğuna sıkar

    2. Erman Uçar

      ABD yine kendi ayağına sıkıyor.

      1. Erkan

        Huawei ‘e hiçbirşey olmaz adamlar kısa sürede kendi işletim sistemini kurdu çokta başarılı

    3. Visionx s

      Türkiyenin tam zamanı abd den korkmaz ve aklını kullanırsa Huawei ve zte 1 yıl içinde türkiyeye 6g yi getirir

    4. Arif

      Huawei gerçekten harcanıyor ya ıphone den sonra Huawei net ve ıphone kullanıcılarının ıphoneden sonraki telefonu Huaweidir

    5. yusuf

      abd kadar tiksinç ve yalancı bir devlet yok ya

    6. Mesut

      Yerinde karar bence ipone en iyisi.

      1. Ali

        Sen git de yazmayi ogren simdi bisey dicemde neyse

      2. Alu

        Sen git yazmayi ogren iphone fanbebesi seni

      3. Bay Kemal

        iPhone en iyisi aynen ekrani Samsung bircok ekipmani farklı sirketlerden temin eden popülariteyle bi yere gelmis şirket en iyisi Samsung ve Huawei net👌

      4. Ahmet

        Huawei zaten Nokia ve Motorola dan teknoloji çalarak bu duruma geldi. Google ve You Tube yasağı nedeniyle Türkiye’de de satışlarında büyük düşüş var. Çin hırsız ülke ABD haklı.

      5. Kullanıcı

        Samsung>Huawei>iPhone

    7. Ahmet

      Özgürlükler ülkesi bumu?

    8. Kartal

      Tamamen ticari savaş.Huawei tam en iyi telefon satıcısı konumuna gelmek üzere iken yasaklamalar maruz kaldı ve durum ortada.Bu durumdan hem Huawei hemde Amerikan şirketleri zararlı çıktı Özellikle Google.

    9. İsmi Lazım Değil

      Huawei en iyi telefon şirketi konumuna gelirken ambargo uyguladılar bundan dolayı Huawei kısa sürede kendi işletim sistemini yaptı. Şimdi tekrar ambargo yapıyorlar ve her seferinde kendilerine daha sert bir şekilde geri tepiyor. En fazla 5 sene içinde Huawei markasının zirvede olacağını düşünüyorum.

    10. Anonim

      Çin de instagram vs. gibi ABD li uygulamalarda yasak. Neden bu kadar tepki veriyorsunuz ? Bu işler karşılıklı. Herkes bizim gibi aptal değil ki. Biz kendi uçak ve araba fabrikamızı kapatıp, dışarıdan alıyoruz. Bu salaklığı başka hangi ülke yapıyor. Buğdayı, mercimeği vs. üretmeyip dışarıdan alana ne denir ?

    11. Sidewinder

      Huaweinin satışları amerikada iphone satışlarını bile geride bırakınca Huaweiyi yasakladılar, sonra da çeşitli bahaneler uydurdular. Huawei bitmez arkadaşlar. Adamlar hemen bir işletim sistemi devreye soktular ve oldukça da başarılı ve güçlü.

    12. Paspas

      ABD istemedi diye şirketler için yolun sonu mu yani, bir şirketi abd istemediği için batıyor mu diyorsunuz ne saçma sapan bir başlık atmışsınız. Her şey size göre ABD nin ağzına mı bakıyor.

    13. Kimsecik

      Çinliler sonra Apple ürünleri için işçi gücünü kaldırıyoruz derseler ne yapacak acaba tim Cook ve abd yetkilileri :}

      1. Bülent

        Yapamaz, üretimi başka ülkeye taşırlar.. Vietnam sırada bekliyor.

    14. Yakup

      Huawei taş gibi çok sağlam ve kullanışlı cihazlar yapıyordu. Abd nin tek amacı ticari casusuluk vs yalan

    15. Ahmet

      ABD yüzde yüz haklı, Çin tüm ekonomik ve ticari faaliyetini teknoloji hırsızlığı üzerine kurmuş.. Buna bir nokta koymak gerekiyor..

    16. 51.bölge

      sonra türkiyenin devlet sırları çinlilerin elinde olsun aynen

    17. Bab Recep

      Aynı konu ipohone içinde geçerli Türkiye içinde bütün cihazlar farketmez isteseler eviyin içine kadar bakarlar takip ederler çünkü ABD aynısını yapıyor onun için tirsdigi için benim yaptığımın aynısını yaparlar diye düşünüyorlar

    18. erdi

      Huawei bundan yıllar önce piyasaya çok ucuz fiyata kablolu kulaklık sunuyordu. Gel zaman git zaman şirket büyüdü ve telefon işine girdiler ve başarılı da oldular. Huawei büyüyecek dedim ve öyle de oldu. Ticari kısıtlamalar olmasaydı bugün hemen herkeste Huawei telefon olacaktı, haliyle istemedi Amerikalı abilerimiz.
      İphone cihazları güzel ama yanında şarj cihazının bile verilmemesi büyük handikap. Çinliler telefon üretiminde kendilerini bayağı aştılar ve gelişmeye devam ediyorlar. Xiaomi ilk çıktığında da piyasayı kasıp kavuracak dediğimde arkadaşlarım bana gülmüşlerdi öyle de oldu. Telefon konusunda çok şükür hiç yanılmadım ve şimdi de şunu söylüyorum: Çinliler önümüzde ki birkaç yıl içinde piyasayı ele geçirecekler, en çok kendi ürünlerini satacaklar. Vivo gibi One Plus gibi markalar daha da büyüyecek.

    19. Cimbom

      Beter olsun çinliler yaptıkları zulumlerde bogulsunlar

    20. Emirhan

      Gayet doğru adım ulan özellikle huawei çin komünist partisi ile bilgi paylaşımını yaptığını kabul etmek zorunda kalmıştı.Onu geçtim çim urgur türklerini nazi kaplarındaki gibi kapatıp çinleştirmeye çalışıyor hiç mi yüzünüz yok ta bu ülkeyi savunuyorsunuz

    21. Elif

      Huawei telefola haberi okumak ndjsb

    Diğer yorumları gör (29) Yorum Yap

    Yorum Yaz