Kripto paraların yaygınlaşması, hayatımızı çok daha kolay hale getiriyor. Özellikle bankacılık alanında devrim yaratması beklenen bu durum, transfer işlemlerinden ücretine kadar her şeyi etkiliyor. Ancak artan gizlilik, bazı sorunlara da neden olabiliyor.
Kripto para birimlerinin takip edilemez olması ve gizliliğe önem vermesi, onları suç için ideal yapıyor. Özellikle suçlular, gerek gerçek hayatta gerekse sanal olarak fidye yazılımları için sık sık Bitcoin ve benzeri yöntemlere başvuruyor. Son yaşanan olayda ise The REvil isimli fidye yazılımı çetesi, 70 milyon dolarlık BTC istedi.
Bitcoin milyarderi hayatını kaybetti: Servetine ne olacak?
41 yaşındaki Bitcoin milyarderi Mircea Popescu, tatil yaparken canında oldu. Ünlü milyarderin servetine ne olacak.The REvil grubu 70 milyon dolarlık Bitcoin talep etti
Hafta sonu gerçekleşen bir siber saldırı, bir milyondan fazla işletmenin sistemlerini etkiledi. Bu sistemlere fidye yazılımı ekleyen The REvil isimli siber suçlular, saldırıyı üstlenerek çözüm önerdi. İlk olarak saldırıyı gerçekleştirdikleri Kaseya Software isimli şirketin müşterilerine ulaşan korsanlar, etkilenen servisleri açmak için işletme başı 45 bin dolar teklif etti. Ancak kısa süre içerisinde bu fikirden vazgeçerek yenisini buldular.
ABD Başkanı Joe Biden‘ın federal soruşturma başlatmasından fırsat bilen kullanıcılar, fiyatı yükseltme kararı aldı. Rusya kökenli siber korsanlar, 70 milyon dolar değerinde kripto para talebinde bulundu. Paranın ödenmesi durumunda sorunu çözecek olan evrensel bir çözüm anahtarı yayınlayacaklarını açıkladılar.
Korsanlar istedikleri parayı alabilir mi şu an için bilinmiyor. Ancak şimdiden oldukça karlı günler geçiriyorlar. Geçen ay ABD merkezli JBS’in sistemlerine erişen The REvil, fidye yazılımlarını bu şirketin sistemine eklemişti. Ülkedeki et dağıtımının yüzde 50’sini elinde bulunduran şirket uzun vadeli bir kayıp yaşamamak adına 11 milyon dolar ödemeyi kabul etti. Tüm bu yaşananlar siber suçluları cesaretlendirmiş gibi duruyor.
Bir yandan da FBI, kendi soruşturmasını ürütmeye devam ediyor. Ancak nasıl sonuçlanacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce yetkililer The REvil, grubuna herhangi bir para ödenmeden sorunu çözmeyi başarır mı, yoksa 70 milyon dolar değerinde Bitcoin ödenecek mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın.
o kadar saldırıya karşın şirketlerin yedek (buckup) yada bulut servis kullanmaması pek mantıklı değil,