Google‘ın göz bebeği olan Android işletim sisteminin zaman zaman çeşitli virüsler tarafından hedef alındığını biliyoruz. 1 milyarı aşkın cihazda kullanılan bu dev ekosistem hackerların da iştahını kabartıyor.
Geçtiğimiz günlerde keşfedilen yeni nesil bir Android virüsü, sizden çok ağınızı kontrol etmeyi amaçlıyor. MilkyDoor ismi verilen bu virüs ağınızla cihazınız arasında bir köprü görevi görerek tüm verilerinizi kontrol edebildiği gibi, ağınızla alakalı bir işlem yaptığınız takdirde ağdaki diğer cihazlara yayılabiliyor.
Oldukça zararlı işlere imza atabilecek olan bu virüsün maalesef Google Play Store üzerindeki 200’ü aşkın uygulamaya bulaştığı düşünülüyor. Yaklaşık 500.000 kullanıcı anlamına gelen bu 200 uygulama, Android kullanıcılarının canını yakacak gibi gözüküyor.
Özellikle kurumsal ağları önceliğine alan bu virüs, ağ üzerinden bulaşabildiği her sisteme fidye virüsü bulaştırarak hackera büyük paralar kazandırmayı amaçlıyor.
:: MilkyDoor Android virüsü hakkında ne düşünüyorsunuz?
hangi uygulamalar ?
İyiki android kullanmıyorum.Hatta iyiki akıllı telefon kullanmıyorum 😀 Güncelleme derdi yok,şarj derdi yok, kırılacak bozulacak derdi yok.Hele Kasma,donma hiç yok.Virüs mü o da ne?Şarj ediyorum 15 gün gidiyor. Samsung E1190 dan selamlar 😀
Keşke hangileri olduğunu yazsaydınız.Bıktım şu virüslerden akıllı telefonu bırakıyorum en kısa zamanda bununla mı uğraşayım.Zaten telefonu bir müzik birde haberleşme için kullanıyorum değmez.
Deep webden aldığım istihbarata göre yeni bir fidye virüsü çıkmış. kurbanların bilgisayarını bulaştığı anda 256bit sha keyle kilitleyen bu virüs aynı zamanda antivirüsler tarafından tespit edilemiyormuş ve oluşturduğu registry keyler sayesinde kurtulmak neredeyse imkansız oluyormuş. neredeyse her dosyanın türünde kendisini değiştiren bu virüsün bulaştığında bilgisayarı kullanan kişinin bütün yetkilerini kısıtladığıda söyleniyor
Ağzınıza diye okudum başlığıda tüm haberide tek okuyan benmiyim
Ağzınıza diye okuyanlar gelin yalnız değilsiniz 🙂
Şu ikinci resimdeki "attacker" yazan asosyal ve tüm gün bilgisayar başında oturan embesili aynı korku filmlerindeki seri katiller gibi arkadan sinsice yaklaşıp neşterle boğazını yarmak istiyorum. Bi bitmediniz arkadaş ya. Sizi özel olarak laboratuvarda mı yetiştiriyorlar? Madem kodlamada çok iyisin o zaman dünyaya yararlı bir şeyler yap. Şu fidye virüslerini çıkartarak bana zaman kaybından başka bir şey getirmiyorsun ve o kıytırık programın için kimsenin sana para ödediğini sanmıyorum, ödeyende açık enayidir. Virüs bulaşınca at formatı sonra dosyaları yedek diskten yarım gün boyunca ana diske aktarmasını bekle. Yok böyle bir şey. Oksijen israfı resmen.
bazı fidye virüsleri dosyaları fiziksel olarak şifreliyor. o zaman mecbur şifresini almak zorundasın kopyan yoksa.