1983 yılında Motorola DynaTAC 800X modeli ile hayatımıza giren cep telefonları, gün geçtikçe akıllı hale gelerek günlük hayatımızın en büyük vazgeçilmezlerinden biri oldu. Her şeyin dijitale taşındığı bu dönemde görevleri ciddi şekilde artan bu cihazlar, bazı durumlarda bağımlılık da yapabiliyor. Kısa bir süre önce bu konu ile ilgili önemli bir araştırma yapıldı. İşte sonuçları…
Xiaomi telefonlarda az bilinen 4 MIUI özelliği!
İşte telefon bağımlısı ülkeler
2010 yılından itibaren telefon sektöründe bir kimlik değişimi yaşandı. Bu süreçte sektörde boy gösteren şirketlerin sayısı arttı. Üretilen modellerin çeşitlenmesi ile akıllı telefon kullanımı da adeta tavan yaptı.
Kanada’da bulunan McGill Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, çağımızın en büyük problemlerinden biri olarak kabul edilen telefon bağımlılığına yönelik önemli bir araştırma gerçekleştirdi. Bu kapsamda 2014 ila 2020 tarihleri arasında dünya genelindeki 24 ülkede yaklaşık 35 bin kişinin telefon kullanımı mercek altına alındı.
Akıllı telefon bağımlısı ülkeler ise şöyle
- Çin
- Suudi Arabistan
- Malezya
- Brezilya
- Güney Kore
- İran
- Kanada
- Türkiye
- Mısır
- Nepal
- İtalya
- Avustralya
- İsrail
- Sırbistan
- Japonya
- İngiltere
- Hindistan
- ABD
- Romanya
- Nijerya
- Belçika
- İsviçre
- Fransa
- Almanya
Bunun dışında geçtiğimiz aylarda mobil veri ve analitik firması App Annie tarafından mobil uygulamalarda en çok vakit geçiren ülkeler açıklanmıştı.
O araştırmanın sonuçları da şöyleydi;
- Endonezya – 5.5 saat
- Brezilya – 5.4 saat
- Güney Kore – 5 saat
- Hindistan – 4.8 saat
- Meksika – 4.8 saat
- Japonya – 4.8 saat
- Kanada – 4.4 saat
- ABD – 4.2 saat
- Türkiye – 4.2 saat
- Avustralya – 4.1 saat
- Birleşik Krallık – 4 saat
- Arjantin – 3.6 saat
- Fransa – 3.6 saat
- Almanya – 3.3 saat
- Çin – 3.2 saat
Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Türkiye’nin akıllı telefon kullanım sıklığı nasıl? Görüşlerinizi yorumlar kısmından ya da SDN Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın.
Güney Kore ve Çin anlaşılır üreticiler zaten ancak ABD ye çok şaşırdım
Abd üretici değil mi?
Bu sonuçlara bakınca telefon bağımlılığının ve internette geçirilen sürenin gelişmişlik endeksiyle bir alakası olmadığı görülüyor. İster fakir ve az gelişmiş, isterse teknolojide ve refah düzeyinde ileri ülkelerin insanları olsun imkan buldukça telefonlarıyla vakit geçirmeyi seviyorlar. Listenin üstüde altıda böyle ülkerlele dolu.. İran, brezilya, endonezya, hindistan ve çin gibi düşük gelirli nüfusa sahip ülkeler kanada, japonya, abd, g.kore, s.arabistan gibi refah içinde yaşayan ülkerle alt alta üst üste sıralanmışlar..
BENCE BU KADAR ZAMANİ TELEFONLA GECİRECEGİNE TURKİYENİN BİRAZDA AHİRET İCİN CALİSAYDİ ALLAH BİLİR AMA CENNETİ KAZANMİSTİ NET
Tamam muhâmmâd herkes Müslüman zaten
Ne kadar süre geçirdiği kadar ne ile ilgilendiği de önemli