Akıllı telefonların ekran büyüklüğünün nasıl olması gerektiği tartışılırken Carnegie Mellon Üniversitesi tarafından yapılan deney konuya farklı bir bakış açısı getirdi. Bazı kullanıcıların telefon ekranının kontrolünü ele almak için küçük olmasını düşünüyor. Diğerleri ise geniş bir görünüm için ekranın büyük olması gerektiğini savunuyor.
Büyük ekranlı telefon kullanma sorunu olarak hakimiyet kurmak zor olabiliyor. Cernegio Mellon Üniversitesi, ise bu sorunun çözümü için bir deney yaptı. Erişilebilirlik açısından yapılan deneyde akıllı telefonların ve kullanıcıların göz temasıyla iletişim kurmasını için çalışma yaptı. Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.
Yapay zeka cinayete teşebbüs etti: Sana zarar vermek istedim çünkü beni incittin!
Akıllı telefon kontrolü, göz teması sayesinde daha kolay olacak!
Carnegie Mellon Üniversitesi Bilgisayar Bölümü’nde bir ekip, telefonla etkileşim kurmak için doğal bir mekanizma olup olmayacağını merak etti. Bu meraktan yola çıkarak deney yapan ekip, telefon ve kişilerin etkileşim kurması için göz teması üzerinde çalışmaya karar verdi. Başarılı olan deneyde; kişiler bildirimleri seçip açtı, önceki uygulamalara döndü hatta fotoğraflar arasında geçiş yaptı.
Etkileşimler; kişilerin sağa sola sallanma, yüzünü uzaklaştırıp yakınlaştırma hareketiyle eşleştirildi. Bu deney, ilk kez yapılmadı ama yapılanlar çalışmalar arasında en başarılısı oldu. Ekip, kişilerin her hareketinde cihazın eşleştirilmiş hareket etmeyeceğini tahmin etmişti. Ek olarak sensörler, etkileşim kurduktan sonra devreye girerek önemli komutlar için onay aldı.
Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce akıllı telefon modelleri ilerde göz teması sayesinde mi kontrol edilecek? Düşüncelerinizi yorum kısmında ya da SDN Forum‘da belirtebilirsiniz.