İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Mobil

Akıllı Telefon Pazarı %15 Büyüdü

Mobil cihazlara dair yaptığı pazar payı araştırmaları ile adını duyuran Strategy Analytics, 2009 yılı için yaptığı araştırmaların detaylarını paylaştı.

Ahmet Gözütok

okunma

Akıllı Telefon Pazarı %15 Büyüdü

Mobil cihazlara dair yaptığı pazar payı araştırmaları ile adını duyuran Strategy Analytics, 2009 yılı için yaptığı araştırmaların detaylarını paylaştı. Hızlı bir gelişim sürecinde bulunan mobil işletim sistemleri sayesinde ciddi bir büyüme eğiliminde olan akıllı telefonlar pazarı, yayınlanan verilere göre 2009 yılında %15’lik bir büyüme göstermiş. Sadece yılın son çeyreğinde 53 milyon adet satış gerçekleştirilerek yeni bir rekor da kırılmış. Önceki en yüksek satış rakamına 2008 yılının üçüncü çeyreğinde 41 milyon cihaz ile ulaşılmıştı.

Araştırmanın detayları hakkında açıklamalarda bulunan Strategy Analytics direktörü Neil Mawston, “2010 yılında akıllı telefon pazarında “ultra rekabetçi” bir savaş yaşanacak.” diyerek, tahminleri doğrularcasına bir açıklamada bulundu. Samsung ve LG gibi üreticilerin pazarda daha etkin rol oynama istekleri ile Dell, Huawei gibi güçlü isimlerin mobil pazara adım atması, bu savaşın daha çetin geçmesinde önemli rol oynayacağını belirten Mawston, bu durumun kullanıcılara daha fonksiyonel cihazları daha ucuza almak gibi bir avantaj sağlayacağını ifade etti.

2009 yılında pazarın nasıl şekillendiğine dair diğer çarpıcı detaylar ise şu şekilde:

– Nokia son çeyrekte yaptığı atılım ile bir anlamda yılı toparlamış oldu. Bu süreçte 20.8 milyon cihaz satan Finlandiyalı üretici, geçtiğimiz yılki aynı döneme göre %38’lik bir artış yaşamış.

– RIM son çeyrekte 10.7 milyon akıllı telefon satışını gerçekleştirerek, Nokia’nın ardından ikinci sıradaki konumun sahibi oldu. Firmanın özellikle Kuzey Amerika, Batı Avrupa, ve Asya’da hızla artan etkinliği dikkat çekiyor.

– Raporda 2009 yılında 173.8 milyon akıllı telefonun satılmış olduğu belirtiliyor. Bir önceki yıla baktığımızdaysa bu rakamın 151.3 milyon adette kaldığını görüyoruz.

:: Akıllı telefon pazarı için 2010 yılı sizce de fonksiyonel özelliklerin tavan yaptığı fiyatların dibe vurduğu bir yıl olur mu?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.