Akıllı telefon Satışları Dibi Gördü: İşte Araştırmanın Detayları

Avrupa akıllı telefon pazarı, yılın ikinci çeyreğinde son üç yılın en düşük sevkiyat hacmine geriledi. Counterpoint Research tarafından yayınlanan yeni rapora göre, Nisan ve Haziran ayları arasındaki dönemde toplam 35 milyon adet sevkiyat gerçekleşti.
Bu rakamlar, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 10 oranında bir düşüşe işaret ediyor. Pazardaki bu gerilemede artan enflasyon, bölgesel çatışmalar ve bileşen maliyetlerindeki yükseliş gibi faktörler etkili oluyor.
Pazar liderliğinde Apple ve Samsung rekabeti
Counterpoint verilerine göre, Apple ve Samsung bölgedeki toplam sevkiyatların her biri yüzde 34’ünü oluşturarak pazarı domine ediyor. Xiaomi yüzde 15’lik pay ile üçüncü sırada yer alırken, Oppo yüzde 4 ve Honor ise yüzde 3 seviyesinde kalıyor.

Batı Avrupa pazarı, Apple’ın büyümesi ve Samsung’un küçük kazanımları sayesinde nispeten daha iyi bir performans sergiliyor. Doğu Avrupa tarafında ise bütçe dostu cihaz segmentindeki daralma nedeniyle durum daha olumsuz bir tablo çiziyor.
Gelecek dönem beklentileri ve pazarın durumu
Analistler, stok seviyelerinin düşüklüğü nedeniyle önümüzdeki dönemde sevkiyatların daha da azalabileceğini öngörüyor. Özellikle bütçe segmentindeki cihazların bu düşüşten en çok etkilenecek kategori olması bekleniyor.
Piyasadaki bu daralma eğilimi, üreticilerin stratejilerini yeniden gözden geçirmesine neden olabilir. Sizce akıllı telefon pazarındaki bu düşüş trendi yılın geri kalanında da devam edecek mi?

Yorumunuz gönderildi,
onaylandıktan sonra yayımlanacak.