90‘lı yılların başında kullanıma başladığımız cep telefonları, 2003 – 2004 yılı arasında akıllı telefonlarla yerlerini değiştirmeye başladılar.
Ses, fotoğraf ve video kaydının yanı sıra internet bağlantısı gibi pek çok esnek teknolojiyi hayatımıza getiren akıllı telefonlar ve cep telefonları, Institute for Law and Economics’te yayınlanan rapora göre bazı suçların azalmasına sebebiyet vermiş.
Yapılan araştırmaya göre tecavuz ve kişiye saldırı gibi suçların polise daha rahat ulaşma ihtimaliyle beraber istatistiksel olarak azalıyor.
Araştırmada FBI‘ın suç oranları baz alındı. Yani araştırma esasında ülkemiz için pek geçerli sayılmasa da yine artan teknolojinin suçları azalttığı da bir gerçek.
Ülkemizde en çok rastlanan suçlardan biri olan kadına şiddete yönelik dağıtılan panik butonu belki önümüzdeki dönemlerde akıllı telefonların içerisinde bir uygulama olarak yer alacak. İnternete bağlı telefonunuzda basacağınız bir buton, hayatınızı kurtarabilecek. Tabi herkesin akıllı telefona ve veri paketine ulaşabilecek maddi duruma erişmesi için ülkemizde heralde bayağı zaman geçmesi gerekiyor.
baya enteresan ya akıllı telefon ile olan bağı çözemedim diyebilirim.ama panik butonu akıllı telefonlara gelirse şiddet gören bayanlar işin çok iyi olur
Ne alaka
Panik butonu fikri çokda uçuk bi fikir değil. Bence denenebilir.
Bir ara çok rağbet gören bir Android firmasının güncel akıllı telefonu 280 lira civarına satılıyordu, muhtemel benzerleri de vardır. En ucuz telefonun 100-130 TL olduğu ülkemizde akıllı telefona geçişi yüksek fiyatına bağlamak mantıklı değil.
Bence o kadar zaman geçmesi gerekmiyor 🙂
Karşı cinse daha kolay ulaşılıyor ve başkasına tecavüz etmiyorlar dense yermiydik acaba ))
Harbi ilk N8 aldım alalı kimseye tecavüz etmedim
O değilde sen bu Not 2 yi nasıl kullanıyorsun laptop gibi ekranı var telefonun
Ben konuşma vs. için kullanmıyorum ki,İnternet oyun müzik vs.
Sonrada teknoloji sitesiyiz biz dersiniz bu komik.
insanlar önceden telefonlarının farkına sadece çağrı geldiğinde varıyorlardı, şimdi ise akıllı telefonlarını elinden düşürmüyorlar , bundan dolayı suç işlemeye fırsat bulamıyorlardır, alakalı bir atasözü ” BOŞ İNSAN ŞEYTAN`A ÇALIŞIR”
insanlar önceden telefonlarının farkına sadece çağrı geldiğinde varıyorlardı, şimdi ise akıllı telefonlarını elinden düşürmüyorlar , bundan dolayı suç işlemeye fırsat bulamıyorlardır, alakalı bir atasözü ” BOŞ İNSAN ŞEYTAN`A ÇALIŞIR”
ülkede şiddet gören kadınların çoğu maddi, kültür ve egitim düzeyi daha düşük ailelerde. Akıllı telefon kullandı da panik butonu kaldı.
Ülkede şiddet gören kadınların çoğu maddi, kültür ve egitim düzeyi daha düşük ailelerde. Akıllı telefon buldu da panik butonu kaldı.
diğer cepte de 3310 mu var konuşmak için
Suçları azaltan her yerde kamera olması, akıllı telefonlar değil.
garip bi ilişki. şu fıkra geldi aklıma…
Temel bilimadamı olacaktır. Ama bunun için ona bir deney sınavı yaparlar. Bir pireyi inceleyecektir. Temel önce pireye zıpla deyince zıplamasını öğretir.
Deney 1 temel pirenin bi ayağını koparıp zıpla der. Pire zıplar= pirenin tek ayağını koparınca zıplayabiliyor.
Deney 2 temel pirenin 2. Ayağını koparıp zıpla der. Pire yine zıplar=pirenin iki ayağını koparınca da pire zıplayabiliyor.
Deney 3 temel pirenin 3. Ayağını da koparıp, pireye zıpla der. Pire yine zıplar= pire 3 ayağı olmadan da zıplayabiliyor.
Deney 4 temel pirenin son ayağını da koparıp zıpla der tabi ki pire zıplayamaz.
SONUÇ pirenin bütün ayaklarını koparınca kulakları duymuyor