Günümüzde neredeyse her akıllı telefon modelinde gördüğümüz Dolby Atmos teknolojisinin nasıl çalıştığı ve tam olarak ne işe yaradığı birçok insan tarafından merak ediliyor. Biz de bu videomuzda “Dolby Atmos nedir?” ve “Dolby Atmos ne işe yarar?” sorularının cevabını veriyoruz.

Şimdi dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizi videomuz ile baş başa bırakalım. İyi seyirler…

Dolby Atmos nedir?

Dolby Atmos teknolojisinden genel olarak bahsedecek olursak bu teknoloji, size 3 boyutlu ses deneyimi sunuyor. Yani sesleri kanallar üzerinden değil obje odaklı olarak ele alıyor. Yani içerikteki objelerin çıkarmış olduğu seslerine odaklanıyor.

Bunun için üzerinde ciddi çalışmalar yürütülen bir bilim dalı var, psikoakustik. Bu konu üzerinde çalışan bilim adamları da tam bu noktada kullanıcılar için en ideal sesleri ayarlıyor. Ve daha sonrasında bu da yazılıma aktarılıyor.

HRTF adlı bir teknoloji var. Türkçe açılımı Kafaya Bağlı Aktarım İşlevi diye geçiyor. Ses şiddeti ve frekansında gerekli düzenleme ile bize hareket eden sesler sağlıyor. Yani, bilim ve teknolojinin birlikte çalıştığı Dolby Atmos sayesinde işittiğiniz sesleri sanki gerçekten etrafınızdan alıyormuşsunuz gibi bir ambiyans yaratılıyor.

Dolby Atmos ses teknolojisi, ilk olarak sinemalarda karşımıza çıkmıştı. Sinema salonlarındaki 7.1 Surround ses sistemlerinde kullanılan bu teknoloji , gün geçtikçe cebimizdeki mobil cihazlara da inmeyi başardı. Ve artık günümüzde birçok akıllı telefon, tablet ve bilgisayar modeli bu ses teknolojisini destekliyor.

Qualcomm ve Dolby işbirliği ile ses odaya doluyor!

Qualcomm ve Dolby işbirliği ile ses odaya doluyor!

Uzun zamandır işbirliği bulunan Qualcomm ve Dolby, evdeki ses deneyimini üst seviyeye çıkarmayı hedefliyor. Deneyimi daha da özgürleştirmek için çalışmalar sürüyor...

Dolby Atmos ne işe yarar?

GM9 Pro ile yaşadığımız Dolby Atmos deneyiminde film, müzik, video ve oyunlardaki ses performansının oldukça arttığını hissedebiliyorsunuz. Bu deneyimde; içeriklerdeki sesleri 3 boyutlu olarak duyabiliyorsunuz. Bu sayede film ve oyunlarda, kendinizi filmin ya da oyunun içinde hissederken; müzik dinlerken kendinizi konserde hissedebiliyorsunuz.