Son yıllar bazında, her geçen gün hayatımıza giren telefonlar, sabah kalktığımızdan akşam yattığımız ana dek sürekli bizim ile birlikteler.
Kimilerine göre iş, kimilerine göre bir eğlenceyi ifade eden cihazları nasıl kullanıyoruz? Fazlasıyla kullandığımız gerçeği ortadayken, bu noktalara dikkat etmemiz aynı zamanda daha verimli kullanmamızı sağlayacak.
1- Şarja dikkat etmek gerekiyor
Eskiden bu kadar çabuk tükenmiyor muydu ne? Günümüz akıllı telefonlarının sahip olduğu problemlerin başında gelen şarj sorunu, çantalarda bir de şarj aleti bulundurma zorunluluğunu getirdi.
Her an bitecek korkusuyla, gidilen tüm ortamlarda priz arama davranışında bulunmamanız için şarjı verimli kullanmanız gerekiyor. Gerekmediği müddetçe hücresel veri, uygulamaları kapatıp, ekranın ışığını kısmak, biraz da olsa şarjdan tasarruf etmenizi sağlayacaktır.
{pagebreak::1}
2- Gece yatarken çok yakınımızda durmamasından fayda var
Kullanıcılar her ne kadar geleceği hesaplayarak, alarma yakın olmayı istese de, gerek radyasyon gerekse de bildirimlerden uzak huzurlu bir uyku için bunu yapmak şart gözüküyor. Bilimsel araştırmalarca kanıtlanmış 2 Rem düzeyinde uyku alımını önemsiyorsanız tabi.
{pagebreak::2}
3- Uzmanlar uyarıyor
Başta kalp olmak üzere, bulunduğu konumdaki birçok organa olumsuz yönde etkisi bulunan cihazları, yanımızda taşımamakta fayda var. “Başka ne şekilde taşınabilir?” şeklindeki oluşabilecek sorulara en uygun cevap ise, çanta içerisi tercih edilebilir bir seçenek olarak gözüküyor.
Çantalarının durumu göze alındığında bu seçenek en çok kadınlar tarafından tercih edilmeyecek gibi gözüküyor.
{pagebreak::3}
4- Klozetten daha fazla bakteri bulundurduğu efsanesi doğru.
İlk kullanılmaya başladığı günden bu yana, bu tip bir tez ortaya atılmıştı. Hoş bir karşılaştırma olarak gözükmese de, temas edilme sıklıkları nedeniyle akıllı telefonların klozetten daha fazla miktarda zararlı bakteri bulundurduğu gerçeği yansıtıyor. Bu görüş çerçevesinde cihazlara tavır almakta fayda var.
{pagebreak::4}
5- Kullanılmayan uygulamaları silin
Maalesef, hiç kullanmadığımız halde gereksiz yere bulunan uygulamalar bir hayli mevcut. Zamanı gelir de, bir gün kullanılır diye bekletilen uygulamalar yüzünden, an geliyor fotoğraf çekmeye dair hafıza yeterli olmuyor.
Birkaç fotoğraf silip, günü kurtarmak yerine, sıkı bir temizlik yapılarak uzun vade düşünülmeli. Diğer bir seçenek olarak, cihazdaki fotoğrafları belirli aralıklarla hafıza sorunu pek bulunmayan bilgisayarlara aktarmak yararlı olacaktır. Ne de olsa daha çok fotoğraf çekeceksiniz.
{pagebreak::5}
6- Ayarların kurcalanması yararınıza
Cihazın ilk alındığı gün, saat-tarih-dil gibi temel ayarları düzenlemenin ardından, ayarlara gerekmedikçe hiç girilmez. Bir sorun ile karşılaşıldığı takdirde, ne yapılacağına dair bir fikirde bu yüzden yürütülemez.
Akıllı telefonlar başta olmak üzere, piyasada bulunan tüm telefonların ayarlar menüsü, bir kullanım kılavuzunu andırması açısından, telefondan alınan verimi arttıracaktır. Ayrıca, benzer bir sorun ile karşılaşan tanıdığa, anındalık hızında yardım bu sayede sağlanacaktır.
{pagebreak::6}
7- Kılıf seçimi önem taşıyor
Cihazı aldıktan hemen sonra, akıllarda oluşan “Nasıl bir kılıf almalıyım” sorusu ciddi anlamda önem taşıyor. Düşmelere, çarpmalara, yıpranmalara karşı bir numaralı koruyucu görevindeki kılıflar, telefonların en gerekli aksesuarlarından biri olarak gözüküyor.
Gelişen teknoloji beraberinde ortaya çıkan, kırılmaz, su geçirmez gibi özellikleri barındıran kılıfları elde etmekte fayda var. Telefonunuzun ömrünü de bu sayede uzatabilirsiniz.
{pagebreak::7}
8- Kaybolmanıza lüzum yok
Hemen hemen tüm akıllı telefonlarda bir harita uygulaması bulunuyor. Biraz harita okumayı bilmek dahi, kaybolmanızın önüne geçebilir.
Gerektiğinde bir navigasyon işlemi görerek, gidilmek istenen adresi ayrıntılarıyla gösteren harita uygulamaları, belki de adres sorma alışkanlığını tarihe karıştıracaktır. Fakat çağımızda vakitin, nakit olduğu gerçeğini de unutmamak gerekiyor.
{pagebreak::8}
9- Yeni uygulamaları takip edin
Her akıllı telefonun uygulama mağazası gereken gerekmeyen tüm uygulamalara ulaşma kolaylığı sağlıyor. Neredeyse her gün yeni çıkan uygulamalar ise, kullanıcının artan beklentilerine karşılık vermek amacını taşıyor. Bu yüzden, uygulama mağazalarını sıklıkla ziyaret etmekte fayda var.
{pagebreak::9}
10- Azı karar, çoğu zarar
Her ne kadar gün itibariyle hayatımızın her noktasında bulunsa da, bağımlılık derecesine varmadan az kullanmak yararınıza olacaktır. Sosyal ilişkileri, sanal ilişkilerin önünde tuttuğumuz günler çok geride kalmış değil.
:: Akıllı telefonunuzu, verimli kullandığınızı düşünüyor musunuz?
ihtiyacınız olmadığı halde onlara daha çok para harcayın – teknoloji ve kapitalizm
katiliyorum 22.01.2016/20.11.29
Kılıf dünyanın en saçma şeyi. Ben şahsen telefonumu çizikleri ,kırıklarıyla seviyorum.
En son foto iyiymiş 🙂
Bana da Kılıf saçma geliyor desire eye kullancisiyim ve mavi olanından aldım ve mavi müthiş bir renk şimdi onu kapatmak ta bana abest geliyor tamam belki kiliftaki gibi temiz durmaz ama kilifsiz da verdiği haz bir başka. Bana göre olmazsa olmaz kılıf değil de ekran koruyucu cam dir…
son fotograf en çok katıldığım şeydir….
Telefonunuzu özenli kullandığınız sürece kılıfa gerek yok.
makalede çok fazla anlatım bozukluğu ve yazım hataları var.
Nasıl saçma arkadaş o kılıflar bazen telin hayatını kurtarıyo sen ne sallıyon
Evet
Sağol un çok yardımcı oldunuz
Hiç birşey anlamadım birdahakine güzel anlatın