Dünya genelinde kullanım oranı giderek artan elektrikli araçlar için önemli bir karar geldi. Almanya, elektrikli otomobiller için bütün benzinliklere altyapı kurulumuna başlayacak. Elektrikli araçların kullanımı yaygınlaştırmak isteyen ülke, teşvik edici adımlar atıyor.
Egzoz emisyonu salınımını sıfıra indiren ve daha uygun fiyatla enerji tüketimi sağlayan elektrikli araçlar için dünyanın birçok bölgesinde özel çalışmalar yapılıyor. Almanya da kendi toprakları içindeki bütün benzin istasyonlarında adım atacak.
Yerli otomobil için bir sevindirici haber daha!
Geçtiğimiz günlerde ÇED olumlu raporunu alan TOGG bu kez yerli otomobil için yatırım teşvik belgesinin alındığını duyurdu.Almanya elektrikli otomobiller için şarj istasyonlarını büyütüyor
Reuters tarafından hazırlanan bir raporda, Almanya genelinde yer alan benzin istasyonları için bir proje ortaya çıktı. Rapora göre Alman devleti halihazırda işletilmekte olan bütün istasyonlar için elektrikli otomobillere şarj hizmeti sunulmasını istedi. Ülke, elektrikli otomobillerin bir dezavantajı olan şarj noktası eksikliğini böylelikle gidermeyi amaçlıyor. Bu öneri, ülkenin 130 milyar euro değerindeki ekonomi iyileştirme paketinde bulunuyor.
Halihazırda ülke genelinde 27.700 EV şarj istasyonu olduğu Reuters tarafından belirtiliyor. Yeni atılan hamleyle birlikte bu sayının 70.000 üzerine çıkarılması amaçlanıyor. 2018’de ise sahip olunan şarj noktasının 21.000 civarında olduğu söyleniyor. Bu nedenle hedeflenen şarj istasyonu sayısının kolayca yakalanmayacağı söyleniyor.
Öte yandan, alınan kararla EV batarya alımındaki teşvik 3.000 euro iken iki katı olan 6.000 euro’ya çıkarıldı. Alınan toplam yardımlar ve teşviklerle birlikte satın alım yapan kişiler 9.000 euro kadar bir desteğe sahip oluyor.
Almanya elektrikli otomobiller ile enerji tasarrufu sağlamak ve egzoz emisyon salınımı değerlerini düşürmek istiyor. Bilindiği üzere daha önceden belli yaşın üstündeki dizel araçlar, yüksek emisyon değerleri nedeniyle trafikten men edilmişti.
Alman bu yapar
Hadi insallah ya hemen elektrikli alirim bende oh ne guzel…
olsun almanya bizi gisganiiyy yegenim!…
Biz Turkiye ne zaman bu dunyada bir teknolojik gelismeye ornek gosterilecegiz?
İhalarda iyi değilmiyiz
Şu matematik deki kat meselesini hala öğrenemediniz yahu. İki katı demek; 5 lira olan birşeyin 15 lira olması demek.! 10 lira oluyorsa o 1 kat artmış demektir..!
1 kat diye birşey yok kardeş.
Türkiye’de 582 istasyon varmış şarj için,madem geleceğe yatırım yapılması gerek araçlar yaygınlaşmadan Türkiye’deki her istasyona zorunlu konulması gerek şimdiden.