Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    Almanya ilk elektrikli karayolu testine başladı

    Almanya, çevre dostu kamyon taşımacılığını teşvik etmek için "elektrikli otoyol" projesini hayata geçirecek.Ülkedeki ilk elektrikli karayolu testleri başladı...

    Almanya, çevre dostu kamyon taşımacılığını teşvik etmek için “elektrikli otoyol” projesini hayata geçirecek.Ülkedeki ilk elektrikli karayolu testleri başladı. Kamyonlar yollara çıktı.

    Reklam
    Reklam

    Almanya’nın ilk elektrikli karayolu nasıl olacak?

    Frankfurt ve Darmstadt arasındaki otobanın 5,1 kilometrelik bir alan içinde “eHighway” sisteminin testlerini başlattı. Testler trafiğin yavaş olduğu gece saatlerinde ya da kullanılmayan bir askeri havalimanının alanında gerçekleştiriliyor.

    İlk elektrikli karayolu projesi 2016’da İsveç‘te kullanıma sunuldu. Buradaki konsept kamyonların tavanında yer alan elektrik kablolarıyla bağlantı sağlamak için pantograflar kullanıyor. Kamyonlar, fren yaptıklarında şebekelerinde elektrik besleyerek, bir sıkışma durumunda ters durumların oluşmasının önüne geçmiş olacak.

    Bu sistem bir süreliğine büyük bir kullanım alanına sahip olmayacak. Her gün sadece beş kamyon, 135.000 günlük periyotta, yaklaşık yüzde 10’unun ağır kamyonların olacağı karayolunu kullanacak. Ancak, daha az kamyonun sistemi desteklemesi nedeniyle azaltılmış emisyonların kapladığı alan artabilir ve kamyon taşımacılığı yapan şirketlerin, bir ücret karşılığında daha uzun süre bu projeyi kullanmaya teşvik edebilecek olması belirsizliğini koruyor.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    16 Yorum

    1. Anonim

      almanya resmen bizden kopya çekmiş kınıyorum eüüyy almanya sen nabıyiiinn yaaa…

    2. Teknoloji Dostu

      Bizde birbirmizi yiyelim 3 senedir daha seçim bitmedi

    3. Teknoloji Dostu

      Iyi de bu sistem aylardır kullanılıyor. Frankfurt’tan selamlar.

    4. Anonim

      hiç gerek yok elektiriği depolasın yeterlidir

    5. Mami

      Almanya bizi koskonoyor, ey Almanya sen kimsin yaa

    6. Teknoloji Dostu

      Güzel bir haber daha. Keşke bizim ülkemizde de benzer haberler duyabiksek. Duyduğumuz tek şey kavga gürültü.

    7. Anonim

      Lunaparktaki çarpışan araba mantığı

    8. Teknoloji Dostu

      Eskiden Ankarada belediye otobüsleri böyle çalışırdı. Hey gidi günler. O kadar çevreyi kirlet sonra Dön dolaş aynı aynı noktaya dön.

    9. Anonim

      Bu sistem aylardır deneniyor. yeni bir haber değil ki?

    10. Teknoloji

      Bizim İstanbul seçimleri de iyi bence 😃

    11. Anonim

      artık eski model kamyonları da bize kakalarlar, hemde dünya paraya.
      Avrupa nın çöpünü toplayan ülke her türlü hurdayı, çöpü toplar.

    12. Teknoloji Dostu

      Malatya’da 4 yıldır kullanılıyor, Almanlara eğitim verilir

    13. Teknoloji Dostu

      3 tane çocuğum var 4 olsa fena olmaz dedim hanıma. Bişi demedi bir hediye falan alsam 4 e ikna edebilirim gibime geliyor. Ama bu krizde çocuk bakmak zor. E çocuk evşn neşesi. Ama ufak kız az daha büyüsün okula başlasın sonra bakarım diye artım hanıma konuyı açmadım.

      Neyse sdn bu hayat hikayemide haber yapsa fena olmaz.

    14. Anonim

      Enerjinin cok harcandıgı rampalar olabilir. Mesela Elmadağ Keskin Toroslar. Bayır asagı yada az eğimli yolda akulu olsun teslanınki gibi. Guzel urunler.

    15. Teknoloji Dostu

      teknoloji ileri gideceğine geri gidiyor böyle saçma bir fikir olamaz

    16. Anonim

      Malatya’daki trambüslerin mantığında sadece tır bunlar. 4 yıldır trambüs var burda elektrikle çalışıyor. Türkite’nin geri olduğu bir şey değil.

    Diğer yorumları gör (15) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap