Dijital alışveriş platformları hayatımızın vazgeçilmez bir parçası. Genellikle açık pazar şeklinde çalışan bu ortamlar, elektronik ürünlerden tekstile kadar pek çok farklı seçenek sunduğu için tercih ediliyor. Bu kadar çok satıcı arasında kaybolmamak için yapılması gereken ilk şey ise incelemeleri okumak. Ancak onlar da yeterince güvenli değil.
Dünyanın en büyük dijital alışveriş platformu Amazon, inceleme dolandırıcılarına savaş açtı. Tüketicilerini ve markanın güvenilirliğini korumak isteyen şirket, oldukça iddialı bir adım attı. South China Morning Post‘un raporuna göre, alışveriş platformu yüzlerce Çinli markayı yasakladı.
Facebook da Apple ve Amazon’un yolundan gidecek
Amazon, Google, Apple kendi çipini geliştiriyor. Artık Facebook da birçok teknoloji şirketi gibi kendi çipini geliştirmeye başlayacak.Amazon, yüzlerce inceleme dolandırıcısını cezalandırdı
Kullanıcılar için oldukça olan ürün incelemeleri, potansiyel alıcıların karar vermesinde büyük bir rol oynuyor. Bu nedenle pek çok satıcı, kullanıcı memnuniyetini yüksek tutmak için çabalıyor. Yine de tek yöntem bu değil. Bazı satıcılar, daha fazla müşteri çekmek ve insanları dolandırmak için sahte incelemeler yapıyor.
Bu yöntem sayesinde alacağınız ürün kalitesiz olsa bile yorumlara aldanıp satın almanız sağlanıyor. Ancak bu durumun farkında olan Amazon, tespit ettiği dolandırıcıları cezalandıran yeni politikalarını devreye soktu. Hafta başından itibaren aralarında oldukça büyük satıcıların da bulunduğu 600’den fazla şirket cezalandırıldı.
Platformda iş yapması engellenen bu dolandırıcıların sayısının artması ve birkaç gün içerisinde 3.000‘i bulması bekleniyor. Aslında bu hamle pek de sürpriz olmadı. Zira dijital perakende devi, geçtiğimiz günlerde bir televizyon kanalının Amazon‘un Çin‘deki Başkan Yardımcısı Cindy Tai ile yaptığı röportajda bazı ipuçları vermişti. Dolandırıcılara karşı olan savaşın kısa sürede diğer ülkelerde de aktif olması bekleniyor.
Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Ülkemizde de benzer inceleme dolandırıcılıkları yaşanıyor mu? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.
Amazon’un kendi çalışanlarına ürünler üzerinde olumlu yorumlar yaptırdığı biliniyor zaten, hemde yıllardır. Parayla olumlu yorum yaptırıyor: Youtube üzerinde onlarca belgeseli var. Jeff yaparken sorun yok, çinli yapınca mı sorun var?