Amazon, Amerika‘da ve dünyada en büyük dijital alışveriş firması. Tabi e-book‘ları ile de öne çıkan bir firma. Daha önce Kindle adında, renksiz ekranlı e-kitap okuyucuları bulunuyordu. Tabi bu ürünler hala satılıyor.
Tablet sektörünün gittikçe gelişmesi ile Amazon hedef değiştirdi. Ucuz, orta özelliklere sahip ve çoğu platformunu entegre edeceği bir tablet. İşte o tablet, 199 dolarlık Kindle Fire.
iPad‘in Noel satış zamanlarında en büyük rakibi olan Kindle Fire, 7 inç boyutlu ekranı ile geliyor. 1024 x 768 px çözünürlük sunan ekranı, başarılı bir görüntü kalitesi veriyor.
Android tabanlı işletim sistemine sahip olsa bile gördüğünüzde pek Android diyemeyeceksiniz. Amazon, Android‘in her detayını değiştirmiş. Kindle Fire‘da zaten hiç bir tuş bulunmuyor. Sadece açma kapama tuşu ile akıcı kullanmak için, yazılıma müdahale şart. Özellikle Android Gingerbread sisteminde.
Yanlız çalışan uyguları görmek ve kapatmak pek pratik değil. İlk başlarda 512 MB seviyesindeki RAM‘i oldukça şişmekte. Menüdeki ilk alanda son açtığınız uygulamaların büyük simgesi bulunuyor. İşte buna uzun süre basıp o alandan çıkarınca, tablet rahatlıyor.
Ses kalitesi ile beni şaşırtan Kindle Fire, stereo hoparlörleri ile dışarıya başarılı ses veriyor. Kulaklık çıkışı ise oldukça iyi bi r ses kalitesi sunuyor.
Çift çekirdekli ve 1 GHz hızında çalışan TI OMAP 4 işlemci, uygulamalarda ve oyunlarda oldukça tatmin edici bir performans sunuyor. Tabi RAM çok şiştiğinde RAM’den kaynaklı yavaşlamalar oluyor.
Daha fazla detayı video incelememizde görebilirsiniz. İyi seyirler.
#video_5994#
{pagebreak::2}
Sonuç :
Kindle Fire, fiyatına göre iyi bir tablet. Fakat Amerika harici özellikle ülkemizde Amazon servislerini kullanamıyorsunuz. Ayrıca içerisinde olmayan Android Market‘in eksikliğini hissediyorsunuz. Amazon Market‘inden dosya indirmek için kredi kartı bilgileri ve adres bilgileri gerekiyor. Ayrıca Android Market‘te ücretsiz olan uygulamalar, Amazon Market’inde 0.99 dolar gibi ücret ile geliyor.
Kamera, 3G, GPS gibi detayların bulunmaması, tablet için eksi. Ama bu tablet anavatanında 199 dolara satılıyor. Rivayete göre maaliyetinden daha az bir fiyat ile satılıyor. Kısacası Amazon bu modeli zarar ederek satıyor. Tabi Amazon uygulamalarından kara geçiyor.
Android uzmanları ve Android’den iyi anlayan kullanıcılara tavsiye ediyorum. Root edip, normal Android ROM’u kurulduğu zaman, ucuz ve tatmin edici bir tablete sahip olacaklar. Orjinal yazılımı ile Türkiye’de pek kullanmaya gerek yok.
Teknik Özellikler :
Boyutlar : 190mm x 120mm x 11.4mm
Ağrılık: 413 gram
İşlemci: TI OMAP 4 1GHz çift çekirdek
Ekran: 7 inç 1024 x 768px 16 milyon renk destekli IPS panel
RAM : 512 MB
Dahlili Depolama: 8GB
Genişletilebilir Hafıza : Yok
Ücretsiz Bulut Depolama : Amazon uygulamaları için ücretsiz bulut depolama desteği
Bağlantı Noktaları: 3.5 mm ses jakı + Micro B USB 2.0
Fiyat : Ürünü hızlıal.com’dan 599 TL’ye satın alabilirsiniz.
Ürünün hızlıal.com’daki sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.
iyi günler. öncelikle hazırlamış olduğunuz sunumdan dolayı çok teşekkür ediyorum. çok faydalı oldu.
bende amazon kindle fire ürününü almaya verdim sizin yorumlarınızdan sonra. fakat bunu nasıl root edebiliriz. bununla alakalı bir sunumunuz olacak mı? almak istediğim bu ürünü rootlayarak 2.3 verisyonuna çevirmek istiyorum.
tekrardan teşekkür ederim.
iyi günler.
ya şu incelemeleri iki kişi yapmayın ne olur ya :DD
Selamlar Kindel fire register yaptım tüm uygulamalar sorunsuz çalışıyor fakat benim sorunum my account register dayken web sayfaları çok ağır çalışıyor google bile 3-4 dk. da açıyor fakat deregister yaptığımda enter lamamla açması bir oluyor . register pozisyonunda web sayfalarının hızlı açılması için yapmam gereken bir ayar varmı , deregister yaptığım dada indirdiğim uygulamalar çalışmıyor benı bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler.
İyi günler türkçe karakter içerikli pdf dosyası atarsam kürkçe karakterleri okuyabilir mi?
Bilgilendirdiğiniz için teşekkürler.
İpad mini