Dünyanın en büyük e-ticaret şirketi Amazon, son yıllarda farklı içeriklerle karşımıza çıksa da ana amacı hala e-ticaret. 2020’nin başlarından beri devam eden bir salgın olması e-ticarete olan güveni azaltmış olsa da Amazon satışlarını büyük oranda artırmayı başardı. Bu yılın ilk çeyreği için yayınlanan Amazon satışları raporu, yine dudak uçuklatan rakamlar içeriyor.
Pandemi akıllı telefon satışlarını arttırdı! İşte raporlar
Canalys araştırma şirketi akıllı telefon satışlarının ilk çeyrek tablosunu yayınladı. Raporlara göre pandemi sürecinde telefona duyulan talep arttı.Amazon satışları geçen yıla göre büyük oranda arttı
Geçen yılın ilk çeyreğinde Amazon’da net 75,5 milyar dolar değerinde satış gerçekleşti. Bu yılın ilk çeyreğinde ise 108,5 milyar dolar satış gerçekleştiği bildirildi. Net satış rakamları iade edilen ya da iptal edilen satışları içermiyor. Pandemide kargoların taşıdığı virüs riski göz önünde bulundurulduğunda satış rakamlarının düşmüş olmasını beklerdik fakat Amazon yüzde 44 artış yakalamayı başardı.
Amazon CEO’su Jeff Bezos, geçtiğimiz günlerde yatırımcılarına gönderdiği e-postada 2019’un son çeyreğinde 150 milyon olan Amazon Prime müşterisi sayısının yüzde 33 artarak 200 milyona ulaştığını vurguladı.
Satış rakamlarının yanı sıra Amazon’un kar oranı da fırladı. Geçen yılın ilk çeyreğinde 2,5 milyar dolar olarak açıklanan kar bu çeyrekte 8,1 milyar dolar olarak açıklandı. Ayrıca Amazon, bu yılın ikinci çeyreğinde daha fazlasını ön görüyor. Tahminlere göre Amazon satışları ikinci çeyrekte 110-116 milyar dolar arasında olacak.
Yılın üçüncü çeyreğine kritik bir karar ile Jeff Bezos, CEO görevinden istifa ederek başka bir pozisyona geçecek. Şirketin yeni CEO’su ise şu an AWS’ın (Amazon Web Services) CEO’su olan Andy Jassy olacak. Bu değişiklikten sonra şirketin başarısının ne yönde olacağını göreceğiz.
Distribütör garantili nedir? Güvenilir mi?
Aralarında ciddi fiyat farklılıkları olan Distribütör garantili ürünler nedir? İthalatçı garantili ürünler nedir? Detaylı bir şekilde yazımızda yer verdik.Bu durum gösteriyor ki insanlar kargo ile gelen ürünlere, fiziksel mağazalarda satılanlardan daha çok güveniyor. Bir mağazaya gidip insanlarla temasta bulunmak yerine ürünü internetten alıp sadece kargonun riskini almak daha cazip geliyor.
Kargo şirketleri teması olabildiğince azaltmak için temassız teslimat gibi yöntemler uyguluyor. Bu yöntemler alıcının kimliğinin doğrulanması için SMS kodları oluşturulması gibi teknolojik çözümler oluyor. Ülkemizde de kargo şirketleri bu tür çözümler uygulanmakta. Yine de uzmanlar, gelen kargoların dezenfekte edilmesini öneriyor.
Salgına rağmen ne demek ? Zaten salgında satışların daha da artması normal herkes evden alışveriş yapıyor. Başlık ofsayt.
Çok yaşa Amazon
amazon forever 🙂
“salgına rağmen” yanlış bir önerme gibi zira salgın döneminde en çok iş yapanlar e-ticaret işletmeleri.