Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    AMD Radeon RX 9070 serisi hakkında tatsız gelişme!

    Radeon RX 9070 serisi, bu kez fiyat artışıyla gündem oldu. Yeni seri, beklenenden daha pahalı olacak.

    AMD’nin RDNA 4 mimarisine sahip Radeon RX 9070 serisi ekran kartları piyasaya sürüldüğünde, önerilen perakende satış fiyatı üzerinden satılması bekleniyordu. Ancak son günlerde kartların fiyatlarında dikkate değer bir artış yaşandığı gözlemlendi. Yapılan takiplerde, fiyat artışlarının yalnızca premium modellere değil, giriş seviyesi versiyonlara da yansıdığı görüldü.

    Radeon RX 9070 serisi hakkında üzücü gelişme

    AMD, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada RX 9070 serisi için herhangi bir fiyat artışı planlamadığını duyurmuştu. Ancak perakende piyasasında yaşanan gelişmeler, bu açıklamanın pratikte bir karşılığı olmadığını ortaya koydu. Özellikle ilk parti stokların tükenmesinin ardından fiyatların hızla yükseldiği tespit edildi.

    Reklam
    Reklam

    AMD, RX 9070 için resmi olarak 549 dolar, RX 9070 XT için ise 599 dolarlık bir resmi fiyat belirlemişti. Ancak bazı perakendecilerde RX 9070 XT Reaper modelinin fiyatı 599 dolardan 699 dolara çıktı. XFX RX 9070 XT Swift modeli ise 730 dolara yükseldi.

    Yapılan bağımsız testlerde RX 9070 XT’nin, Nvidia’nın RTX 4070 Ti Super modeliyle rekabet ettiği ve bazı senaryolarda RTX 5070 Ti’ı geride bıraktığı gözlemlendi. RX 9070 modeli ise RTX 4070 Ti ile 5070 arasında konumlandırıldı.

    Ancak fiyatların beklenenin üzerine çıkması, kartların rekabet gücünü ve cazibesini oldukça zayıflattı. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce AMD’nin fiyat politikası başarılı olacak mı? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    2 Yorum

    1. MC

      almayın bakalım o satıcıların elinde kalıcı ne olacak fiyatlar

    2. Anonim

      bizim insanımız insan değil tacir, ticaretimizde ticaret değil soygunculuk. fırsatını bulunca fırsatçılık yapmayanı dövüyorlar ülkede. ayıp.

    Diğer yorumları gör (1) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap