80‘li yıllardan başlayarak bir nesilin rüyalarına süsleyen, gerek bilgisayar gerekse konsol kısmında dönemin önde giden cihazlarını yapan Amiga‘nın oyunlarına artık web tarayıcınız üzerinden erişmek mümkün.
Genç neslin sadece isim olarak aşina olduğu Amiga‘yı kısaca anlatmak gerekirse, Commodore firması tarafından üretilen Amiga işletim sistemine sahip kişisel bilgisayarlar olarak adlandırabiliriz.
Commodore firmasının ürettiği cihazların sivrilen özelliği ise o dönemler multitasking (çoklu görev) ve multimedya gibi özellikleri son kullanıcıya ilk kez sunulan özellikler olması.
İnternet üzerinde pek çok farklı kaynaktan merak edilen oyunları oynamak mümkündü. Ancak tek bir kaynak üzerinden bütün oyunlara erişmek özellikle erişkin oyuncular için büyük heyecan kaynağı haline geldi.
Titan , Project X , Bubble Bobble gibi ilk görüşte dikkat çeken oyunların dahil olduğu liste 10.000’e yakın Amiga oyununa da erişmeniz mümkün.
Amiga oyunlarına buradan erişebilirsiniz!
Ergenler bilmez
10.000 oyun değil 1.351 oyun var, bu bir. İkincisi de Amiga işletim sistemi diye bir şey yok, Amigalar Microsoftun geliştirdiği Windows benzeri Workbench adlı bir işletim sistemine sahipti ve ikon sistemi, geri dönüşüm kutusu gibi devrimsel özelliklere sahipti. Amiga bilinenin aksine bir oyun bilgisayarı ya da C64ün devamı hiç değildi. Het şeyi iyi yaptığı gibi oyunları da muhteşemdi. O dönem PCde 16 rengi nasıl aynı anda gösteririz diye düşünülüp hoparlörden anca bip sesi gelirken, Amigalarda HAM modunda 4096 renk aynı anda gösterilip 16 bit ses verebiliyordu. Trtdeki ve bir çok filmdeki animasyonlar ile Barış Mançonun bir çok şarkısında Amiga kullanılmıştır. Ben de az 2D animasyon yapmadım o 1MBlık (GB değil!) Ram'e sahip A500 plusta, hey gidi… 🙂
80 li yıllarda inanılmaz bir bilgisayardı.
ben açamadım yardım
Link çoktan kapanmış
pc emülatör ile zaten oyunları oynayabiliyorduk
ilk bilgisayarım Amiga ilk çıktığında 900 TL ye almıştım ve ilk oynadığım oyun F16 intercaptor olmuşdu
Şirinevler de H.T bilgisayar Amiganın merkezi