Reklam

Bu kadar kolay! iPhone 14’ün Dynamic Island özelliği tüm Android cihazlara geldi

53
Reklam

Geçtiğimiz haftalarda Apple’ın Far Out etkinliğinde tanıttığı iPhone 14 serisi ile hayatımıza giren Dynamic Island özelliği birçok kullanıcının ilgi odağı olmuşken Jawomo adlı uygulama geliştiricisi söz konusu özelliği Android cihazlarda kullanabilmek için bir uygulama geliştirdi. İşte ayrıntılar…

Android telefonlarda Dynamic Island nasıl kullanılır?

Apple’ın iPhone 14 serisi ile hayatımıza soktuğu Dynamic Island özelliği kullanıcıların beğenisini topladı. Geçtiğimiz günlerde ise bir Xioami tema geliştiricisi dahi bu özelliği barındıran tema geliştirdiğini duyurdu. Şimdi de bir geliştirici tüm Android cihazlarda söz konusu özelliği kullanabilmek için uygulama geliştirdi.

iPhone 14'ün Dynamic Island'ı artık tüm Android cihazlarda kullanılabilir!

dynamicSpot uygulaması ile Dynamic Island özelliğini tüm Android cihazlarda kullanmak artık mümkün. Söz konusu uygulama daha birkaç gün önce yayınlanmasına rağmen 500 bin indirmeye ulaşmayı başardı. Siz de uygulamayı şu anda indirip bu özelliği aktif edebilirsiniz.

Reklam

Tabii yükleme sonrasında bildirimlere erişim izni de vermeniz gerekiyor. Fakat bu zor bir şey değil ve uygulamanın tanıtım ekranında nasıl yapacağınız hakkında detaylı bilgi veriliyor. Gereken izinleri verdikten sonra Android cihazınızda Dynamic Island özelliği çalışmaya başlayacaktır. Uygulamanın arkada çalışmasına gerek olmadığını da belirtmekte fayda var.

dynamicSpot işlevleri neler?

Uygulamanın mağaza sayfasında yer alan bilgilere göre şu anda tüm uygulamalardan gelen bildirimler destekleniyor. Spotify ve YouTube gibi uygulamalar için de durdurma, ileri sarma gibi özellikler mevcut.

Dynamic Island özelliği nedir?

iPhone 14 Pro ve Pro Max akıllı telefonları ile hayatımıza giren Dynamic Island, uygulamalardan gelen veya telefonun kendi bildirimlerini görüntüleyebilmek için özel bir tasarımdır. Delikli ekran ile birleşmiş özellik, bildirime göre genişleyebilir, hatta şekil dahi değiştirebilir.

Artık Android telefonlarda da kullanılabilen Dynamic Island, kullanıcıların beğenisini topladı. Ayrıyeten Dynamic Island’da birden fazla bildirim görüntüleyebiliriz. Bildirim kutusu aynı anda iki bildirimi görüntülemek için genişler ve ikiye bölünür. Bununla beraber daha güzel bir görünümle iki bildirim de aynı anda görülebilir.

Pekala, sizler Android cihazınızda Dynamic Island kullanmak ister miydiniz? Bu uygulamayı kullanmayı düşünüyor musunuz? Düşüncelerinizi yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

53 Yorum

  1. Bunlar yazılımla mümkün olan şeyler 60 bin tl lik telefonda yeni birşeyler yapsınlar nebileyim telefonun altına elini tutunca röntgen çekmesi vb gibi. yazık o kadar verilen paralara

    • Senin paran değersiz kardeşim onlar bu telefonu amerikada 800 900 dolara alıyor birim fiyata bak adamlar 5000 birim alıyor biz 5000 birim biz 12 ay yemesek içmesek çalışsak alıyoruz onlar 10 gün çalışıp alıyor bide üstüne kulaklık alıyor lar

      • 20bin ucuzmu sanki birim para düşünsene işte diyoruz ki 1200 paraya alıyor amerikalı sen de 1200 tl ye aldığını düşün yada şunu düşün amerikalıdan 60bin$ isteseler telefon için naparlar o apple ı

    • Doları 1 TL baz aldığında vergiler dahil maksimum 3.000 lira olan bi cihaz o! 60 bin lira senin ülkenin yanlış yönetimi sonucu milli parasının pul olmasından kaynaklanıyor, nerede 3.000 lira nerede 60.000!

      • Paran her sene iPhonelara gidiyor paran dışarı akıyor bu da paranın değersiz olmasını sağlıyor. Sen TL’yi gidip dolar almak için bozdurursan TL tabiiki pul olur. Şuanki yönetim gidince gelen hazır parayı yiyecek. 5 yıl sonrada çekip gidecek. Olan yine sana bana olacak.

        • Üret benzerini normal vergi al onu alalım. Türkiyede üretilen başlangıç seviye tel 6 bin bu da gösteriyor ki diğerleri gibi bu argüman da yalan.

    • Yazıyı okursan yaparsın kardeşim, yazıyı okudun mu? İnsanın sinirini bozuyor senin gibi cahiller

  2. Dynamic Island’ın uygulamasını yapcaklarına neden android 13 veya android 14 ile bu özelliği getirmiyorlar ?

  3. Yıllardır MIUI arayüzünde kullandığımız sıradan birşey bu. Stabil olmayan bir uygulama indirmeye gerek yok. Apple yine yıllardır olan birşeyi icat etmiş gibi yaparak fanboylarını mutlu etmeyi bildi 😀

  4. Saçmalık bu özellik zaten telefonumun kendisinde var bir de Apple’a 60 bin para kaçıranlar var bu gibi şeylere aldanıp. Allah akıl fikir versin…

  5. Bir Always On Displey bir de Dynamic Island için mi 50 kusur yatıracağız… Yazık valla. Bu özellikler nokia zamanından itibaren yok muydu yoksa Apple yeni mi icat etti… Biz mi bilmiyoruz 🙂

  6. Samsung Note20 ultra kullanıyorum indirdim büyük ekran olduğu için note Dynamicisland çok iyi dahada gelişir süper bişey

  7. S21ultra kullanıyorum. Androidde zaten var 48 mp kamera çıkarsı e bizde 108 mp aleays onl diapley note 8 de bile vardı eeeee

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version