Yıllar geçtikçe değişen tasarım anlayışımız bizi 2015 yılında materyal tasarımlarla tanıştırdı. Google’ın öncülük ettiği materyal tasarımlar mobil uygulamalar tarafından hızlıca benimsendi. Daha sade ve daha işlevsel olan materyal tasarımların geliştiriciler tarafından benimsenmesi için önemli adımlar atılıyor. Atılan bu adımlara Jetpack Compose API’i de dahil oldu.
Starbucks’tan Blockchain teknolojisi ile takip dönemi
Jetpack Compose yayınlandı: Peki ne işe yarıyor?
Android geliştiricilerinin daha az ve daha stabil kod yazması için birçok araç seti bulunuyor. Bu araç setleri hem zamandan tasarruf sağlıyor, hem de kullanıcıların daha iyi bir uygulama deneyimi yaşamasına olanak tanıyor. Jetpack Compose da bunlardan biri, halihazırda bir uygulamanız varsa ve uygulamanızın arayüzünü materyal tasarım ilkelerine göre yeniden tasarlamak istiyorsanız bu araç seti size zaman kazandıracak.
Uygulamayı baştan yazmaya gerek kalmadan arayüzle ilgili değişiklikler yapmanızı sağlayacak olan bu araç seti alfa olarak yayınlandı.
Alfa sürümünde mevcut olan özellikler şu şekilde:
Geçiş animasyonları
Yerleşim düzenleyici
A11Y desteği
Giriş ve hareket düzenlemeleri
Eski arayüzdeki butonları yeni görünüme dönüştürebilme
Daha detaylı liste ekleme
Materyal arayüz bileşenleri
Pencere yönetimi
Düzenlenebilir yazı kutucuğu
Temalar
Bu araçlar şuan alfa sürümünde mevcut olanlardan ibaret. Yakın zamanda tam sürümün yayınlanması ile birçok yeni aracı daha göreceğiz.
Bu araçları kullanarak haftalarınızı alacak işleri birkaç günde bitirebilirsiniz. Jetpack Compose sağladığı araçlar ile materyal tasarıma geçişi daha da hızlandıracak gibi görünüyor. Bu araç setini Android Studio ile birlikte kullanabilirsiniz.
Tembel yazılımcılar için iyi bir cilala parlat arayüzü.
Daha kısa zamanda daha çok ve verimli iş çıkarmak isteyenler için yardımcı bir arayüz. Ancak geri kafalı mağara adamları cilala parlat döneminde kalmış olabilir tabi.