Android hakkında doğru bilinen yanlışlar!

21
android hakkında doğru bilinen yanlışlar

Dünya geneline baktığımızda akıllı telefon kullanıcılarının çoğunun Android işletim sistemini tercih ettiğini görüyoruz. Bunun en büyük sebeplerinden biri uygun fiyatlı modellerin biraz daha fazla olması. Ama Android hakkında doğru bilinen yanlışlar da mevcut. Biz de bu videomuzda Android hakkındaki hurafeleri sıralıyoruz!

1500-2500 TL arasında alınabilecek en iyi telefonlar!

Android hakkında doğru bilinen yanlışlar

Bu videomuzda Android hakkında doğru bilinen 5 yanlışı sıralıyoruz. Şimdi dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri videomuzla baş başa bırakalım iyi seyirler…

Android hurafeleri

Android tarafında doğru bilinen birçok yanlış mevcut. Bunların başında ise telefonların yavaşlaması geliyor. Birçok insanın algısında “Android çabuk yavaşlıyor” gibi bir algı bulunuyor. Ancak bu durum böyle değil. Alacağınız telefon modeline göre değişiklik gösterebilir.

Bir diğer hurafe ise arkada çalışan programların pil tüketiyor olması. Bu, artık telefonun yazılımı tarafından organize edilir ve böylece pil tüketimi en düşük seviyeye getirilir.

Ayrıca daha fazla RAM’in olması da daha fazla performans veriyor diye düşünülür. Ancak durum öyle değildir. RAM’den ziyade telefonun diğer donanım parçaları önemlidir.

Ve daha fazlası videoda!

21 YORUMLAR

  1. Kağıt üzerindekiler üzerindekilere mi bakıcaz yoksa gerçek kullanıma mı? Ram düşük olduğunda tıkanıyor, yavaşla zamanla oluyor. Zamanla derken 1 sene en fazla. Arkaplanda çalışan uygulamalar gerçeği var. Onu yazılımla kısıtladıklarında bildirim sorunları vs. yaşanıyor bu seferde. Çözemediler hala bazı sorunları.

  2. Android yavaşlıyor kardeşim, nasıl içerik üretiyorsunuz? iPhone 6s kullandım 3 sene, 3üncü senenin sonunda dahi gram yavaşlama donma ve Kasım’a sorunu yaşamadım bütün güncellemeleri yüklememe rağmen. Sonrasında mi 9 aldım. Amiral gemisi sözde. 3-4 ay sonra kasmalar yaşadı. Bu bi istisna mı sizce??? Kendiniz de adınız gibi biliyorsunuz yavaşladığını.

    • 6s bütün güncellemeleri almış olsaydın telefonun kastigini görürdün. Bendede var 6s plus, son güncellemeyi de aldı. Telefon ağlıyor uygulama açarken. Demekki neymiş, tapıyorsan kusur görmemen çok normalmiş.

    • Onun telefonun kalitesiylr alakası olmaksızın başka bir sorunu vardır illa ki. Bende redmi s2 var. 2 yıldır kullanıyorum iyi gidiyor.

  3. Sayın shiftdelete adminleri, rica ediyorum yazıları tam olarak yazın, video izleyemiyorum internetim yok ki zaten video izlemeyi de sevmiyorum ve herkes izlemek zorunda da değil, ayrıca okumak daha iyi akılda kalıcı oluyor. Video koymayın demiyorum koyun ancak videoda anlatılanların aynılarını yazıya da dökmenizi rica ediyorum.

  4. Otomatik parlaklık açıkken şarjımın daha iyi gittiğini görüyorum ben kapattığım zaman asıl daha çok şarj yiyor sensörlerin fazla şarj kullanacağını sanmıyorum parlaklık telefonun şarjının hızlı bir şekilde bitirmesini sağlıyor telefonun asıl

  5. RAM konusunda daha doğru bilgi vermenizi tavsiye ederim. Ayrıca Android’in uygulamalarını yöneten Google Play Services uygulaması 6 ay ay öncesine kadar arka planda çok pil tüketiyordu. RAM ne kadar büyük olursa donma çok azalır ve sistemdeki işlemci rahatlıkla hızlı çalışır.

  6. Bir uygulamayı açarken o an yeterli ram varsa fark olmayacaktır doğru ama esas avantajı multi tasking te ortaya çıkıyor. Örnek: 6 gb ram 6 uygulamayı arkada tutabiliyorsa 8gb ram 8, 12 gb ram 12 yi tutabilecektir. ayrıca maksimim 5 gb ram kullanacaktır da yanlış. ram da yer varsa her açtığınızı ramde tutmaya çalışacaktır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version