Gelişmiş bir işletim sistemi Android. Hâl böyle olunca da bilgisayarınızda olduğu gibi bir çok yazılım hem aktif olarak hem arka planda kullanılıyor. İşinizin bittiği uygulamaların hâla sistem verilerini tüketmesini istemiyorsanız Advanced Task Killer tam size göre.
Uygulamayı çalıştırdığınızda o anda çalışan uygulamaların listesini görüyorsunuz. Hepsi işaretli olarak çıkıyor ve Kill Selected Apps‘e dokunduğunuzda seçili uygulamalar sonlandırılıyor. Bu yöntemle isterseniz Advanced Task Killer‘ı bile sonlandırabiliyorsunuz.
{pagebreak::iki}
Sunduğu diğer seçeneklerle de kullanımı kolaylaştıran uygulama, Android başlangıcında çalışabiliyor. Bu ne için mi gerekli? Birazdan anlatacağımız Auto Kill için. Ayrıca Advanced Task Killer, istemeniz durumunda kolay erişim için hep bildirim çubuğunda da kalabiliyor.
{pagebreak::uc}
Auto Kill ya da Türkçesi ile otomatik sonlandırma, Advenced Task Killer’ın versiyonları arasında değişiklik gösteriyor. Bu görüntü Advanced Task Killer Pro’dan ve bu versiyonda uygulamaların kaç saatte bir otomatik olarak sonladırlabileceğini seçebiliyorsunuz. Normal versiyonunda ise Otomatik sonlandırma seviyeleri var. Kapalı, Güvenli, agresif ve çılgın. Lakin çılgını seçerseniz, bazı gerekli uygulamaları da kapatabiliyor. Örneğin bazı Google servislerinin sürekli çalışması gerekiyor, Google Play gibi.
{pagebreak::dort}
Uygulama ayrıca Widget olarak da kullanılabiliyor. Widget olarak seçip ikonuna dokunduğunuzda otomatik sonlandırma yapabiliyor.
İndirmek için tıklayın
İndirmek için taratın.
:: Advanced Task Killer ya da benzeri sistem araçları kullanıyor musunuz?
Telefonumu aldığım günden beri kullanıyorum çok faydalı olduğunu düşünüyorum.
Android’lere bu tur programlar kullanmanin yarar degil tersine zarar getirdigini artik tum advanced kullanicilar anladi, ciddi teknoloji sitelerinde anlatiliyor, hala burada bu programin tanitimi yapiliyor, olacak is degil. CPU ya yuk bindirerek pili somuren bu yazilimlar, surekli bellekte kalarak optimize olan dalvik cache mantigina da ters. Windows’tan alisilagelen bu uygulama android sistemler icin uygun degil.
bu programlar pili daha fazla tüketiyor. bilginize…
Bu uygulamayı ilk android telefonumu aldığımda olmazsa olmaz olarak yüklemiştim. Ancak kullandıkça sadece görüntüden ibaret olduğunu anladım. Korkarak telefonumdan kaldırdım ama gördüm ki telefonun şarjına hiçbir olumlu etkisi yokmuş. Kullanmayın arkadaşlar gerek yok, artık şarjım daha uzun gidiyor.
naapak inanak mı panpa
Ben daha bu programın bir işe yaradığını görmedim, işe yarasa bile tüm programlar üzerinde işe yaramıyor, bununla kapattığım uygulamaların yarısı 5 dk sonra tekrar açılıyor.
kendim de kullandığım halde çok net olarak telefonu daha da zorladığını belirtirim. kazancı anlık olan ve yine belirli bir süre sonra kaybolan bir şey bu.
baştan başlayayım; android uygulama geliştiriciler biraz amatör odluğu için ve google’de uygulamaları apple store tarzı bir kontrolden geçirirken apple store kadar ıncık cıncık incelemeden geçirdiği için ( yayılmak zorunda çünkü ); geliştiricilerin uygulamarı çoğu zaman sadece arka plana atılıyor. kapatılmıyor. ios tarzı hızlı erişim de yok burada. dolayısı ile ya sizin gidip menü yardımı ile kapatmanız gerekir ya da o öylece kalır. ta ki OS’intask manageri devreye girene kadar. işte advanced task killer bunlar için geçerlidir. standalone olarak çalışan ve kapatınca giden uygulamaların alanını size geri verir. ancak yine android uygulamalarında bolca görülen service mantığı nedeni ile siz bir uygulamayı kapatsanızda servisi onu geri çalıştırır. genelde servisleri sticky yaparlar ve menüye de servisi çalıştırma diye bir şey yazmazlar
dolayısı ile bu kadar anlattıktan sonra sonuç; anlık olarak belleği geri alırsınız ancak. sistem servislerin çağrısı ile uygulamaları geri çağırır ve çalıştırır. telefonunuz genelde task killer çalıştıktan 5 sn sonra ani takılmalar yaşar. çünkü kapatılan sticky servisler geri ayağa kalkmaktadır.
en iyisi işi OS’e bırakmak. haa ben bırakıyor muyum ? yoo ama bırakacak mıyım ? evet !!
telefonu ilk aldığım günlerde denedim çoğunu ama yarardan çok zararı oldu. pil daha az gitmeye başladı bende artık kullanmıyorum ki zaten yeni Android sürümlerinde gittikçe artıyor şarjın dayanma süresi.
Çok faydalı bir uygulama. Her android cihazda bulunmalı 😉
Aynen, ben de bıraktım artık hangi program çalışıyor hangisi kapalı, zaten fark da göremiyorum açık veya kapalı farketmez. Boşu boşuna program kapatacam diye ayırdığım zamana yazık. Zaten hepsi geri açılıyor
güzel bilgi android kullanan ve sevmeyen biri olarak bunları duymak hala androidi ballandıra ballandıra anlatanlara okutmak gerekir
Gülü seven dikenine katlanır, elbette kötü yönleri var ama iyi yönleri fazla.
ben android’i sevmiyorum demedim. gayet de seviyorum. galxy note’u droid razr’ı s2’yi görmemek ayıptır. ortada android’in ilk versiyonlarını kurabildiğiniz, ki bu versiyonlar gayet sistem sömüren aletler, telefonlar olması android’in kötü olduğu anlamına gelmez. ama kötü yönleri yok demek de tam anlamı ile aymazlık olur
bir de anektod : geçenlerde bir iş için arkadaştan IPhone 4 aldım. kullanmayı denedim. zorlandım. gerçekten iki farklı OS iki farklı kullanıcı deneyimi oluşturuyor.
sonuç : problem OS’de değil. OS’in arkasına saklanıp cincik cincik donanım koyan üreticide. dolayısı ile de bunlara durun standart şudur demeyen google‘de!
Palavra bir program olmasa da olur
iphone tarzı uygulama kapatmak gibi birşey olsa daha makbule geçer. uygulama öldürmek çok sert ağır bir yük
Bu tür uygulamalar daha az pil ve ram tüketmek yerine daha fazla pil ve ram tüketimine yer açmaktadır. Siz bu uygulama üzerinden uygulamaları kapattığınız taktirde Andrid sistemi bir hata sonucu kapandığını zannedip uygulamayı yeniden yeniden çalıştırıyor.
Ayarlar — Uygulamalar — Uygulamaları Yönet kısmından zorla kapat derseniz (ki bu bile uygulamalar için uygun bir hareket değil) uygulama kapanmış oluyor tamamen. Bu şekilde fazla ram tüketimini engellemiş olursunuz. İyi günler.
peki programı kullanırken sol üst köşe de çarpı işaretli bi şekil çıkıyo,bu doğru çalıştığının göstergesi mi acaba?
dedikleriniz doğru ama bu tip programların onları kapatmak için yapıldığını düşünmüyorum şahsen.mesela ben tarayıcıyı açıp kapıyorum bir iki oyun açıp kapıyorum,bakıyorum arkada açık bunlar hala.bu program bunları kapatmak için yapılmış bence zaten o dediğiniz stickyleride ben işaretledim kapatırken onlar kapanmıyor bende.bilmiyorum bu programda bu işaretleme olayı varmı ama go launcherın kendi task killerını kullanıyorum onda öyle yaptım.
Beyler ben yukledim cogunlu ise yaradigini soylesede ben yüklemeye devam ettim ama size tavsiyem yüklemin telefonunuzun şarjıni iyi kullanmak için bir sürü seçenekler var biraz araştırma yapın
Bende htc one v var uygulamayı kurdum fakat ayarlara ulaşamıyorum yardım edin
tesekkürler dostum bilgiler için..
Ya arkadaslar bu program telefonuma nerden yuklendi anlamadim suanda kaldirmak istiyorum ne uygulama yoneticisinden nede baska turlu kaldiramiyorum uygulama yoneticisinde kaldir secenegi yok biri yardimci olabilirmi bu bela programdan kurtulmam icin
Nasıl kaldiracaz peki ya