Android cihazlarla internete erişmek için ilk olarak cihazımızda Google Chrome ve bazı cihazlarda ön yüklü gelen varsayılan internet tarayıcı uygulamaları bizleri karşılıyor.

Ancak pek çok kullanıcı, bu uygulamaları kullanışlı bulmadığı için farklı alternetiflerin arayışına başlıyor.

Ancak Android‘in uygulama mağazasında o kadar çok internet tarayıcısı bulunuyor ki, hangi internet tarayıcısı iyi ya da hangi internet tarayıcısı kullanışlı bilemiyor ve onlarca farklı uygulamayı deneyip hangisinin iyi olduğunu anlamak zorunda kalıyoruz.

Fakat artık, tarayıcı uygulamalarını tek tek denemenize gerek kalmadı. Biz ShiftDelete.Net ekibi olarak, en iyi uygulamaları sizler için bir araya getirdik.

İşte Android ile çalışan telefon veya tabletlerinizde kullanabileceğiniz, en iyi web tarayıcı uygulamalarının ilk bölümü.

15-01/27/1.png

Dolphin Browser

Yıllardır Android‘in en başarılı tarayıcı uygulamalarından biri olan Dolphin, Firefox ve Chrome gibi tarayıcıların gelişimi ile arka planda kaldı.

Ancak Dolphin Browser, geçtiğiniz aylarda aldığı yeniliklerle birlikte, en iyi Android tarayıcılarından biri olmaya devam ediyor.

Eklenti desteği ile dikkat çeken Dolphin Browser, tema destekli kullanımı kolay bir arayüze sahip.

Ana ekranına dilediğiniz web sitelerinin kısayollarını ekleyebileceğiniz ve hızla çalışan tarayıcı, gesture yani parmakla kontrol özelliğiyle de, fazlasıyla başarılı.

Tamamen ücretsiz olan Dolphin Browser, giriş seviye Android cihazlarda dahi başarılı şekilde çalışabiliyor.

:: Dolphin Browser uygulamasını indirmek için tıklayın.

Diğer uygulamalar için diğer sayfalara geçebilirsiniz.

{pagebreak::2}

15-01/27/2.jpg

Firefox Browser

Dolphin Browser açıklamasında da belirttiğimiz gibi, masaüstündeki performansını, Android cihazlara getiren Firefox Browser yine en başarılı web tarayıcı uygulamalarından biri.

Firefox Sync ile masaüstündeki yer imlerini ve geçmişinizi Android telefon ve tabletinize getiren Firefox, masaüstündeki bilgilerinizi, mobile taşıyabiliyor.

Dolphin‘in aksine beyaz bir arayüze sahip olan Firefox Browser, geceleri kullandığınız taktirde uykunuzu kaçırabilir.

Eklenti desteği Dolphin kadar güçlü olmasa da, arayüzü oldukça başarılı olan Firefox Browser, deneyebileceğiniz en iyi tarayıcılardan biri.

:: Firefox Browser uygulamasını indirmek için tıklayın.

Diğer uygulamalar için diğer sayfalara geçebilirsiniz.

{pagebreak::3}

15-01/27/3.jpg

Next Browser

Android‘in popüler uygulama geliştirici ekiplerinden biri olan Go tarafından geliştirilen Next Browser, kullanım kolaylığı ile dikkat çekiyor.

Eklenti desteği ile gezinti hızınızı değiştirebileceğiniz, gece modu ile geceleri rahat kullanabileceğiniz Next Browser, yine beyaz bir arayüze sahip.

Hızlı çalışması ve rakiplerine kıyasla daha hafif olan Next Browser, tamamen ücretsiz olarak kullanılabiliyor.

:: Next Browser uygulamasını indirmek için tıklayın.

Diğer uygulamalar için diğer sayfalara geçebilirsiniz.

{pagebreak::4}

15-01/27/4.jpg

Opera Browser

Tüm tarayıcılardan ziyade hafifliği ve düşük kota kullanımı ile dikkat çeken Opera, Firefox‘ta olduğu gibi masaüstündeki başarısını, Android cihazlara taşıyor.

Düşük hafıza ile giriş seviye Android cihazlarda bile tam performans ile çalışabilen Opera, en hızlı Android tarayıcılarından biri olarak dikkat çekiyor.

Google Chrome tabanlı olan Opera, Chrome‘dan daha hızlı olması nedeniyle tercih edilebilecek, en iyi ve ücretsiz Android tarayıcılarından biri.

:: Opera Browser uygulamasını indirmek için tıklayın.

Diğer uygulamalar için diğer sayfalara geçebilirsiniz.

{pagebreak::5}

15-01/27/5.jpg

Yandex Browser

Yine Opera‘da olduğu gibi Google Chrome tabanlı olan Yandex Browser, sade arayüzü ile dikkat çekiyor.

Akıllı satır adındaki arama ve url çubuğu ile kullanımı kolay olan Yandex Browser‘ın ana ekranına, dilediğiniz web kısayollarını ekleyebilirsiniz.

Opera desteği ile geliştirilen Turbo özelliğine de sahip olan Yandex Browser, web sayfalarını çok hızlı şekilde görüntüleyebiliyor.

:: Yandex Browser uygulamasını indirmek için tıklayabilirsiniz.

:: Siz hangi web tarayıcı uygulamasını kullanıyorsunuz? Siz hangi tarayıcı uygulamasını öneriyorsunuz?