Gelişen mobil internet kullanımı sonunda insanlar masaüstü bilgisayarlarında Internet Explorer‘ın yerine Firefox, Chrome gibi tarayıcılar tercih ederlerken bu değişimi mobilde de yaşamaya başladılar. Telefonlarının standart tarayıcısından mennun olmayanlar için bir çok seçenek bulunuyor.

Popüler mobil tarayıcılar arasında, Opera, Chrome, Firefox, Dolphin ve Maxthon gibi isimler öne çıkıyor. Bu isimlerin arasında seçtiğimiz Maxthon mobil tarayıcı, belki de rakipleri arasında en iyisi. Birazdan anlatacağımız sayısız özelliğe sahip olan tarayıcıya yakından bakalım. 

 

Maxthon mobil tarayıcı, 2,4 Megabyte boyutunda. Google Play Store’da 4.7 gibi çok başarılı bir puan sahip olan uygulama, Android 1.6 ve üstünde çalışıyor. 

{pagebreak::iki}

Masaüstü sistemlerde de kullandığımız Maxthon mobil tarayıcı, telefondaki internet deneyiminizi üst seviyelere çıkarıyor. Sekmeleri açıp kapamak ve aralarında geçiş yapmak oldukça kolay. İki resmi arama motoru ile gelen Maxthon mobil tarayıcı’da aramalarınızı Yandex ya da Google‘dan yapabileceğiniz gibi, Bing, Yahoo ve diğer arama motorlarını da kullanabilirsiniz. 

 Yine masaüstü bilgisayarlardan alışık olduğumuz hızlı erişim ve yer imleri de Maxthon mobil tarayıcı’nın en önemli özellikleri arasında. Maxthon mobil tarayıcı’da yer imleri favoriler olarak adlanıdırılmış. Hızlı erişime de, internet sitesi, eklenti ve uygulama ekleyebilirsiniz. 

Tarayıcıda oldukça kullanışlı bir görev çubuğu bulunuyor. Bunlar sırası ile favoriler, göz atma geçmişi, eklenti yönetim sayfası, ayarları ve tam ekran gezmenizi sağlayan ikon olarak göze çarpıyor. Özellikle ayarlar ikonu üçe ayrılmış durumda. Tarayıcının bir çok seçeneğini buradan değiştirebilirsiniz.

Ayarlar menüsünün ilk bölümü Popüler kısmı. Buradan Maxthon hesabınıza, favorilere, geçmişe, eklentilere, seçeneklere, indirilenlere ve temalara ulaşabilirsiniz.

İkinci kısmı ise hizmetler. Burada daha çok internette gezinme tercihlerinizi değiştiriyorsunuz. Örneğin gece moduna aldığınızda hem tarayıcının ekran parlaklığı kısılıyor hem siteler siyah renge dönüştürülüyor ve gözünüzün dinlenmesi sağlanıyor.

Tarayıcıyı Wap moduna da alabilirsiniz ancak bazı görünümler kısıtlanıyor. Gizli modu açarsanız gözatma geçmişiniz kaydedilmiyor ve iz bırakmamış oluyorsunuz. Ayrıca hızlı geçiş, düşük hızda bağlantılar için resim görüntülememe ve sonraki sayfayı getirme gibi bir çok kullanışlı mod bulunuyor.

Üçüncü kısım ise Diğer kısmı. Sayfaların nasıl açılacağını seçebiliyorsunuz, ister Android ister iPad ister masaüstü siteleri görüntüleyebilirsiniz. Diğer seçenekler ise daha çok geri bildirim ağırlıklı. Paylaşma, Yardım merkezi, sürüm yükseltme ve geri bildirim gibi işlemleri yapabilirsiniz.

Uygulamada ayrıca indirme yöneticisi de bulunuyor. Son indirdiğiniz dosyaları listeleyen dosya yöneticisi ile indirmeleri duraklatmak, yeniden indirmek ve isimlendirmek de mümkün. 

{pagebreak::ikibucuk}

Maxthon mobil tarayıcı, masaüstü tarayıcılarda olduğu gibi eklenti desteği ile geliyor. Bu eklentiler tarayıcı ile gelmiyor. Siz eklenti marketinden istediğinizi indirebilirsiniz. İnternet sitelerinden ekran görüntüsü alma, RSS okuyucu, yer imi yedekleme gibi bir çok yararlı eklentiyi inidirip kurabilirsiniz.

Bu eklentileri isterseniz ayarlardan deaktif edebilir, isterseniz kaldırabilirsiniz. Maxthon mobil tarayıcı, bu konuda oldukça başarılı.

{pagebreak::uc}

Uygulamanın en beğendiğimiz yanlarından birisi de tema seçme olanağı oldu. Resmi temaları indirip kullanabileceğiniz gibi, kendi temanızı da oluşturabilirsiniz. İstediğiniz temalar arasında kolayca geçiş yapabilir ve beğenmediklerinizi üzerlerine basılı tutarak kaldırabilirsiniz. 

Sonuç olarak Maxthon mobil tarayıcı, anlata anlata bitiremediğimiz ve belki de atladığımız bir çok özelliği ile tam puan almayı başarıyor. Telefon ve tabletlerinizde farklı bir tarayıcı kullanmak istiyorsanız, Maxthon mobil tarayıcıyı kesinlikle tavsiye ediyoruz.

İndirmek için tıklayın.

Tablet versiyonunu indirmek için tıklayın.

Barkod tarayıcı ile tarayın.

Barkod tarayıcınız yoksa buradan yükleyin.

:: Kullandığınız mobil tarayıcılar neler?