Her sektörün içerisinde birbiri ile ezeli rekabet içerisinde bulunan markalar vardır. Bunlardan belki de en yaygın ve bilineni şüphesiz Android ve iOS arasındaki rekabet. İki işletim sisteminin geliştiricilerini bir kenara bırakalım kullanıcıları bile birbirleri ile kavga ediyor. Ancak Apple yıllar önce Android’in dalga geçerek anlattığı bir özelliğini iOS 17 ile birlikte getirdi. İşte konuyla ilgili detaylar…

Apple iOS 17 ile NameDrop özelliğini getirdi ancak bu özellikle dalga geçiyordu!

Bundan tam 10 yıl önce yani 2013’te Apple devrim niteliğinde bir teknoloji tanıttı. İsmi yakından da bildiğiniz ve hemen her gün kullandığınız AirDrop. AirDrop eski Bluetooth sistemine benzer bir veri paylaşımı özelliği. AirDrop aracılığıyla artık yeni bir iPhone’a geçerken eski iPhone’unuzda kalan bilgileri bile tamamen aktarabiliyorsunuz.

Bu özellik ortamda bulunan diğer iPhone’lar ile etkileşime girerek çalışıyor. Diğer cihazların sahipleri veri alış-verişine izin veriyor ve telefonlar uzak mesafelerde de olsa (AirDrop kapsama alanı sınırları içerisinde) fotoğraf, video, belge vb. dosyalar aktarılabiliyor. Yakından tanıdığınız AirDrop’un ilk tanıtımı yapıldığı dönemde Android cihazlarda NFC teknolojisi çıkmıştı. NFC teknolojisiyle veri aktarımı yapmak için her iki cihazı da arka arkaya yapıştırmanız gerekliydi.

Göz bozukluklarına son: Telefon ekranları gözümüze zarar veremeyecek!

Göz bozukluklarına son: Telefon ekranları gözümüze zarar veremeyecek!

Telefon ve tablet ekran ışıkları artık gözümüze zarar vermeyecek. Apple göz mesafesini takip eden yeni bir teknoloji geliştirdi.

Günümüzde banka kartları, toplu taşıma kartları vb. kart işlemlerinde daha sıklıkla kullandığımız NFC, ilk çıktığı dönemde aslında cihazlar arası veri aktarımı içindi. Apple AirDrop özelliğini ilk piyasaya sürdüğündeyse “artık telefonlarınızı birbirine çarparak veri almanıza gerek yok” gibi söylemler ile Android cephesini biraz taşlamıştı. Ancak gelen NameDrop özelliği Android üreticilerine bir koz vermiş olabilir.

NameDrop özelliği sayesinde iki iPhone birbirine temas ettiğinde cihazlar arası bilgi aktarımı yapılıyor. Bu bilgiler daha çok kişisel kartvizitte bulunacak türden bilgiler. Telefon numarası, sosyal medya hesapları vb. Özellik aslında AirDrop ile de çalışabiliyor ancak daha rahat bir kullanım açısından direkt olarak iki iPhone’un temas etmesi yöntemi seçilmiş.

apple

Bu mantıklı bir tercih olabilir ancak Android cephesine “telefonları çarpıştırma” dalgası için bir intikam yolu da açabilir. Çünkü Apple pratikte dalga geçtiği sistemi kendi cihazlarına taşıdı. Peki siz neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın…