Akıllı telefonlar için üretildi denilen Android işletim sisteminin amacı kullanıcılara daha fazla internet imkanı sunmak. Birçok akıllı telefon üreticisi Android işletim sistemine sahip modellerini bir bir piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor. Ama şunu bilmenizde fayda var Android işletim sistemi sadece akıllı telefonlarda kullanılmayacak.
Eylül ayının başında sizleri ODROID adındaki bir cihazla tanıştırmıştık. Bu cihazbir oyun konsolu ve Android işletim sistemini üzerinde taşıyor. Geçtiğimiz gün içersinde ise Archos firması MID sınıfına giren mutimedya oynatıcısını kullanıcıların beğenisine sundu.
{pagebreak::1}
Archos 5 adındaki bu cihaz kullanıcılara gelişmiş bir internet deneyimi sunuyor. 4.8 inç ekrana sahip ürünün 800 x 480 piksel çözünürlüğü bulunuyor. Archos bu yeni ürününün üzerinde Texas Instruments’e ait OMAP3440 işlemcisini kullanmış. Bu işlemci 800 MHz hızında çalışıyor.
{pagebreak::1}
Archos’un üzerinde dahili GPS, 802.11 b/g/n destekli kablosuz ağ arabirimi, Bluetooth 2.0 arabirimi, FM ardyo alıcısı ve MicroSD kart okuyucu bulunuyor. Ürünün bir tek telefon özelliği yok desek yeridir. Ama Archos onuda düşünmüş ve GSM desteği koymasa da telefona VOIP desteği sağlamış. Kullanıcılar bu sayede internet üzerinden görüşme yapabilecekler.
{pagebreak::1}
Archos 5, Mpeg-2/4, H.264 ve WMV video formatlarını destekliyor ve 720p videoları oynatabiliyor. Ürünün altyazı (srt, ssa, smi) desteği de mevcut. Ürünün üzerinde HDMI bağlantısı yer almıyor. Archos bu bağlantı için harici bir çevirici kullanmayı düşünmüş.
{pagebreak::1}
Archos üzerinde lityum polimer pil mevcut ve bu pil ile 22 saat müzik dinleyebilir veya 7 saat kesintisiz video izleyebilirsiniz. Ürün 182 gram ağırlığında ve 143 x 79 x 10 mm boyutlarında. Ürün iki farklı kapasite ile satışa sunulacak. 8 GB’lık modelin fiyatı 250 dolar ve 32 GB’lık modelin fiyatı 440 dolar olacak. Ürünün diğer resimlerini ilerleyen sayfalarda görebilirsiniz.
{pagebreak::1}
{pagebreak::1}
{pagebreak::1}
{pagebreak::1}
{pagebreak::1}
{pagebreak::1}
{pagebreak::1}
{pagebreak::1}
{pagebreak::1}
{pagebreak::1}
{pagebreak::1}
{pagebreak::1}
{pagebreak::1}
Felaket seneryosu gibi olcak ama : sonunda tekmoloji cokucek her cihaza girmesinin pek bi mantigi yok bnce…
sonu Terminator seneryosundaki gibi olmasinda 😀
arabalara takılabiliyorsa muhteşem gerçekten şuandaki araç multimedya sistemleri vasatın altında cihazlar rezistif ekranlı hiçbir işi düzgün yapamayan cihazlar.