Android telefon hızlandırma için 5 pratik öneri! – Video

45

Videomuzda sizlere göstereceğimiz 5 pratik öneriyle Android telefon hızlandırma ve şarjının daha uzun gitmesini sağlamak sizin elinizde. İşte Android telefon hızlandırma için 5 pratik öneri!

Pek çok kullanıcı, Android işletim sistemine sahip telefon ya da tabletlerin, belirli bir süre kullandıktan sonra yavaşlamasından, pilinin hızlı bitmesinden şikayetçi. Esasında bunun kökeninde yatan sebepler de belli.

Hazırladığımız videoda, Android telefon hızlandırmak için 5 pratik ipucuyu sizlerle paylaşıyoruz. 5 maddede toparladığımız bu pratik ipuçları sayesinde Android telefonunuz artık hem daha hızlı çalışacak, hem de daha az şarj tüketecek.

Google Asistan Türkçe oldu, denedik – Video

Android telefon hızlandırma için 5 pratik öneri

Ne kadar güçlü ve en yeni bir telefonu alırsanız alın, arka planda uygulamalar çalışmaya devam ettikçe, siz de kullanıcı olarak dikkat etmedikçe, bir noktadan sonra sisteminizde ilk günkü performansı aramanız oldukça olası. Android oldukça yetenekli bir işletim sistemi olmasına rağmen, kullanıcının dikkat etmesi oldukça önemli. Tıpkı Windows tabanlı bilgisayarları kullanırken dikkat etmemiz gerektiği gibi.

Dilerseniz Android telefon hızlandırma için 5 pratik öneriyi detaylarıyla paylaştığımız video ile sizleri baş başa bırakalım. İyi seyirler..

Yazının devamını, videonun altından okumaya devam edebilirsiniz.

5 adımda Android telefon hızlandırma!

1 – Kullanmadığınız ve kullanmadığınız ön yüklü uygulamaları silin, devre dışı bırakın.

2- Her zaman arka planda çalışması gerekmeyen uygulamaları uyutun!

3- RAM temizleme uygulamaları yerine, güç tüketen uygulamayı sonlandırın! En son kullandığınız uygulamalar kısmını belirli aralıklarla, 3. Parti bir uygulama kullanmadan kapatın.

4- Uygulamaların bazı dosyaları ön bellekleyerek, depolama alanına kaydetmesi, uygulamayı daha sonraki çalıştırmalarda daha hızlı çalıştırabiliyor. Fakat depolama alanını günümüzde pek çok uygulama fazlasıyla işgal ediyor. Eğer depolama sorunu yaşıyorsanız, düzenli bir şekilde, uygulamaların ön belleklediği dosyaları silebilirsiniz.

5 – Ana sayfada gösterilen simge sayısının artması, hareketli duvar kağıdı gibi, yüksek ekran çözünürlüğü gibi detaylar, telefonu hem daha çok güç tüketmeye zorlar, hem de onu yavaşlatır.

45 YORUMLAR

    • Hocam 4 sene android kullanıp son 2 senedir iosa geçtiğinize göre basit hesapla 6 sene önceki android cihazı kullanmışsınız demektir. 6 yıl önce olan androidle şimdiyi neye göre kiyasliyorsunuz? Mesela s8 iphone 7den de 8den de her konuda daha iyi, s9 plus ve note 8i katmıyorum bile. Hele pixel 2 xl kullanınca bir daha başka telefon almazsınız elinize. Neye göre böyle yorumlar yapıyorsunuz cidden merak ediyorum.

    • Dostum 2 tane android telefon kullandım. En son android 6da değiştirdim. Yapmayın allah aşkına. Burada önemli olan telefon değil, telefonun verilen parayı ne kadar hakettiği. 5 sene önce çıkan 5s hala kullanılıyor. 4 sene önce çıkan ıphone 6da öyle. Peki o zamanlarda çıkan s4-s5 nerede ? S8 daha iyi diyorsunuz 2 sene sonra kimsede kalmayacak. Ama ıphone 7-8 hala satılıyor olacak.

    • Android 6 dan sonra gerçekten büyük yol aldı. Note 5 kullanıyorum ve bu cihaz android 5 ile gelmiş ki ben aldığımda android 7 vardı içinde. Bir arkadaşımda android 6 kurulu halini görünce gerçekten arayüz hız olarak çağ atladığını farkettim. Hele şuan Samsung ve birçok firma daha fazla arayüz ve hıza önem veriyor. O eski s3 s4 s5 muhabbeti yok artık. Bu cihazlarda gayet ileride kullanılacak durumda. Ki iphone 5s son sürümde maalesef ne kadar performansı tartışılır olsa da batarya olarak bitmiştir. Ufacık telefonda o kadar efekt falan ufacık bataryayı emiyor. Size 1 gün yetiyordur ancak benşm gibi bir kullanıcı için 5 kullandığımdam biliyorum, baya baya kötü. Note 5 bile en az 1 kere şarj etme ihtiyacı duyuyorum ki bu cihaz maalesef bataryası yetersiz olarak piyasada nam salmış. O yüzden bilmeden eski cihazlarınız ğzerinden sallamayın

    • Herkesin bir kullanım tarzı var . Haliyle ona göre değerlendirme yapar. Sonuçta her ikisi de pisayada yüksek oranda tutulmuş işletim sistemleri. Birini överken diğerini çöpe atmak hata olur. Samsung Note kullanıcısıyım. Ancak son note serisi telefonumdan önce iphone 7 plus’ım vardı. Her ikisininin de fonkisyonlarını yoğun bir şekilde kullandım. Benim tercihim andriodden yana. i phone yüksek fiyat ve zengine hitap eden imajı ile değişik bir kitleye daha hitap ediyor . Aynı telefon daha uygun fiyata bir Çin markası olsa bu denli satılmazdı. Artık Huawei, Xaomi ve daha pek çok telefonda gördüğümüz android gerçekten başarılı . İyi bir telefon ama sadece bir kablosu daha ilk yılında bozulan ve 150 lira olan bir marka olan iphone bu kadarını hak etmiyor.

    • salla bakalim:) elinde iphone yok iphone hizli diyor samsung:)) bende 7 plus var en ufak takilma yok ve arkadasimdaki huawei ve samsungdan daha hizli, yeterki bok atalim kadasindasiniz, iphone alamiyorum fakirim o zaman bom atayim

  1. bunu iphone kullananlar yapsa daha iyi. 3 yildir meizu mx 4 kullaniyorum ve sorunsuz mukemmel anlatmaya gerel yok stabilitesinde. 2014 cihazi iphone X ten daha hizli uygulama aciyor. Sizce kimin hizlanmaya ihtiyaci var :X

    • S3 mini dir kesin sinifta kaldi dedigin. bendede var iphone 4, 4s, 5s, 5c, 6splus ve hepside kasiyo. Suanki telefonum s9 plus ve simdiye kadar kullandigim en iyi cihaz. Bence android derken model yazsan daha mantikli olur cünkü android telefonlari herkese hitab ediyo. Apple sadece zenginlere hitab ediyo ( ama hayatini ipotek edenler cogunlukta maalesef ).

  2. note 2 -3-4-5-7 ve şuan note 8 kullanıcısı olarak SAMSUNG note 5 e kadar iphone ile yarışıyordu ve sürekli geride kalıyordu ama note 8 ile ıphone çok şiddetli bir şamar yedi..kızım ıphone 7 plus kullanıyor ve surekli bir ıphone kullanıcısı olak bu sefer benimle aynı fikirde..

  3. Makalenin başlığı android cihazlar diye başlıyor iPhone olanlar niye anlamsız yorum yapar ki?
    S7 veya Samsung’un yeni cihazlatını kullanan arkadaşlara Oneplus cihazlarını denemelerini tavsiye ederim o zaman anlarsınız hız ve performans neymiş Samsung Amerikan versiyonu harici cihaz alınmaz

  4. S6 kullanıyorum hiç sorun yaşamadım ki hatta Hafiza sonuna kadar doluydu telefon da 780 MB yer vardı hala aynı hizdaydi S6 hafıza kartı olmadığı için seri bir telefon

  5. İphone’cular da hemen toplanmış 😂 bu yazıdakileri zaten üst seviye Android kullanıcılarının yapması gerekmiyor. Zira biz sizin gibi performans fakiri değiliz. Bunlar, artık çok eskimiş veya düşük seviye cihazlar için geçerli öneriler. Bugün üst segment Android telefonlar sizin hiç bir zaman göremeyeceğiniz performans ve özelliklere zaten sahipler. Siz de her güncellemede kasım kasım kasılan telefonlarınızla kendinizi avutun. Bilinçli yavaşlatma kurbanları.

  6. RAM’i 3GB’tan az değilse, Android’lere birşey olmaz. Yükleyin yükleyebildiğiniz kadar, AMK! Performans ve sarfiyat değerleri boş telefonlarda sadece bir miktar daha iyidir. Yalınız öyle aplikasyonlar vardır ki telefonunuz uykudayken bile vampir gibi enerji emer. NetPatch Firewall kullanırsanız, Wi-Fi, Bluetooth ve NFC’yi kullanacağınız zaman açarsanız, ekran açık kalma süresini kısaltırsanız, ekran parlaklığını gündüzleri %85’te tutarsanız, şarj konusunda sorun yaşamazsınız. NetPatch Firewall telefon açıkken ve uykudayken sadece belirlediğiniz aplikasyonların bağlantı kurmasına izin verir. Diğer taraftan enerji sarfiyatının azaltılmasında kullanılması gereken diğer app ise, MacroDroid’tir. MacroDroid %50’yi aşan miktarda tasarruf sağlayabilir. MacroDroid telefonun tüm ayarlarını optimize eder ve her işi çok kısa sürede gerçekleştirmenizi sağlar. Misal: Son aradığınız numarayı tekrar aramak istiyorsunuz. Bunu kaç saniyede yaparsınız? MacroDroid ile sadece bir saniyenizi alır. Misal: Tüm dosyalarınızı microSD’ye taşıyacaksınız, bunu kaç dakikada yaparsınız. MacroDroid bunu birkaç saniyede yapar. İsterseniz otomatik olarak da yapabilir…

  7. Hız konusuna çok takılmışsınız. Önemli olan stabil ve güvenli olması. Mağlesef android suistimale çok açık. Bence en güvenli olanı ios …

  8. ahahahahahahahha 🙂 3 yıldır apple kullanıyorum bir kere format atmadım ve telefon hiç yavaşlamadı.. çöp çöp diyorsunuz ya asıl çöp android

  9. Neden hala kullanıcılara aynı yöntemler ve tavsiyeler veriyolar. Senelerdir android kullanıcılırı play store dan ram temizleyici virüs temizleyici vs vs uygulama indirme peşindeler hiç birinin de işe yaramadığının farkındalar sadece programdaki “200 mb alan boşaltıldı” gibi yazıyı görüp psikolojikmen mutlu oluyorlar. Android telefon hızlandırılmaz (diğer telefonlarda dahil ios vsvs) Telefon sabit bir hızda gelir bunu devam ettirmek kullanıcnın elindedir. Çer çöp uygulamaları indirip telefonu kastıran da kullanıcıdır Android Virüs Temizleme programı adı altında play storedan da saçma sapan program indirende.

  10. Note 4 2014 de çıkmasına rağmen 0 kasma ve donma olan bi telefon bilinçli yavaştlatma yaşayan telefon kullanıcıları lütfen boş yapmasın 🙂

  11. Allah razı olsun Samsunv glaxsy a50 kullanuyordum oyunlar fln çok donöaya başladı sizin yöntemlerinizle süper bi performans aliyorum .HELAL OLSUM

  12. Allah razı olsun Samsung glaxsy a50 kullanuyordum oyunlar fln çok donmaya başladı sizin yöntemlerinizle süper bi performans aliyorum .HELAL OLSUN

  13. Android e cop demis adamin biri iyi guldum:)))))cop dedigin samsung 1 ligi iphone dan aldi cop dedigin huawei seni 2.likten etti piyasa belli arkadasim iphone 3.lukte bile kalamiyacak fazla gumbur gumbur xiomi geliyor:))))

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version