Reklam

Android Hafızası ile Daha Çok Şey Yapın

13
Reklam

Android telefonlarda kimi telefonlar 4 GB gibi düşük hafıza ile geliyor, kimi telefonlar ise içerisindeki yazılımların boyutu ve dâhili uygulama sayısı nedeniyle hafıza yeterli gelmiyor. Bu yazımızda Android telefonlarınızın hafızasını artırmak ve hafızayı verimli kullanmak için yapabileceklerinizi açıklayacağız.

Bulut Depolama

Sürekli olarak kesintisiz bir internet bağlantısına sahipseniz, bulut depolama sorununuz için iyi bir çözüm olacaktır. Özellikle Mega gibi servisleri kullanarak 50 GB gibi büyük depolama alanına ücretsiz sahip olabilirsiniz. Ya da Google Drive ve OneDrive gibi bilindik serviler ile 15 GB ücretsiz bulut depolama alanına sahip olabilirsiniz.

Bulut depolama ile dosyalarınızı, depolama servisinizin Android uygulaması ile kolayca yönetebilir ya da kullanabilirsiniz. Ayrıca fotoğraflarınızı otomatik senkronizasyon özelliği ile otomatik olarak bulut depolamada saklayabilirsiniz.

Reklam

Hafıza Kartı, USB ve Hard Disk

Hafıza kartları bu alanda en iyi çözümlerden biri, ancak her telefon desteklemediği için, hafıza kartına ikinci sırada yer verdik. Hafıza kartları telefonunuzun hafızasını artırmanın yanı sıra mükemmel bir ek depolama alanı oluşturuyor. Özellikle 64 GB boyutta ve Class 10 gibi hızlı bir hafıza kartı kullanırsanız çok işe yarar olacaktır.

USB ve Hard Diskler ise bilgisayarda olduğu gibi direkt kullanılamıyor. USB ve Hard Disk kullanabilmeniz için cihazınızda hem OTG (On-The-Go) desteği bulunmalı, hem de kullandığınız Hard Disk FAT32 sistemine sahip olmalı. USB ve Hard Disk kullanımı ile cihazınıza 2 TB kadar hafıza sağlayabiliyorsunuz. Ancak USB ve Hard Diskler hafıza kartları gibi gizli olmadığı için sürekli cihaz üzerinde taşınamıyor.

Çevrimiçi Müzikler

Hafızanızı artırmak için müziklerinizi çevrimiçi dinleyebilirsiniz. Çevrimiçi müzik dinlemek için Spotify, Deezer gibi uygulamaların yanı sıra TuneIn Radio gibi Podcast uygulamalarından da faydalanabilirsiniz. Çevrimiçi müzik dinleme ile cihazınızın hafızasında gözle görülür miktarda yer açabilirsiniz.

Uygulamalar

Hafızanızı artırmak için uygulamalarınızı telefonunuzun hafızası yerine hafıza kartına taşıyabilirsiniz. Bunu yapabilmek için telefonunuz ile “Menü > Ayarlar > Uygulamalar > (Ekranı sola kaydır) SD Kartta > Herhangi bir uygulama seçin > SD Karta taşı” yolunu izleyerek uygulamalarınızı hafıza kartınız üzerine aktarabilirsiniz. Özellikle büyük boyuttaki oyunları hafıza kartına taşımak çok iyi olacaktır.

Sonuç olarak Android telefonlarda hafıza çok aşırı bir problem değil. Doğru şeyleri yaparak Android cihazınızı en iyi şekilde kullanır ve hafızayla ilgili sorunlar yaşamazsınız.

:: Android telefonunuzun hafızasını arttırmak için ne yapıyorsunuz?

13 Yorum

  1. bunlar bildiğimiz şeyler . htc chacha gibi hem düşük hafızalı hem de android 2.3.6 gibi düşük versiyondan başka versiyon çalışmayan telefonlarda ne yapmamız gerekiyor.

  2. oyun oynamaz müzikde dinlemezsen 4 gb hayli hayli yeter tüm güncel uygulamalarda yüklü telimde facebook olsun facebook messenger olsun whatsapp olsun office uygulamaları olsun dahada sayarım…

  3. Samsung Galaxy S2 lerde

    *#9900# yapın

    ” DELETE DUMSTATE/LOGCAT ” İ seçin

    TAMAM diyin bakın telefonunuzda ne kadar yer açılıyor..
    Telefona herhangi bir zararı yok..

  4. Telefonumun modeli galaxy. Ace 5830 1gb lik yeni hafıza kartı vaktim ama uygulama indirdim açılmıyor ne yapabilirim

  5. Alcatel one tuch idol2 kendi hafızası 5gb sdkartım 8gb ama telefon hafızasında yer olmadığı için oyun indiremiyorum

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version